Reklama

Reklama

Skvělí chlapi

  • USA Wonder Boys (více)
Trailer

Obsahy(1)

Grady Tripp je usedlý univerzitní profesor, který má problém. Kdysi napsal vynikající knihu, ale teď neví, jak zakončit druhou. A nepovede se mu to ani tento víkend, protože ho čekají perné chvíle - setkání s nadaným studentem a notorickým lhářem Jamesem. Odstartuje se série nečekaných událostí, které převrátí jeho doposud klidný život úplně naruby. Hned ráno ho opustí manželka, pak do hry vstoupí těhotná milenka, shodou okolností šéfova žena, její zprvu zlostný a pak mrtvý pes, svůdná mladá studentka, bisexuální literární agent se svou transvestitskou přítelkyní a objeví se i svatební šaty Marilyn Monroe, takže tento víkend bude opravdu nezapomenutelný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (230)

SkyHawk 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, u kterého jsem vůbec nevěděl do čeho jdu. Nečetl jsem komentáře, recenze ani nějakou krátkou anotaci, nic. Doma jsem ho měl docela dlouho a ani nevim, jak jsem na něj přišel. Jetli Curtis Hanson, ale spíš mě donutilo herecký obsazení. Ač jsem se nebavil nějak královsky.. tak jsem prostě nechtěl, aby ten film skončil. Překvapil mě Tobey, pobavil Robert Downey Jr., Michael Douglas příjemě provedl příběhem a u Katie jsem doufal, že tam na někoho skočí :-p. A Frances McDormand? Já tu ženskou moc nemusim, ale tady mi až tak nevadila. Do půlky film byl opravdou hezkou podívanou, ale pak začal trochu pokulhávat. Hudba tam svou roli nehrála, což byla do jisté míry škoda a dalo se řekl bych zapracovat i na scénáři. Přesto si mě snímek do jisté míry získal, ale čím...Jsou v tom herecké výkony? Atmosféra doprovázející celý film nebo něco jiného, či snad všechno dohromady? To vám teď prostě říct nedokážu ;-).. 3,5* ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Já nad tímto hodnocením žasnu, které tady kolegové uvedli. Já jsem na tom filmu neviděla nic komediálního, chvílemi to bylo trapné, MICHAEL DOUGLAS na mě občas působil jako nesvéprávný blbeček, takže abych tomu filmu dala 5*, tak to by na mě musel někdo mířit kalašnikovem. Určitý náboj to má, ale pro mě pouze 3*. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Postava Gradyho Trippa, magnetu na všechny možné spisovatelské nešvary, mi udělala obrovskou radost, která byla buďto dočista iracionální, nebo spočívala v zahlédnutí sebe samého za pár desítek let. Že bych měl být naopak zděšen? Copak je vrcholem všeho nepřípustného v permanentím rauši setrvávající ležérní zestárlý hipík, grafomansky datlující své opus magnum, které nejspíš nikdy nevydá? Řekněme, že si svůj život nespočítal nejlépe, matematika zjevně ani neaspiruje být jeho silnou stránkou, ale ne všechny průsery, s nimiž bude během jednoho víkendu konfrontován, způsobil vlastní (ne)činností. Kombinace podivného studenta, podivuhodné studentky, mrtvého psa, kabátku po Marilyn Monroe, homosexuálně (dez)orientovaného editora a agresivního snědého trpaslíka nakonec nemusí znamenat definitivní konec, nýbrž právě naopak nový začátek. Skvělí herci, vymazlené hlášky, slabší režie – mým úhlem pohledu úspěšné vyvrácení rozšířené domněnky, že spisovatelé jsou vesměs nafoukaní narcisové, zábavní méně než pohřební průvod. Asi už bych měl konečně začít s tou trávou a chlastem. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, tron, mm13, Bilky, marvan ()

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to dost dobrej film, mě jenom chvilkama obtěžovala taková ta intelektuální skepse či rádoby nadhled, kdy teda "musíme" uznat, že ta láska má cenu, že je třeba následovat srdce, ale s takovým tim přeinteligentnělým hnidopišstvím. Herecky je to ale bezva, hlavně Douglas je tu fakt ten profesor literatury. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Tento film má naprosto fantastickou atmosféru, takový nostalgický feeling. Pikantně obsazené role, jímž vévodí kouzelný Dougles, který se úlohy umolousaného spisovatele zhostil naprosto bravurně a pro mě osobně je to jeho nejsympatičtější výkon. Konec filmu bych si možná představoval jinak, ale díky onomu feelingu jsou pro mě Skvělí chlapi srdcovou záležitostí. 90% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (20)

  • Snímek byl natáčen v Pittsburghu v Pennsylvanii, konkrétně na Carnegie Mellon University, Chatham University, Shady Side akademii a dalších pennsylvánských lokalitách, jako je Beaver, Rochester a Rostraver Township. (BLANIK.)
  • Mnoho scén filmu sa natáčalo na univerzite Carnegie Mellon v Pittsburghu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama