Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $36,880,033Tržby Celosvetovo $46,069,568Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,991,883Tržby za predaj DVD v USA $7,007,738║ Režisér Kevin Reynolds ešte nevyšiel z cviku a ponúka veľmi solídnu filmárčinu. V historických námetoch mu to vždy svedčilo a tu to nie je inak, príbeh upúta, herci fajn, potešilo. /videl v kine: 65%/ ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

A vida, že to jde...Opravdu mne to překvapilo, až jsem se bál...Vzít historickou událost takovým "jiným" způsobem a stále si zachovat důstojnost v biblickém příběhu...A takové příběhy mám rád, kdy zbytečně "neujíždějí" a snaží se v těch podstatných věcech držet historické věrohodnosti...Akce není mnoho, ale to až tak nevadí, film je svižný, nápaditý a má co říci všem...Nečekám vysoké hodnocení, ono ten příběh o Ježíšovi nikdy nebyl moc populární, dodnes to lidé spíše vnímají jako fantasy. Ale stejně jako hlavní hrdina poznávám jednu věc a to, že když se setkáš s Ježíšem, už nikdy nezůstaneš stejný... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů mám velký strach z přehnané křesťanské propagandy. Tady mně to ale přišlo naprosto v pohodě. Ve jménu Krista je klasický historický film, který bych nenazýval velkofilmem snad jenom proto, že se v něm divák nedočká velkých masových akcí. Příběh totiž začíná ukřižováním Ježíše a jakmile se vytratí, tak pátráním po něm. V tu chvíli jsem si uvědomil, že koukám na asi úplně první starověkou detektivku, která mě ještě k tomu moc bavila. Už jenom stačilo, aby se objevilo pár stylových CSI záběrů dle tehdejších lékařských možností a mohlo být dokonáno. Jakmile se ale Ježíš objeví, film se dost proměňuje a hlavní římská postava začíná přemýšlet nejen nad svojí vírou, ale i nad svým životem a světem obecně. To už je sice slabší, protože film poukazuje na řadu myšlenek, které do dnes bohužel řada lidí nechápe. Jako celek ale musím říct, že natočeno to není vůbec tak špatně, jak se to tu tváří v rámci hodnocení. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Není žádným tajemstvím teorie o tom, že Ježíš na kříži doopravdy nezemřel. V jeskyni se k sobotnímu ránu probral, jeho tělo, působením několika faktorů (plátno napuštěné léčivým vonným výluhem, chlad jeskyně....) se trošku zregenerovalo a jeho věrní ho odvezli do ilegality, kde žil šťastně ještě předlouhý život. Tenhle film je trošku přepůlený. První půlka je detektivka pro pokročilé a zastánce oné teorie. A druhá půlka se najednou lekne té odvážné myšlenky o tom, že Kristus nezemřel a pátrání po Těle se zvrtne v pátrání po Duchu. Film je moc hezký, zvláštním způsobem pokojný, s pár velice vtipnými hláškami na adresu právě se rodícího křesťanství. Bibli jsem nečetla, kdyby vás to zajímalo, je to masakr, pořád by tam někdo někoho nabádal, trestal a vraždil a to fakt nesnášim. Ale tady na to se mrkněte. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ke konci již jen doznívala výborná střední část, tak s dávkou shovívavosti klidně čtyři hvězdy dám. Zpočátku detektivní drama se postupně vyklube v zajímavý a ve svém žánru ojedinělý kousek, jehož jedinou slabinou může být to, že minimálně na svůj plakát a český překlad naláká diváky, kteří od toho očekávají římanskou akci typu Král Artuš nebo dokonce Gladiátor, ze kterého film občas nepochybně čerpal inspiraci. Kdo ale překoná své očekávání a pokorně se nechá udolat, dočká se, doufám, zajímavého filmu, který rozhodně není špatný. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)

Reklama

Reklama