Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém se sjíždí divoká voda mne nemůže nechat chladným! Ale nebýt napínavého, gradujícího příběhu, který podpírá svým výkonem především Meryl Streep a Kevin Bacon, samotné záběry peřejí a panenské přírody by byly jen fádním dokumentem. To, že je naše rodinka nucená plout dále po proudu se zločinci, kteří nemají co ztratit v zádech, dává Divoké řece všechny atributy, které má thriller mít. A to, že splouvání každé řeky může vztah rozdělit nebo sblížit, není pro mne žádnou novinkou a rozhodně to není pouhé klišé. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemusím meniť pôvodné hodnotenie. Divoká rieka je napínavý film, nakrútený v krásnej prírode a poskytujúci laikom, ako som ja, predstavu o raftingu. Meryl Streep a fenka retrievera svoje party zahrali výborne, ostatní v rámci svojich možností a chvíľami hlúpych dialógov tiež. Výborná hudba Jerryho Goldsmitha sa nedala prepočuť. Celkovo film, ktorý sa dá aj po rokoch pozrieť, i keď málokto bude u neho híkať nadšením. ()

Reklama

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Když Bacon hraje hajzlíka tak mu to sluší. Ovšem zde mě naštvala ta pro mě nelogická blbost jak manžel běžel podél řeky, předhonil člun a ještě stihl nachystat past. To by zaprvé musel běhat maratóny, ještě v tom terénu..., a mít fyzičku jak herkules. Jinak kamera a barvy i dramatický soundtrack docela v poho. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Běželo to v TV tak jsem tomu dal šanci. Ikdyž filmy s M. Streep zrovna nevyhledávám. A ani potomhle se to určitě nezmění. Já jsem jí její roli prostě nevěřil. K. Bacon svoji roli záporáka zvládl mnohem líp. Mě tenhle film nějak zvlášť nepohltil, příběh nezaujal, nebyl napínavej a řekl bych že nebyl ani zrovna moc originální. A kvůli pěkné přírodě se na filmy nekoukám. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já mám Divokou řeku rád už od dětství. Jedná se sice o klasický akčňák z 90´ let s Meryl Streep v netypické roli, ale v té době prostě akční filmy uměli. Streep tu sice nepodává jeden ze svých nejlepších výkonů, ale to tu plně vynahrazuje Kevin Bacon, který si tu roli záporáka užívá snad dvojnásobně. K tomu se celý příběh odehrává v nádherném prostředí, které oblaží divákovo oko. Film jsem viděl už asi 10 krát a s jistotou mohu uvést, že ho ještě tolikrát uvidím. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama