Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

noriaki 

všechny recenze uživatele

V mé mlhavé paměti byl tenhle film stejně mrazivý a precizně natočený, jako o dvě dekády novější Wind River. Po letech jsem si ho znovu pustil a ukázalo se, že Sheridonově pecce dokáže konkurovat jen v hereckých kategoriích a sem tam v hudbě. O Meryl Streep se nemá cenu bavit a Kevin Bacon pokračoval ve své osobní mnohadílné sérii, pracovně nazvané "vyrovnám se mnohem slavnějším a oceňovanějším hercům". Oba společně odtáhli většinu atmosféry a o ten zbytek se postaralo okolí řeky Salmon. O rok starší Cliffhanger obstál zkouškou časem lépe. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo napínavý a po herecké stránce výborně zvládnutý thriller, umístěný do krásné přírody a nezkrotné řeky. Přirozená a všestranná Meryl Streep opět dokazuje, že lehce zvládne jakoukoliv roli a v tomto případě se jí to obzvlášť povedlo. Z jejího manžela Davida Strathairna se vyklube odvážný hrdina a záchránce a zdá se, že manželství v krizi bude zachráněno... To mi nijak zvlášť zajímavé nepřišlo, to bylo jasné už od začátku. Ale napínavé scény jimž vévodil psychopatický Kevin Bacon bylo něco zcela jiného. Ten je svým zjevem a hereckým podání přímo předurčen k takovýto ne příliš sympatickým postavám, kterých už má na účtě nemálo. Zato si myslím zaslouží obdiv. Místy by se dalo napětí krájet, což výborně dotvořila zvolená hudba. Každopádně nevím proč bych měl hodnit jinak, klidně se zas nato někdy s radostí podívám. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Divoká řeka je napínavý film, který je dobře natočený a funkci dobrodružného thrilleru plní velmi obstojně. Dokonce si troufám tvrdit, že film trošičku uzrál, protože zde není herec, který by dneska nebyl v Hollywoodské špičce (myslím, že až nyní doceníme přítomnost Reillyho či Strathairna). A v zásadě herci drží tento film pohromadě. Scénář je ovšem s přibývající stopáží čím dál tím naivnější a fráze typu "Máš rád svou mámu?" jsou spíše k smíchu (ovšem z úst Meryl Streepové to nezní až tak pateticky). Takže suma sumárum velmi napínavý snímek, který pozornost udrží a já promijím i ty propady, které film má. 70% ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem pokaždé viděla jen na půl oka, poslouchala na půl ucha, většinou jsem při něm dělala ještě mnoho dalších věcí a moc jsem mu nevěnovala pozornost.. Teprve nedávno jsem se na něj konečně plně soustředila a s překvapením jsem zjistila, že se jedná o moc pěkný snímek s akorátní dávkou napětí, nadprůměrnými herci a úžasnou přírodou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dovolenkové sjíždění divoké řeky se změní v thrillerový boj o holý život, když zkušená průvodkyně s rodinou (a manželstvím v krizi) natrefí na párek kriminálníků na útěku. Inteligentní a skvěle zahrané postavy nežene adekvátní scénář do pateticky hrdinských / sadistických činů, ponechává civilní uvěřitelnost. Zlatý hřeb pak představují adrenalinové, poctivě "bez triků" natočené průjezdy raftu peřejemi, dávající plně pocítit sílu vodního živlu spolu s krásou nedotčené přírody (a Goldsmithovy akční hudby). ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama