Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičký a mimořádně talentovaný závodník Jimmy Bly (Kip Pardue) jen těžko odolává tlaku, který s sebou nese oslnivá kariéra nového favorita velkých cen. Majitel závodního týmu (Burt Reynolds) proto povolává zpět do kokpitu zkušeného Joea Tanta (Sylvester Stallone), který má být mladému kolegovi oporou, krýt mu na okruhu záda a dovést ho k titulu mistra světa. Jejich hlavním soupeřem je šampión Beau Brandenburg (Til Schweiger). Jimmy Bly mu nebezpečně šlape na paty a navíc začal chodit s jeho bývalou dívkou. S Tantem má Brandenburg nevyřízené účty v podobě dávné nehody. Film se natáčel osm měsíců na devíti velkých cenách v pěti zemích světa. Kromě pohnutých osudů hrdinů a dramatických situací na závodních okruzích nabízí i jedinečné záběry z pohledu pilota, řítícího se cílovou rovinkou rychlostí 380 km/h. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (333)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pěknej příběh, ne ?! Škoda, že je o mně !!" ;) Tak jsem si dal s mým milovaným Slyem, tentokrát coby scénáristou, další kolo hry hop na špek..;) Ale tentokrát jsem se prostě nedal strhnout a nenechal se ani opít rohlíkem !! Formule! disponuje naprosto geniálním soundtrackem, neodpustím si slovíčko kupodivu, vzhledem ke jménu Briana Transeaua, který jí tímto svým počinem mocně přidává na svižnosti, co se týká kamery skvělého Maura Fioreho, ano, to je ten, co točil Avatar, a trikově akční stránky věci také není příliš co vytýkat, protože zejména ta veliká spousta bouraček mě prostě bavila, ačkoliv mě jinak formule, rychlá auta či motorky absolutně neoslovují, silně nevyrovnanýRenny Harlin už byl dobrých osm let pod vlivem madam Geeny Davis, přičemž svatba s ní se stala mezníkem ústupu či spíše skoku ze slávy tohoto talentovaného režiséra, ale v tomto případě se opravdu vytáhnul, když z poněkud naivního filmu s pitomým scénářem udělal velmi příjemný kousek, který rozhodně nenudí a nikoho neurazí, byť srovnávání s famózními Rivaly Rona Howarda nemá naprosto žádný význam, ti totiž Formuli poráží o několik kol !! Nicméně se přiznám, že v souvislosti s tímto dvanáct let starým filmem se maximálně bavím faktem, kolik z Vás Slye Stallona posílá předčasně do důchodu..;) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sylvestr Stallone coby scénárista se nám pokusil naservírovat rádoby charakterní scénář, zasazený do atraktivního prostředí automobilových závodů. Ale jelikož jediná dobrá věc, kterou dosud napsal, byl Rocky, nedalo se očekávat (zvláště s přibývající senilitou jmenovaného), že by nás snad tentokrát překvapil nějakým trhákem. A hle! - skutečně se nestalo. :) Stallone (při vší úctě) už by měl definitivně zanechat všech činností, souvisejících s filmařinou a odebrat se do ústraní, kde by si mohl užívat zaslouženého důchodu. Jeho herecká "ekvilibristika" byla známá už dříve, ale v tomhle filmu jí snad nasazuje korunu - zatímco dříve si vystačil s kamennou tváří, nebo max.3 drsnými výrazy na film, ve Formuli se pokusil rozehrát celou škálu obličejů, dokonce se snažil i o úsměv (!). Nic na tom, že úsměv v jeho podání vypadá jako křeč, při níž mu koutky úst stejně pořád visí dolů (jak to ten chlap dělá?), co nedohnal výrazivem fyzickým, to se snažil dohnat coby mentor mladého závodníka slovní domluvou. Leč na tomto poli dopadl ještě žalostněji. Mnohé jeho rádoby poučné hlášky vyznívají přinejmenším trapně, pokud ne rovnou směšně. Logika některých dialogů je nabouraná snad ještě více, než celá řada formulí v tomto filmu (mimochodem, kdo chce vidět až přemrštěně efektní havárie, a mnoho, ten si přijde na své). Některé postavy působí v ději naprosto nepřirozeně a stejně tak se i chovají a hovoří, ačkoliv je k tomu nic nevede. Zkrátka a dobře, coby herec a scénárista Sylvester tentokrát dokonale propadl. Před výsměchem tento film zachraňují hlavně ony zmíněné bouračky - jejich množství je sice na jednu závodní sezónu značně přemrštěné, ale zato vypadají nesmírně efektně. Bohužel v celkovém kontextu filmu mají své místo jen coby "lepidlo" na díry ve zmíněném scénáři. Druhá složka, která se celkem vydařila, je hudební podklad. Ve filmu podehrává mnoho (i celkem známých) hitů, které jsou skoro vždy docela dobře zvolené vzhledem k aktuálně probíhajícímu ději. Bohužel ani ony nedokážou film vyzdvihnout alespoň na průměr. Je to škoda, kdyby se scénáře ujal nějaký zručný pisatel, dokázal by do něj určitě zakomponovat lepší děj i zápletku. Protože točit film o formulích je v dnešní době pro filmaře daleko snazší, než před lety. Ale aby ten film vypadal zajímavě, potřebuje mít sladěny všechny prvky. Tento měl jen hudbu a efekty. Nic víc. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin-a a jeho filmy som nikdy s oblubou nevyhladaval, a tento Formule nie je vynimkou. Chatrny dej pochovavaju spatne herecke vykony, kde suverenne vedie Stallone, pricom jeho charakterove herectvo sa rovna katastrofe. A ked uz film nadhodil temu rychlych auticok, tak siahnem radsej po Rychle a Zbesile 1 nez po tejto ubohosti. 5 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tomu se říká slušný fail! :-) Scénaristicky naprosto prázdné,unylé a bezduché.Postavy mají neskutečne idiotské dialogy a neskutečně si svým jednáním protiřečí.Naprosto nezvládutelná dramaturgie,za boha nemůžete sympatizovat ani sjednou postavou,jelikož sou každou chvíli,na jiné dějové straně,chvílí stím,chvíli zase stím.Neexistuje tady žádný náboj rivality a Kip Pardue,je snad nejhorší herec na planetě :-( Tohle je teda Stallonova veliká ostuda a co se týče Harlina,ten to zachránil aspoň trošičku dobrou akcí a velice tomu pomohl úžasný hudební výběr.Jenže to stačí tak na 108 minut dlouhý videoklip a né celovečerní film.Opravdu mizerný kus filmové práce... 10%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ROCKY+DNI HROMU Režisér sa vážne baví. Formule lietajú v divokom strihu, všetko, v rátane ženských tiel, je nablýskané... A Stallone to myslí smrteľne vážne. Ponúka nám zaujímavý scenár, kde vidno, že pero (klávesnicu) od dôb Rockyho používať nezabudol. Dokonca aj svoj výkon podriadil snahe o comeback do prvej ligy a ešte aj hlavnú úlohu prenechal mladšiemu... Takže Stallone sa snaží a na plátne pôsobí príjemne, dej je napínavý... A Harlin sa baví, a všetko lieta... Videoklip+dráma= nie pre každého... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Původní Stallonův scénář byl 220 stránek dlouhý. (Karlos80)
  • Režisér Renny Harlin je ve filmu vidět jako závodník, který bere svého syna do parku. (Karlos80)
  • Ve scéně, kdy Beau (Til Schweiger) vybíhá schody, načež promlouvá s Joem (Sylvester Stallone), evidentně nemá v ruce tričko, které má v dalším záběru kolem ruky a obléká si ho. (Dawid199)

Reklama

Reklama