Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na svůj vzor (Hill/Spencer) to sice nemá, ale kopíruje to kompletně všechno tak zdařile, že se třemi dioptriemi by si to člověk i spletl. Sice je to jen odvar toho nejlepšího, co kdy z hlediska kinematografie z Itálie přišlo, ale i tak je to celkem slušná zábava. Na opakování to není, ale jednorázově je to na vyčištění hlavy výborné. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, proč tahle kopie na Hilla se Spencerem vznikla, ale musím říct, že jsem se i tak skvěle bavil. Možná jsou tři hvězdičky na to co řikám málo, ale věřím, že kdybych je viděl jako malej, nostalgie by mi nedala a bez problémů bych jim vrazil pět. Takhle je to prostě jen za tři, protože mi stále neleze na mysl, proč něco takového vůbec vzniklo, ale i tak to bylo příjemné, co po hudební tak po bitkařské stránce se týče. ()

Reklama

Rami 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček. Tenhle film je klasika a navíc jedna z nejlepších komedií, co jsem viděl. Můžu ji vidět kdkoli a bavím se vždy stejně dobře. Trochu nechápu smysl pro humor těch, co se při této komedii nesmějí. Hlášky typu: "Tahle pistole se vždycky trefí do černýho", jsou dokonalý. A když se tato dvojce srovnává s Hillem a Spancrem, musím dodat, že jsou mnohem lepší a zábavnější, než jejich známější kolegové. A to mám filmy s Budem a Terencem fakt rád. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale účinná zábava, která je napodobeninou filmů s populárním duem. Zápletka v podobě nevědomého pašování není špatná a s průběhem ukrytí v klášteře, honiček a bitek za osobní spravedlnost je typickou pro tento druh zábavy. Prohnaný Matteo (solidní Antonio Cantafora) a bručoun Simone (dobrý Paul L. Smith) se ve spásném mnišském převleku snaží dosáhnout lepšího života a návratu z drsné Afriky zpět do civilizované Evropy. V patách je jim nejen gang pašeráků diamantů, ale i amsterdamská policie. Ze všeho se dostávají s hravostí a pádnou rozhodností. Svého převleku si užívají se vším všudy, a dělá je i lepšími lidmi. Z dalších rolí: vůdce násilnické bandy Morgan (Dominic Barto), bojící se krutých dobrmanů svého pána pana Robinsona (Claudio Gora), sadistického mafiánského šéfa, policejní inspektor Nelson (Jacques Herlin), prahnoucí po dopadení pašeráků diamantů, představený páter kláštera (Giuseppe Maffioli), a vůdce uprchlých trestanců (Nello Pazzafini). Hravé, jednoduché, vtipné, nenáročné, zkrátka příjemné odreagování. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jako by DaVinci stál před kopií Mony Lisy a přemýšlel, v čem ho to její autor vlastně předčil.. Pochopitelně, přirovnání je to nadnesené, ale tahle dvojka (mimochodem, ten silnější vypadal jako odulý Pete Sampras) překonává Buddyho a Terryho v té vůbec nejdůležitější disciplíně - vtipnosti. Holt, vzácný případ, kdy nostalgie z pubertálního věku nebyla na hadry rozcupována současným úhlem pohledu. A Přeučilem brilantně nadabovaný "tikající" padouch Morgan? Tomu patří exkluzivní místo v síni slávy hovad a trotlů dosavadní filmové historie. Jak jen ten lví pšouk a lišák mazaný umí napodobit výbuch nitroglycerinu - i sám nitroglycerin by se divil.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Oba filmy se Šimonem a Matoušem se v čs.kinech objevily prakticky současně, jen s měsíčním odstupem, v létě 1978. Z neznámých důvodů byla Riviera dabovaná, zatímco tento film byl naopak titulkovaný. Dabované verze se dočkal teprve později při uvedení v tehdejší ČST. (charles3)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)
  • Keď Šimon narazí do slona, jedná sa o slona indického, aj keď film sa odohráva v Afrike. (Igi155)

Reklama

Reklama