Reklama

Reklama

The Curse of the Mummy's Tomb

  • USA The Curse of the Mummy's Tomb (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina egyptologů učiní významný objev, když v poušti v hlubokých nánosech písku odkryje hrobku prince Ra. Přestože původním záměrem bylo přenechat nalezené artefakty muzeu v Káhiře, na příkaz amerického investora a sponzora celé expedice Alexandra Kinga je mumie i se všemi cennostmi převezena do Londýna, kde má být součástí velké výstavy. King totiž nevěří na legendu, podle které stihne každého, kdo vyruší egyptské faraóny z jejich posledního odpočinku, strašlivá kletba. Několik dní před začátkem výstavy je uspořádána slavnostní tisková konference, na které má veřejnost poprvé spatřit princovu mumii – schránka je však prázdná! (dopitak)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

pepua 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy o Mumii od Hammeru jsou jak podle kopíráku. Archeolog spolu se svým týmem objeví starodávný sarkofág, po přesunutí a otevření jej rozpoutají pomstu Mumie, které slouží i několik jejích uctívačů. Příběh je tedy jasný a jde prakticky jen o zpracování, tady bylo pár sympaticky morbidních okamžiků (nic přehnaného). Délka filmu není nijak závratná, průměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

No jestli jsem prvnímu filmu dal 40 %, tak v tomhle případě prostě výš jít nemůžu. Je to podobně nekvalitní, i když ten příběh by se mi možná líbil přece jen víc. Al herecké výkony tu jsou takové někdy až směšné, hlavně s tím cizím přízvukem to je tragédie. Ale snímek má pořád nějakou úroveň a dá se na to koukat. Mumie ale nebude v těchto filmech moje oblíbené monstrum. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem jenom, až mumie promluví oxfordskou angličtinou a požádá o hrnek čaje nebo sklenku bourbonu. Opravdu by mě zajímalo, jestli tyhle nízkorozpočtové dobrodružné filmy ve své době měly alespoň nějaké publikum a jakýkoliv úspěch. Požadavek diváckého napětí se řeší tím, že (příšerná) hudba ve filmu zesílí. U filmů s podobným námětem zabírá jedině, když vyprávění má atmosféru. To se tady nestalo. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VEREJNOSŤ MILUJE ŽIŤ V NEBEZPEČENSTVE. TAK DLHO, POKIAĽ TO NIE JE SKUTOČNE NEBEZPEČNÉ." __ Taký duplex prvej hammerovskej Múmie, kde nechýba ani intermezzo z minulosti, i keď zafašovaný panák je tu podľa mňa o niečo pôsobivejší, napr. prispením jeho hlasného dýchania. Film je tak štandardným Hammerom so všetkými neduhmi (pomalší rozjazd, Múmia prichádza až v poslednej tretine) i prednosťami (atmosféra!). Určite poteší 77 minútová dĺžka, náznaky suchého anglického humoru vykrývajúce topornú akciu, aj solídne úmrtia (rozšliapnutie hlavy...). A paprče tu padajú ako v nejakej ságe rodu Skywalkerovcov. (6. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Druhá Mumie od Hammeru se od té první příliš neliší, lehce pozměněný příběh je natočený podle stejné šablony, za málo peněz, s mizerným kostýmem Mumie, bez atmosféry a ke všemu navíc bez Petera Cushinga. Jediné, čím tento film vybočuje z řady, je pár poctivě natočených useknutých rukou, nicméně to je spíše zajímavost a ne důvod, proč podívat na celý film. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama