Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Není to sice moje oblíbená dvojka italských herců Terence Hill a Bud Spencer, ale ostudu jim rozhodně nedělají.. Zábava je to královská, hudba se vám pomalu vryje do paměti a začnete ji mít rádi. Nezapomenutelné situace, komické bitky, které jako obvykle ani tak neobsahují násilí, jako spíše komediální údery s použitím všelikých předmětů v okolí. Příběh je sice jednoduchý, ale na komedii ani není třeba koumat nad nějakým hlavolamem a stačí se jen smát.. a já se smál. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek bych, ze tvurci vybrali to nejlepsi z filmu Spencera a Hilla a vznikl tenhle skvelej film. Je tu super hudba, ktera zni jako kdyby ji sebrali z nekterejch jejich filmu, v bitkach sou taky pouzity uz osvedceny napady a vtipy jsou taky ve stejnym stylu. Ale navic tu je spousta originalnich napadu, propracovanejsi zapletka, vic bitek a celej film je nepretrzita smrst gagu. Takze jedinej problem je mozna v samotnejch hercich. Zatimco dvojnik Spencera je fakt vystavni kousek, dvojnik Hilla vypada jako nejakej opalenej blondak a holt neni tak sympatickej. Me ale nejvic zaujal Dominic Barto v roli Morgana, to byla takova neskutecna drzka, ze proste nemel chybu. Kdyby tohle byl film Spencera a Hilla, tak napisu, ze je jeden z nejlepsich, takle to je jen velmi povedenej klon. ()

Reklama

Piri 

všechny recenze uživatele

Kto by tento film nepoznal. Na VHS to mal asi každý, ešte dodnes to mám na VHS a je ako inak pekne obohraná. Absolútna špica, doslova kult môjho dectva, jedna z najlepších komédií svojej doby. Asi najlepšie filmové jedenie v akcii a super fóry ;) Ani minúta nudy a k tomu jeden z najlepších českých dabingov vôbec v podaní dvojice Jelínek/Mrkvička, réžia Zdeněk Hruška. Nečudujem sa, že v tej dobe nemohli použiť presnejší preklad názvu, keďže Il Vangelo secondo Simone e Matteo znamená Evanjelium podľa Šimona a Matúša, čo znie dobre a vtipne. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

U nekterych momentu sem se hodne nasmal, u nekterych naopak skoro vubec, ba co vic, pripadaly mi krecovite, hloupe a silene kopirujici. Dlouho sem si nemoh na ty kopiraky zvyknout, ale po case sem navyk a libilo se mi to vice nez dost.... Nadprumerna komedie, ktera ovsem ani zdaleka nedosahuje kvalit nejlepsich filmu s BS a TH.... ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

U neskutečně vymaštěné rvačky s vězeňskými uprchlíky jsem myslel, že budu potutelně vzpomínat na své dětské výtlemy, jenže chyba lávky, tlemil jsem se znovu jak retard na kolotoči. On totiž i ten nejpitomější humor může být trapný nebo naopak nápaditý, a když jde o druhou možnost, pak je ona pitomost humoru jeho žánrovou škatulkou, ovšem nemá nic společného s ohodnocením jeho kvality. Další hvězdu filmu dodal velice výrazný Dominic Barto. Příjemné zavzpomínání si na diváckou bezstarostnost mého dětství a přiznání, že kopie tentokrát trumfla originál. 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno