Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

molcan2 

všechny recenze uživatele

"V mene Krista" bol veľký kasový úspech. Film ma ohromujúce zábery a zaujímavý výber lokácii. Tiež chcem pochváliť silný výkon Josepha Fiennesa, ktorý hral rímskeho tribúna ktorý konvertoval na kresťanstvo. Vynikajúcu podporu mu robí Peter Firth ako byrokratického Poncia Piláta. María Botto je dobrá v veľmi zakrpatenej úlohe Márie Magdalény. Stephen Hagan priniesol vtipný rozmer do malinkej úlohy Bartolomeja. Kým jednoduchosť príbehu je skvelá v prebúdzaní fiktívneho rímskeho aristokrata, Claudiusa Aquila Valeriusa Nigera, tak tempo filmu je neskutočne pomalé. V strede filmu dôjde ku konverzáciám a druhá polovica sa hlavne skladá z cesty skupiny veselých apoštolov do Galilei, rybolovnej výpravy a rozhovoru pri ohni s Yeshuom, ktorý vstal a vrátil sa aby spoločne s apoštolmi Claudiovi myšlienkami vštepili mier. Scenárista a režisér Kevin Reynolds, sa úspešne zameral na konverzačný príbeh, na rozdiel od senzačného vzkriesenia Yeshua. Povznášajúca kvalita filmu bola podporená krásnou kamerou, hudbou a miestnou scenériou v Španielsku a na Malte. Toto mohlo byť v pohode 60 minútová dráma na History Channel. Namiesto toho je to slušný celovečerný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $36,880,033Tržby Celosvetovo $46,069,568Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,991,883Tržby za predaj DVD v USA $7,007,738║ Režisér Kevin Reynolds ešte nevyšiel z cviku a ponúka veľmi solídnu filmárčinu. V historických námetoch mu to vždy svedčilo a tu to nie je inak, príbeh upúta, herci fajn, potešilo. /videl v kine: 65%/ ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Křesťanské spoilery! Stupidní biblické fantasy o tom, jak se to tenkrát "skutečně odehrálo". Clavin na zlepšení erekce je Říman, dá se říci, že ateista, uvažováním na úrovni racionálního člověka 21. století, kterému jen tak někdo med kolem huby nenamaže. Clavina navíc jen tak nic nerozhodí, protože je bitvami ošlehaný vojenský tribun ve velící pozici nejlepší, neprofesionálnější a nejdisciplinovanější armády ve starověkém světě, jejichž bojové manévry v tomto filmu sice připomínají ožralé kombajnisty táhnoucí ve tři ráno z hospody, ale to vem satan! Pak se ovšem něco stane, dá se říci, že téměř posere. Ježíš, ano ten Ježíš! O jehož existenci víme jen z křesťanské propagandy Bible, konkrétně z evangelií, jinak o něm není zmínky, protože těch židů tenkrát Římané ukřižovali desetitisíce, takže jeden schizofrenik navíc nikoho moc nevzrušoval, pokud tedy vůbec existoval, zmizí po ukřižování z hrobky! Děsný ďábel Pilát Pontský se s takovým židovsk...křesťanským zázrakem nemůže smířit a pověří Clavina investigativní prací nejhrubšího zrna, nalézt mrtvolu poloboha, protože dokud bude mrtvola mimo hrobku, je zcela logické, že oživla a odešla, Bůh existuje, Řím je ztracen a židé budou mít buřičskou modlu! A původně racionální ateista z 21. století Clavin se do toho vyšetřování pustí natolik, že se po hodině totálně nudného a stupidního děje nedopracuje absolutně k ničemu, pouze k jedinému logickému a zcela pravděpodobnému závěru, že Ježíš vstal z mrtvých, je syn Boha, koná zázraky a je tak strašně hodňoučký, láskyplný a empatický, že ho začne rovnou následovat spolu s kýčovitými apoštoly, kteří pokud skutečně ve skutečnosti kázali tak stupidní cancy plné patosu, divím se, že se křesťanství vůbec mohlo jako rakovina rozlézt do poloviny světa a teď tady nadále nevzýváme třeba Radegasta, tím myslím toho boha, ne ty chcanky, co se vydávají za pivo. Pro věřící "historická" sázka na jistotu před návštěvou budovy nejúspěšnější korporace na světě prodávající vzduch, pro lidi s elementárními znalostmi z historie, případně nároky na film z historického prostředí, neskutečně nudná křesťanská agitka, která nenabídne vůbec nic a přitom by mohla. Stačilo se podívat na mýtické události jiným pohledem po vzoru Pozemšťana a člověk by se alespoň pobavil. Tvůrcům ale zřejmě moc o pobavení diváků nešlo, spíše o utvrzení jejích víry, případně po vzoru hlavního hrdiny filmu o jejich nalákání do stáda nikoliv oveček, ale ovcí. 20% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hlavně za Josepha a potom za originální vyprávění. Sice jsem už na tohle téma několik filmů viděl, ale natočit biblický příběh tak trošku s prvky starověké kriminálky, to je tím hlavním důvodem proč dám nakonec za čtyři. I přes poněkud horší, druhou polovinu. Kdo ví, třeba je na tomhle vymyšleném příběhu aspoň zrnko pravdy. A jestli jste věřící, nebo ne, je ale úplně jedno. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Ve jménu Krista" je celkem zajímavě veden. Na první pohled je to vlastně něco jako paranormální historická detektivka z období těsně před úpadkem Říma, což by bylo hodně fajn, ale na stranu druhou je to pořád snímek o víře v někoho, kdo uzdravuje malomocné. Prostě mám s tím problém a to se promítne do každého filmu. Nemyslím s malomocnými, ale s konceptem křesťanství okolo Ježíše a jediného boha. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama