Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je hezké zase jednou vidět film, kde nejsou pádla vodáků ztopořená, ale pádluje se s nimi.. Hanson umí, o tom není pochyb a taky měl šťastnou ruku při výběru herců (nenápadná síla Strathairn, nápadná síla Streep a Bacon, který je pro podobné týpky zrozen). Apropo, vynikajícím způsobem jej nadaboval Langmajer a ten si tak alespoň někoho v dobrém vodáckém filmu namluvil, když už mu nebylo panem Renčem dopřáno v něčem dobrém hrát.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové sjíždění divoké řeky se změní v thrillerový boj o holý život, když zkušená průvodkyně s rodinou (a manželstvím v krizi) natrefí na párek kriminálníků na útěku. Inteligentní a skvěle zahrané postavy nežene adekvátní scénář do pateticky hrdinských / sadistických činů, ponechává civilní uvěřitelnost. Zlatý hřeb pak představují adrenalinové, poctivě "bez triků" natočené průjezdy raftu peřejemi, dávající plně pocítit sílu vodního živlu spolu s krásou nedotčené přírody (a Goldsmithovy akční hudby). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na divoké vodě se dá zažít nejen spousta zábavy a adrenalinu, ale člověk tam může narazit i na nějakého toho psychopata. O tom jsme se mohli přesvědčit již několikrát a tady jsou magoři rovnou dva. Ti nemají zrovna moc chutí na klasický pokec, nebo vychlazené pivko, což bylo samozřejmě jen dobře. Znám sice několik filmů, v nichž Meryl Streep předvedla mnohem lepší výkony, ale ani v tomto thrilleru si nevedla zas až tak špatně. Společně s Baconem se jim podařilo udržet kvalitu filmu nad hladinou až do samotného závěru a přestože jde v mých očích spíše o klasický průměr, dá se na to podívat i více než jednou. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná podívaná je střižena podle klišé typického pro mainstreamové filmy. Nechybí statečná manželka, mladý synek, věrný pes, zanedbávající ale odvážný manžel-otec ani zpočátku sympatický charismatický zloduch. Plakátové postavičky jsou zasazené do atraktivního romantického prostředí, kterým rozbouřená řeka rozhodně je. Vznikne Ohrožení a děj je dávno jasný. Úspěšný je až poslední pokus o záchranu, který se podaří díky zdánlivě mrtvému maželovi-otci. Nic nového pod sluncem, Meryl Streep navíc působí tak trochu otravně. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV tak jsem tomu dal šanci. Ikdyž filmy s M. Streep zrovna nevyhledávám. A ani potomhle se to určitě nezmění. Já jsem jí její roli prostě nevěřil. K. Bacon svoji roli záporáka zvládl mnohem líp. Mě tenhle film nějak zvlášť nepohltil, příběh nezaujal, nebyl napínavej a řekl bych že nebyl ani zrovna moc originální. A kvůli pěkné přírodě se na filmy nekoukám. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)
  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama