Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepraktický, roztržitý antropolog (Cary Grant), který má těsně před svatbou s dominantnější dívkou, shání peníze pro své muzeum, jehož budováním strávil posledních pět let. Do cesty se mu neustále plete živelná bohatá výstřednice s ochočeným mládětem leoparda Susan (Katharine Hepburnová), která sebe, Davida i své známé dostává do řetězce stále absurdnějších situací...Film, reprezentující vrchol bláznivých komedií třicátých let, stojí na výborných hereckých výkonech, vtipných dialozích a režijním umu Howarda Hawkse. (pm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

MM11 

všechny recenze uživatele

Tak dobrá, Howard Hawks vstkutku nebyl špatný režisér a dialogy se tentokrát opravdu povedly. Ovšem pozor – tím, co určuje a na čem stojí tato úžasná komedie je souhra ústředního dua, (skoro) o ničem dalším to není. Neumím si představit lepší pár pro bláznivou komedii než je Katharine Hepburn a Cary Grant (ano, Příběh z Filadelfie obdivuji srovnatelně). Živelná, kousavě emancipovaná a podivně neodolatelná Hepburn vedle sebe potřebovala právě takového elegantního šviháka, mistra jedovatých poznámek a vkusného humoru. Cary Grant je zde pravda trochu ve vleku okolních peripetií a jeho hitchcockovské role jsou mi bližší, ale vynahradil si to za dva roky právě Příběhem z Filadelfie. Na Leopardí ženě budu vždycky obdivovat schopnost jít za hranu, umět diváka překvapit až do poslední chvíle a neohlížet se na normy a konvence (brzdou je do jisté míry vkus, ale to mi určitě nevadí). Dokonce i dnes mám pocit, že srovnatelná nezkrotnost je u bláznivých komedií celkem vzácná. P.S. - první zlédnutí životní zážitek, z dalšími ale klesá jen minimálně. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Další důkaz o tom, že to, co se obdivuje (a objevuje) dnes, má kořeny v minulosti. Leopardí žena je totiž ukázkovou romantickou komedií, ve které jeden ztřeštěný a přitom nečekaně promyšlený a chytrý dialog střídá druhý. A většina dnešních komedií, ve kterých se hlavní hrdina většinu filmu hádá s krásnou slečnou, aby si v přesně načasovaný moment padli do náruče, mohou Carymu Grantovi a Katherine Hepburn jen tiše závidět. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Královna střelených romantických komedií! Humor dovedený do absurdních rozměrů a mezitím dva báječní herci v nejlepší kondici. Zkázonosná Katharine Hepburn, která na co sáhne, z toho se rázem stane další průšvih + usedlý Cary Grant, který se marně snaží pochopit, jak se do tohoto cirkusu vlastně dostal. Ale nelituje... nakonec. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak totalne naspeedovanou zenu jakou zde predvadi Katharine Hepburn uz jsem dlouho nevidel. K tomu krasne zmatkarsky Cary Grant a 1 pekny leopard. Vyborna crazy komedie z 30. let, ktera ma tak rapidni tempo a promakane dialogy, ze na to drtiva vetsina soucasnych komedii muze jen nevericne cumet. "The love impulse in man frequently reveals itself in terms of conflict." 7/10 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Pěkná, svižná romantická komedie s charismatickou ústřední dvojicí střeštěné Katharine Hepburn a Cary Grant, zajímavým scénářem, chytlavými dialogy i leopardem či psíkem rozhodně zvedne náladu. [8/10] (RKO Howard Hanks Prod.) (Čb. /// Produkce: Howard Hawks, Cliff Reid /// Scénář: Hagar Wilde, Dudley Nichols /// Kamera: Russell Metty /// Hudba: Roy Webb) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Na herečku Katharine Hepburn skoro zaútočil leopard, keď mu stála chrbtom otočená. Zachránilo ju len prasknutie bičom, s ktorým včas prišla zvieracia trénerka. (classic)
  • Katharine Hepburn nikdy předtím v žádné komedii nehrála. (Kulmon)

Reklama

Reklama