Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Jeden roztržitý antropolog, co se zítra žení, jeden uragán resp. roztomile potrhlá zamilovaná emancipovaná mladá slečna, jeden George-čtyřnohý nejlepší přítel člověka, co rád zahrabává boty a (brontosauří) kosti a jedno „Bejby“. Nikoliv to hříšné resp. šakalí, ale čtyřnohý mazel s vybraným hudebním vkusem a neukojitelným apetitem. Jednoduše roztomile potrhlá záležitost s mistrně se doplňujícím ústředním duem C. Grant-K. Hepburn, které buď zcela propadnete nebo ji nemilosrdně odstřelíte. Film, jenž má co nabídnout jak milovníkům (rychlých) dialogů, tak začínajícím zapáleným zoologům, pokročilým imitátorům a v neposlední řadě i vyznavačům absurdity. Scéna z vězení budiž ukázkovým příkladem. Troufám si rozhodně tvrdit, že „pod tíhou viděného“, by i major Terazky „prozřel“ a lakonicky utrousil „a táák, Kefalín“. Stejně tak, pokud jste čirou náhodou doposud neslyšeli zvuk alky resp. leoparda v červnu, je Bringing up Baby snímkem přesně pro vás. 89%[Snímek, který více než kdy jindy, lze zažít na dva způsoby. Vidět s dabingem nebo si jej v orig. prožít. Já měl tu čest resp.smůlu s oběma případy]. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

1/10 Hmm tak to jsem vazne necekal... Tri z mych oblibencu H+H+G v naproste kravine, ktere opravdu chybi ftip - za celou dobu jsem se zasmal dvakrat - jednou uz jsem zapomnel u ceho a po druhe pri kockovani leprda se psem. Katharine je nesnesitelna, Cary uplne mimo, humor o neco malo vys nez u bratri Marxu, porad jsem cekal, ze se to zlomi do neceho divatelneho, ale od jiste doby uz jsem se jenom modlil, aby to co nejdriv zkoncilo. Spaste dusi - fakt des! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to až moc střelené, navíc druhá půlka filmu se už poněkud vleče a nebýt leoparda a policajtů (a cirkusu), tak by asi z meritu samotného příběhu nebylo o co hrát. A popravdě, natrefit na tak bláznivou ženskou, asi bych si soudně zařídil, aby ke mne nesměla na půl kilometru. Ale jinak je minimálně první třetina filmu skvělá zábava, trošku upomínající na Evu, co tropí hlouposti (i když Eva mi seděla víc díky tomu, že sice taky tropila hlouposti, ale racionálně podložené), ty eskapády jsou vtipné a protiklad akademického vědce a bláznivé holky funguje. Zápletka s leopardem ale už jen nastavuje kaši a jde o - pro mne - slabou zápletku, navíc humor už se přenáší do trochu jiné roviny, než jaká byla v úvodu (Grant v ženském negližé, ha ha) a spíše se blíží humoru němých grotesek, až jen čekám, kdy se policajti začnou mlátit mezi sebou pendreky. Když Susan začne hrát holku s kriminální minulostí, říkám si, že třeba nějaký kousek racionality v sobě má, ale ne, vše je vlastně zabito poslední scénou, kdy je mi jasné, že čtyři roky práce padnou, ale tady se mi to prostě nelíbí a nesedne mi to. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pěkná, svižná romantická komedie s charismatickou ústřední dvojicí střeštěné Katharine Hepburn a Cary Grant, zajímavým scénářem, chytlavými dialogy i leopardem či psíkem rozhodně zvedne náladu. [8/10] (RKO Howard Hanks Prod.) (Čb. /// Produkce: Howard Hawks, Cliff Reid /// Scénář: Hagar Wilde, Dudley Nichols /// Kamera: Russell Metty /// Hudba: Roy Webb) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Howard Hawks chtěl do hlavní role Susan obsadit Carole Lombard, jelikož se mu velice líbil její výkon ve filmu Dvacáté století (1934). Z čistě ekonomických důvodů ho společnost donutila k obsazení Katharine Hepburn. (Pavlínka9)
  • Na herečku Katharine Hepburn skoro zaútočil leopard, keď mu stála chrbtom otočená. Zachránilo ju len prasknutie bičom, s ktorým včas prišla zvieracia trénerka. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno