Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller režiséra C.Hansona z doby, kdy měl svůj nejlepší film (L.A.Přísně tajné) teprve před sebou, okořeněný tradičně přesvědčivou M.Streepovou a zloduchem K.Baconem, jenž má podobné typy v malíčku (např. Spáči, 24 hodin). Rozpaky vzbudí jenom pan architekt D.Strathairn, který se během krátké doby až neuvěřitelně přerodí z usedlého kresliče v ohromně disponovaného „akčního hrdinu“. Ale co by jeden neudělal pro rodinu, že? ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo napínavý a po herecké stránce výborně zvládnutý thriller, umístěný do krásné přírody a nezkrotné řeky. Přirozená a všestranná Meryl Streep opět dokazuje, že lehce zvládne jakoukoliv roli a v tomto případě se jí to obzvlášť povedlo. Z jejího manžela Davida Strathairna se vyklube odvážný hrdina a záchránce a zdá se, že manželství v krizi bude zachráněno... To mi nijak zvlášť zajímavé nepřišlo, to bylo jasné už od začátku. Ale napínavé scény jimž vévodil psychopatický Kevin Bacon bylo něco zcela jiného. Ten je svým zjevem a hereckým podání přímo předurčen k takovýto ne příliš sympatickým postavám, kterých už má na účtě nemálo. Zato si myslím zaslouží obdiv. Místy by se dalo napětí krájet, což výborně dotvořila zvolená hudba. Každopádně nevím proč bych měl hodnit jinak, klidně se zas nato někdy s radostí podívám. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Průměrnému hodnocení se trošku divím. Sice to není ten typický devadesátkový biják, který by na plakátech zdobil pokoje filmových fandů, každopádně rozbouřené peřeje a pár solidních nápadů i při četných reprízách pořád baví. River Wild tak pro mě zůstává i díky netradičně obsazené Meryl Streep přesvědčivým, na nic si nehrajícím thrillerem, kterému dominují rovněž spolehlivě slizký Kevin Bacon, panenská příroda, zajímavé kulisy i zvraty a na zádi to jistí fenomenální Jerry Goldsmith. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Když Bacon hraje hajzlíka tak mu to sluší. Ovšem zde mě naštvala ta pro mě nelogická blbost jak manžel běžel podél řeky, předhonil člun a ještě stihl nachystat past. To by zaprvé musel běhat maratóny, ještě v tom terénu..., a mít fyzičku jak herkules. Jinak kamera a barvy i dramatický soundtrack docela v poho. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý thriller, skvelé výkony hercov, úžasné prírodné scenérie... Takto presne sa z minima ťaží maximum. Žiadne blockbusterovské megaefekty, žiadne naháňačky s multiexplóziami na diaľniciach, žiadne divoké prestrelky. Len trochu rozumu, super výprava, gradujúca atmosféra a filmík ako stvorený pre mňa... :-) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)
  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama