Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (394)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v roce 2013, i nyní se jedná o prázdnou, byť úžasně animovanou podívanou, tentokráte ale ovšem bez nějaké inovace či posunu vpřed co vývoje postav týče. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani roztomilý sněhulák Olaf. Škoda. „Be prepared. Just when you think you found your way, life will throw you onto a new path.“ ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V nabídkách hračkářství už více než šest let najdete plyšové sněhuláky Olafy a panenky princezen Anny a Elsy. Připravit pokračování nejúspěšnějšího animáku historie tedy bylo v podstatě povinností. Vrátily se staré známé postavy, na jejich novém dobrodružství je ale dost znát, že vzniklo v podstatě jenom z komerčních důvodů. Doprovodné písně už nemají takovou sílu a chytlavost a chyběla mi nějaká uhrančivá sekvence, jakou byla v původní pohádce stavba ledového zámku. Film má ale naštěstí i dost pozitiv. O dokonalé animaci není u Disneyho ani nutné mluvit, osobně mě ale potěšil vývoj Olafa z otravného vedlejšího doplňku v plnohodnotnou komickou postavu (jeho scény patřily k nejzábavnějším). Závěr je navíc řešen tak, že třetí díl už by se opravdu točit nemusel. Cílová skupina, tedy holčičky cca do deseti let věku, bude každopádně nadšená. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Nezacházela bych tak daleko, abych tvrdila, že se jedná o "dobrý" film, ale oproti jedničce působí uceleněji a má dokonce i nějaký příběh, který, ať už je jakkoliv chabý, oproti prvnímu dílu aspoň existuje a držíme se ho po celou dobu, takže závěrečná pointa nepůsobí jako rychlokvaška napsaná na koleni 5 minut před vydáním. Škoda, že písničky jsou naprosto nevýrazné a líbily se mi (respektive pamatuju si) prakticky jen dvě - Into the Unknown (které je imho lepší než přeceňované Let It Go) a ta parodie na Queeny, protože ta byla tak úsměvně stupidní, že ji nelze nemilovat. Jinak o nějaké originalitě nemůže být řeč, sněhulák tam bohužel taky pořád je a český dabing zabíjí i ten jediný klad, který má (tedy hlas Joshe Gata), chyběl mi návrat Hanse a Elsa přítelkyni taky nedostala, tak nezbývá, než čekat na třetí díl. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně nejsem cílovka, což jsem nebyl ani v době premiéry prvního dílu, na kterém jsem byl v kině a celkem si jej užil. Uteklo mnoho let, Frozen nabralo děsně otravný kultovní status a mě se to dé dvojky vůbec nechtělo, zvlášť když vím, jak Disney (a jejich filiálky) v poslední době točí sequely (Toy Story 4 zbytečnost ad absurdum). A zbytečné rozvětvování dostatečně uzavřeného příběhu (tak jak si matně vybavuji) se dostavilo i tentokrát, nevyhnutelné trojce se již vyhnu s jistotou. Stále si stojím za tím, že kvalitní animáky si dokáží užít rozdílné generace diváků, Frozen asi vždycky bude mít jasně danou, leč dostatečně početnou, cílovku, za mega úspěch (nejen) tohoto filmu je však třeba Disneymu vyseknout mocný kudos, kraluje na všech frontách...PS : Olaf je skutečně vůbec nejotravnější postava v početném zástupu filmů, které jsem za drahnou dobu viděl..6/10 ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Pozlacené nic… druhé Frozen je sice ryzí vizuální žranicí, která těží z vyzrálejší a "temnější" látky, v ostatních sférách však bolestivě zklamává na plné čáře. Chybí tomu to nejdůležitějí, a to je SRDÍČKO. Kouzlo je po šesti dlouhých letech pryč, a pro mě je největším zklamáním fakt, že se po stránce scénáristické jedná o nebetyčnou rychlokvašku, která je, podobně jako letošní čtvrté Toy Story, ohromně obyčejná. Hračky však přinejmenším směřovaly od bodu A do bodu B a přichystaly si pro nás nadmíru silné finále, které jsem prožíval podobně jako u předchozího Woodyho dobrodružství. Zde emoce prakticky chybí, téměř celé dění je komicky nahodilé a o nových postavách, které jsou nezajímavé a vlastně i zbytečné, tu nemusí být ani řeč. Dětem se to bez pochyby líbit bude a odrostlejší diváci to přežijou bez úhony, ale osobně se nemůžu zbavit pocitu, že tento svět má potenciál pro daleko lepší příběhy. 6/10 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Po závěrečných titulcích je k vidění krátká potitulková filmová scéna. (Rominator)
  • Když Olaf dělá pantomima, tak při napodobení myši připomíná Mickey Mouse. (Matej.Krajci)
  • Způsob hlasu, který volá Elsu a kterým Elsa odpovídá, je prastará skandinávská vokální technika zvaná kulning. Používala se ke komunikaci na dálku a svolávání domácích zvířat. Jedná se o obdobu alpského jodlování. Dnes tuto techniku umí jen málo lidí. Technikou kulning zpívá třeba dánská zpěvačka Myrkur. (Paserak)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama