Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Popis filmu je tak skvělý jako jeho počteníčko. Zajímaví postavy, děj, situace a s odstupem času i herci. Jenže je to ve skutečnosti poměrně nudná záležitost. Jak vypadá i začátek filmu slibně a postupně se představují postavy a děje se víc a víc zajímavého, tak to prostě ustane a nic. Když si znovu čtu, o čem film je, tak to na mě působí zase lákavě, přitom jsem film před chvílí dokoukal a vím, že kromě prvních dvaceti minut už ho nikdy víc neuvidím. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s vychytaným scénářem a skvělými herci. Dobře jsem se bavila, ale na druhou stranu že by to byl nějaký zázrak, to bych neřekla. Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ----"He said a few things that lead me to believe it was his car. " "Such as? "That's my car, motherfucker."---- ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Během filmu jsem si nejednou vzpomněla na Douglasova neurotika z Volného pádu a na to, kolikrát by mu musely cáknout nervy, kdyby se mu během několika málo dní stalo tolik nepravděpodobných situací jako spisovateli Trippovi - splachovacímu stárnoucímu chlápkovi, který si zahulí a všechny útrapy přijímá, jakoby to byly ty nejběžnější věci - zde. Michael Douglas mi snad v žádném jiném filmu nebyl sympatičtější a vůbec výběr i ostatních herců byl velmi šťastný. Parádní režie, díky níž je film zároveň dramatem i komedií, zároveň prostý i bohatý - životem. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Wonder Boys mi v mnohém přípomínali High Fidelity (jen místo hudby ze zde řešily knihy) a i velmi podobně na mě i jako film působili. Některé momentky jsou sice super, ale scénář na mě působil jako nedokončený slepenec. Douglas je také super, ostatní herci mě ale také moc neoslovili. A beru za úspěch, že mi nevadila Katie Holmes. :) Takové 2,5*, při kterých je mi opravdu líto, že u mě film nezabodoval jako u mých čsfd kolegů. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Lidsky upřímná reciprocita ve vztahu student - učitel tady funguje bezchybně. Stejně jako kompaktní duo Douglas a Maguire. Nebyl by život jednodušším, a i o něco krásnější místem, kdybychom všichni měli učitele, kteří jsou ochotni nejenom učit, ale i upřímně naslouchat. Již staří antičtí filosofové věděli, že ke vzájemnému intelektuálnímu a kulturnímu obohacení jsou vždy potřeba minimálně dva. P.S. Toho psa mi bylo skutečně líto :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Curtis Hanson byl dlouholetým fanouškem Boba Dylana. Když jej oslovil, aby nahrál píseň pro jeho nový film, Dylan souhlasil a „Things Have Changed“ mu následně vyneslo sošku Oscara. (TaNya_)
  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)
  • Michael Douglas během natáčení ve městě Beaver v Pensylvánii často v natáčecích přestávkách odpaloval golfové míčky do řeky Ohio. (TaNya_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno