Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Psema 

všechny recenze uživatele

Katherine je ztřeštěná, Cary roztržitý, ale na zábavu to tentokrát nestačí. Možná je problémem moje častá nekompatibilita s absurdním humorem, třeba jsem jen neměl náladu, skutečností ovšem je, že jsem se po obstojném oťukávání na golfu a v salónu nudil jako blázen a po příjezdu do domu jen útrpě čekal, až se skrze čím dál otřepanější a otravnější okamžiky stopáž dotlačí až k happyendu. No nic... tak zas příště Cary. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Úžasný roztomilý Cary, Úžasná crazy Katharine, jeden gag za druhým, kupa skvělých hlášek a leopard Baby...zkrátka pod rukou Howarda Hawkse vznikla legendární screwball komedie, jedna z nejlepších ve svém žánru. Geniální! Doporučuji sledovat s původním zněním, s dabingem to není ono:) Dr. David Huxley: Now it isn't that I don't like you, Susan, because, after all, in moments of quiet, I'm strangely drawn toward you, but, well, there haven't been any quiet moments. :) ()

Reklama

Sawy 

všechny recenze uživatele

"Hlavně neztrácej hlavu!" "Hlavu mám,ale ztratila jsem leoparda." Naprosto kouzelný film,který sice ke konci trochu své kouzelnosti ztrácí,ale je tak nabitý úžasně absurdními situacemi a pozitivní energií,že se u něj člověk skvěle baví až do závěrečných titulků.Cary Grant a Katherine Hepburn jsou dokonalá dvojice,onen leopard neskonale roztomilý a vzhledem k tomu,že už dlouho mě nic tak nepobavilo,musím dát pět.Ten film je sice starý víc jak sedmdesát let,ale nemá na sobě jedinou vrásku. 90 % ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Mile potrhlé - těmito dvěma slovy by se asi dal shrnout celý film. Dívala jsem se na něj hlavně díky jménu režiséra, ale v neposlední řadě také díky Katharine Hepburn, kterou jsem dosud v žádném filmu neviděla. Takže jsem to konečně napravila. Určitě existuje více lepších filmů s ní, ale v televizi dávali zrovna tento... Je to celé potrhlé, ale takovým způsobem, že je vám to milé. Děj je docela zamotaný a konec je bláznivý snad nejvíce. Nevíte, zda se smát, nebo nad touto komikou zakrývat oči. Film se totiž místy blíží až ke grotesce, což nemusí být všem po chuti... Mně se to ale nakonec docela líbilo, nejlepší byl Cary Grant, Katharine bych musela vidět ve více filmech, než si na ni udělám pořádný názor. Ne, že by nebyla dobrá, ale znám herečky, které mi jsou více sympatické. Možná to bylo i tou rolí a "pošahanou" postavou... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už som to tuším niekedy napísal, že nie je dôležitý žáner filmu, ani to, že bol nakrútený pred 80 rokmi. Záleží iba na tom, či splnil divácke očakávania alebo nie. A Leopardia žena moje očakávania naplnila. Predstavuje pre mňa etalón dobrej crazy komédie. Bolo od režiséra objavné, že do hlavnej úlohe obsadil Katharine Hepburn, ktorú som väčšinou videl v roli staropanenských, nešťastných žien. V tomto filme naplno rozbalila svoj komediálny talent a vo veľkom štýle zatienila Cary Granta, ktorý vedľa nej pôsobil ako herec ochotníckeho súboru. Situačné gagy i dialógy boli fajn, čudoval som sa len, že dabingoví herci sa v tej paľbe slov nestratili. Výsledkom je, že ponechávam filmu štyri hviezdičky, pretože pri troch by sa dostal na úroveň Evy, co tropí hlouposti a to je predsa len o niečo iná liga. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Režisér Hawks bol pri nakrúcaní veľmi spokojný a odvďačoval sa tak, že namiesto nakrúcania vzal štáb so sebou na dostihy alebo inokedy kúpil všetkým dve bedne šampanského. (classic)
  • Howard Hawks chtěl do hlavní role Susan obsadit Carole Lombard, jelikož se mu velice líbil její výkon ve filmu Dvacáté století (1934). Z čistě ekonomických důvodů ho společnost donutila k obsazení Katharine Hepburn. (Pavlínka9)
  • První společné dílo i později výborně sehraného týmu Howard Hawks / Cary Grant mělo původně rozpočet půl milionu amerických dolarů. Poté se částka vyšplhala 767 000 a později zejména díky platu Granta a Hepburn až na celých 1 073 000 amerických dolarů. Bohužel finančně film nijak zvlášť neuspěl. Odpovědnost za jeden z nejproslulejších hollywoodských propadáků padl na vrub reřiséra a "zhouby pokladen" Katharine Hepburnové. (Karlos80)

Reklama

Reklama