Reklama

Reklama

Daniel Radcliffe (Harry Potter, Žena v černém) se představuje v roli, v jaké jste ho dosud neviděli. Nate Foster (Radcliffe) je mladý, idealistický a vzdělaný analytik, který právě nastoupil do FBI, aby tu bojoval proti zahraničním teroristům. Nate brzy pochopí, že teroristické útoky, které odhaluje, jsou často falešné a mají dva cíle: uklidnit vystrašenou veřejnost a splnit plán. Když jednoho dne objeví pašovanou dodávku Cesia-137, které lze využít při výrobě špinavé bomby, podělí se se svým poznatkem s agentkou Angelou Zamparo (Toni Collette – xXx: Návrat Xandera Cage, Krampus: Táhni k čertu). Ta je přesvědčená, že se jedná o práci domácích neonacistů, a pověřuje Natea úkolem proniknout v utajení mezi členy nebezpečné teroristické skupiny, jež je odhodlaná vyčistit zemi prostřednictvím smrti a zkázy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Obstojný neonacistický výplach s fajn Radcliffem v hlavní roli, který má za úkol se infiltrovat do teroristické skupiny nácků a rasistů s cílem odhalit bombový útok. Myšlenka jednoduchá, příběhově poměrně přímočaré a herecky neurážející. V průběhu sledování jsem se až tak nestíhal nudit a film dokázal zaujmout, ale po skončení začínám mít trochu pocit, že ve mně film přece jen nevyvolal tolik emocí a napětí, jak bych si přál. Zpětně mi zde chyběl výraznější drajv a pocit strachu o hlavní postavu v cizím prostředí, stejně jako nápaditější prvek, více intrik a zamotanosti děje - v tomhle ohledu byl BlacKKKlansman daleko lepší, ale hádám, že pro fanoušky podobných věcí se nemusí jednat o ztracený čas ani v případě Imperia. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Hmm, Harry Potter jako skinhead? To dává smysl :o) Nebudu popírat, že mě filmy s touhle tématikou berou, a není to tím, že bych s náckama jakkoli sympatizoval. Je pro mě zajímavá sledovat tyhle skupiny fanatiků, který Svět vidí jen jednou barvou. Tady se jako člověk nestačí divit, páč těch hákáčů, vlajek, hajlovaček je tady fakt mraky. Ze začátku mi to připomínalo dokonalý Kult hákovýho kříže, taky se člověk podívá na párty k těmhle uličníkům. A postupně se dostaneš hloubějc a hloubějc až k těm, který už nejsou jen prdlý náckové, který mlátěj přistěhovalce, ale který chtěj dělat teroristický akcičky. No, Harrymu už 100% navždy zůstane nálepka čaroděje z Bradavic, aby taky né. Ale když se mu bude takle dařit a pro svou roli udělá maximum, tak by si tuhle kouzelnickou nálepku mohl jednou se ctí odlepit a říct si, kurňa dyť já sem odehrál skvělý role! Stejně je mazec, žě v Améru můžou takle pochodovat s hákáčema na pažích jako by se nechumelilo :o) ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

V Radcliffově post-potterovské éře se najde víc filmů, které zahrál líp, ale i tak bych Impérium neřadil vyloženě k těm špatným snímkům. Lehce nadprůměrný možná, ale i tak bych se přikláněl k názoru, že pokud si na film kdy vzpomenu, tak to bude právě kvůli Radcliffovi, protože si mimo něj nedokážu s filmem spojit nic, tak pamětihodného. Za svůj čas film ale film stojí. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosféra, skvělý Radcliffe, skvělé i další herecké výkony. Bohužel, bohužel slabý příběh. Samotný příběh nepřidává nic navíc ke klasickému schématu druhořadý ale jinak kvalitní "policista" se stane infiltrátorem/tajným agentem nějaké zlé bandy lidí, kterou musí dostat. Navíc tohle schéma je ořezané - chybí tu klasický konflikt mezi skupinou a vykonáním "práce", případně rozporuplný ne tak úplný happyend, více napětí, více drama. Dát to do ruky někomu zkušenějšímu, námět, herce, kameramana, ať udělá scénář nový a zrežíruje to, mohli jsme být dál. Škoda, přeškoda. Ale i tak jsem si to užil a s trochou nadhledu bych to mohl fanouškům žánru/tématu doporučit. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ty vole, to je ale blbost! Redcliffe si do rakve zatlouká jeden hřebíček za druhým a jeho herecká kariéra jde z kopce mílovými skoky. Po sérii Harryho Pottera nenatočil už nic kloudnýho nebo normálního, takže ani jako náglovskej infiltrátor to nezachrání. Ne snad díky hereckému výkonu (já bych mu toho fáška snad i věřil), ale nicotnej scénář, triviální zápletka a doslova televizní proukce to zadupávají těžkýma botama do země. Už teď netrpělivě očekávám další Redcliffův film, s jakou bejkárnou nás ještě oblaží... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)
  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)
  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)

Reklama

Reklama