Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já mám Divokou řeku rád už od dětství. Jedná se sice o klasický akčňák z 90´ let s Meryl Streep v netypické roli, ale v té době prostě akční filmy uměli. Streep tu sice nepodává jeden ze svých nejlepších výkonů, ale to tu plně vynahrazuje Kevin Bacon, který si tu roli záporáka užívá snad dvojnásobně. K tomu se celý příběh odehrává v nádherném prostředí, které oblaží divákovo oko. Film jsem viděl už asi 10 krát a s jistotou mohu uvést, že ho ještě tolikrát uvidím. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý, až nadpriemerný akčný thriller s Meryl Streep v hlavnej úlohe, pre ktorú postavy v akčných filmoch nie sú práve obvyklé. Ona si tu však počínala ako naozaj skúsená vodáčka, ktorej nebezpečné pereje vskutku nie sú cudzie. Dosť dobrá dobrodružná dráma. Pekná príroda na každom kroku. Kvalitné herecké obsadenie - Meryl Streep a Kevin Bacon si to herecky dobre rozdali. Určite doporučujem. ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém se sjíždí divoká voda mne nemůže nechat chladným! Ale nebýt napínavého, gradujícího příběhu, který podpírá svým výkonem především Meryl Streep a Kevin Bacon, samotné záběry peřejí a panenské přírody by byly jen fádním dokumentem. To, že je naše rodinka nucená plout dále po proudu se zločinci, kteří nemají co ztratit v zádech, dává Divoké řece všechny atributy, které má thriller mít. A to, že splouvání každé řeky může vztah rozdělit nebo sblížit, není pro mne žádnou novinkou a rozhodně to není pouhé klišé. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná podívaná je střižena podle klišé typického pro mainstreamové filmy. Nechybí statečná manželka, mladý synek, věrný pes, zanedbávající ale odvážný manžel-otec ani zpočátku sympatický charismatický zloduch. Plakátové postavičky jsou zasazené do atraktivního romantického prostředí, kterým rozbouřená řeka rozhodně je. Vznikne Ohrožení a děj je dávno jasný. Úspěšný je až poslední pokus o záchranu, který se podaří díky zdánlivě mrtvému maželovi-otci. Nic nového pod sluncem, Meryl Streep navíc působí tak trochu otravně. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Vcelku nadprůměrný projekt. Maestro Goldsmith opět bortí zdi svým uměním a i méně známými motivy dokáže vyvolat husí kůži i starým soundtrackovým mazákům. Film sám o sobě nepřekračuje hranice průměru, ale ve výsledku je pro diváka velice zajímavou a poustavou podívanou. 3,44. Solidně odvedená práce a v hudba zvlášť. Teď mě napadá, kdyby Goldmisth dělal hudbu k večerníčku, pak bych si asi nenechal ujít jediný díl. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama