Reklama

Reklama

Šimon a Matouš jedou na Riviéru

  • Španělsko Simón y Mateo (více)
Trailer

VOD (1)

Klasická komedie s hrdiny kopírujícími Terence Hilla a Buda Spencera nabízí tradiční příběh dvou neohrožených hlupáků, kteří nevědomky pašují zbraně přes hranice. Ani tentokrát nechybí velká řada nezapomenutelných scén a geniální ústřední melodie. (Levné knihy)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Šimon s Matoušem podruhé. Podruhé na stejné úrovni a podruhé stejně béčkovité. Film má slušné tempo - pořád se něco děje. Fórků a bitek je přehršel. Sice tu platí rovnice že na jeden povedený jsou dva trapné, ale ten příjemný nádech střeštěných sedmdesátých let to vyrovná. Pro ty co mají rádi všechny ty belmondovky, terencehillovky, funesovky atd doporučuju jako neurážející průměr. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JDI DO HAJZLU, TY IMPOTENTE, I S TVÝM TÁTOU, TVOU MÁMOU, TVOU SESTROU A TÍM VOLEM, CO TI VYSTAVIL ŘIDIČÁK!" První díl jsem neviděl, ale tenhle druhý je těžká klasika mého dětství (snadno rozpoznatelná podle chytlavého ústředního songu), kterou jsem měl radši než všechny Spencer-Hillovky, které kopíruje. První polovina filmu líčí cestu Šimona a Matouše kamionem na Riviéru a nese se v duchu porušování dopravních předpisů, demolování bezpočtu aut a pošťuchování s neschopnými gangstery (jejich šéf rozdávající pohlavky a přimhuřující oko je BOŽÍ), druhá po příjezdu do Marseille zase přináší klasické Spencer-Hillovské bitky vrcholící finálem na lodi. Dneska už to taková prča není, ale jako malej jsem to miloval. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

"Bombičky proti hmyzu ...jseš hluchej? - Já že jsem teplej? Co si to dovoluješ, ty klacku?! - Abych ti neubalil jednu mezi parohy." aneb rozkoš s dokonalým timingem, přímým tahem na branku a nezapomenutelnou cestou do Marseille. S hitem On My Way na rtech a výborným dabingem kráčí Šimon a Matouš i do nového století. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spolu s druhým dílem jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství. Dodnes nevím, jestli tyto dva filmy vznikly jako parodie na Buda a Terence, nebo chtěli jít v jejich stopách. Dokud jsou Šimon a Matouš v náklaďáků, hláška střídá hlášku a je o zábavu postaráno. Škoda závěrečné pomalejší půlhodiny. Jak už jsem řekl - nostalgie jako hrom. Dosti infantilní, ovšem ideálně odpočinková komedie s výbornou hudbou (spíše by se dalo říct výbornou písničkou) a sympatickými ústředními hrdiny. 80%. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Ten typ komedií, které byly v deseti letech na pět hvězd. Ještě "Vůně cibule" :-) teď jsem si vzpomněl. A "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" . Potom přišel "Fantoci", no a pak už komedie, na které se podívám i dnes "Bláznivé střely" atd. Těžko hodnotit. Asi každý dáme někdy plnou palbu z nostalgie. Ale dnes se udržím ;-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Italové jezdili vpravo od doby Mussoliniho, v nákladních vozech včetně filmového Fiatu 691 ale měli volant na pravé straně kvůli výhledu. Viděli tak lépe na krajnici a pravou stranu vozovky. z toho samého důvodu měli stejné uspořádání i ve Švýcarsku. Hlavní důvod tedy byl, aby viděli případné nebezpečí na kraji vozovky jako sráz a podobně. (7ynek)
  • Ked Matúš pri hre so zbraňou 1x vystrelí na Šimona a trafí koleso, tak v prestrihu vidno, ako boli prestrelene 2 pneumatiky kamióna, i keď je to nemožné, lebo vystrelil iba 1x. (Budisovie)

Reklama

Reklama