Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Klasika! Začátek vlažnější, ale pěkně se to rozjíždí. Skvělé bitky, asi jedny z nejlepších v rámci žánru a pár skvělých fórků navrch. Žádné filmové umění, ale pohodová upřímná zábava, která není lascivní, fekální či trapná. Mám to moc rád. A mimochodem, tohle není dvojka, ale jednička. V závěrečných titulcích je stejně jako u bondovek uvedeno: "Šimon a Matouš se vrátí v příběhu Obchodníci s diamanty". ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Komentář bych prakticky mohl opsat z předchozího dílu. Proto jen ve zkratce - klon Spencera a Hilla, v mládí se mi to líbilo a teď už se raději kvůli možnému snížení hodnocení dívat nebudu. Navíc jen dodám, že druhý díl není o nic horší než první a naštěstí než se tvůrci vyčerpali, tak raději skončili a to se taky cení. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz me prvni dil fakt namlsal, tak jsem se na druhej hodne tesil, ale bohuzel, tady sla latka dolu. Problem je, ze film nenabizi nic noveho. V prvnim dile byla desna spousta originalnich vtipnejch napadu, jenze tohle je proste klasika, jednoduchej pribeh, kterej pusobi dojmem, ze uz jste ho videli, dobrej dvojnik Spencera, horsi dvojnik Hilla, pekna ustredni melodie. Problem je, ze bitky nemaj zas tak super choreografii a nejak zvlast hodne jich tu neni a pak taky, ze Dominic Barto neni moc vyuzitej. Nicmene porad se jedna o solidni zabavu a sem tam je tam fakt nakej krutej vtip. ()

MarleyCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší dvojice než Spencer - Hill. Paul L. Smith je dost podobný B. Spencerovi, ale jen co se do vzhledu týče. Povahově je úplně jiný a sedl mi tak do oka lépe než věčně naštvaný Spencer. Antonio Cantafora je podobný Hillovi jak vzhledem, tak i povahou. Znělka je dosti chytlavá, možná i více než klasika u H. a S. Bohužel se nejde vyhnout porovnávání se slavnější dvojicí. Věční smolaři mě tak velice zaujali a já nemůžu jinak než na 95% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhým dílem jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Dodnes nevím, jestli tyto dva filmy vznikly jako parodie na Buda a Terence, nebo chtěli jít v jejich stopách. Dokud jsou Šimon a Matouš v náklaďáků, hláška střídá hlášku a je o zábavu postaráno. Škoda závěrečné pomalejší půlhodiny. Jak už jsem řekl - nostalgie jako hrom. Dosti infantilní, ovšem ideálně odpočinková komedie s výbornou hudbou (spíše by se dalo říct výbornou písničkou) a sympatickými ústředními hrdiny. 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Když Paul (Riccardo Petrazzi) spadne z římsy hotelu a propadne se do půl těla do země, je kousek vedle vidět hromada vykopané hlíny. (Hellraiser12)
  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskych mestách Menton a Nice. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno