Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (597)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Podobně intenzivní a originální lekačku jsme v kinech snad ještě neměli a těžko si v dnešní hororové konkurenci představit účinnější způsob, kterak divákům maximálně znepříjemnit návrat domu potemnělými ulicemi. Od začátku se jede na plné obrátky a bez zbytečných řečí je nám servírována inteligentní duchařská zápletka okořeněná tak hustou atmosférou a natolik děsivým bubákem, že bych si i zachrochtal blahem nemít ze samé nervozity stažené hlasivky. Plus bezchybná gradace, díky níž zlo nepřestává ani ke konci děsit, rozumná stopáž a samozřejmě naprosto odzbrojující kráska Terasa Palmer, jejíž zásluhou jsem ani nedýchal i v těch méně vypjatých scénách. Zbytečné si stěžovat a skuhrat, víc už snad chtít ani nemůžeme.... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když ve svém pokoji narazíte na Teresu Palmer, hned nezhasínejte. A ani případné umírání neřešte. Okamžiky s ní si patřičně užívejte. Tak jak to udělal režisér David Sandberg. Jen nechal zapnutou kameru, moc hezky nalíčenou herečku uvedl do patřičně ponurého filmu a vůbec po ní nechtěl sexuální výkon. Jedná se o velice korektní film. Skoro si přejete, aby takový nebyl, aby v něm teklo hodně malinové šťávičky, aby maminka na pohovce nedělala tatínkovi ty neřestné věci, když se tak trochu u filmu nudí. A on ten film tak pomalu graduje. Přitom má jen krátkou stopáž. Provedení démona na standardní úrovni. Přístupnost tenhle horor samozřejmě devalvuje. Finální část má náboj, ale nad vším trůní nablblost levných béčkových filmů. Hloupý závěr samozřejmě nevyjímaje. Až vás zase jednou navštíví Teresa, určitě nechte rozsvíceno. Je dost možné, že si přivede i nějaké to strašidlo. Zkuste jí udělat radost a dělejte, že se hrozně moc bojíte. Hodnocení: 6/10 ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Konečně zase trocha svěžího luftu do těcho proprášených končin. Lights Out (od byť padnoucího, ale řádně dementního českého překladu titulu se hrdě distancuju) sice nejsou v obecném měřítku žádnou hororovou perlou, na to jim schází přeci jen ještě nějaká ta hodina práce na peru, ze které by pak šikovný Sanderg mohl vyždímat více kontinuálního napětí, a porce zdrcuící hudby, která je zde jakožto vítaná hororová složka takřka opomenutá. Na druhou stranu idea původního kraťasu je rozpracována velmi dobře, přičemž člověka až zarazí, že něco tak jednoduchého může být tak funkční. Originalitou nápadu mě to táhne k loňskému It Follows, zpracováním spíše k Anabelle, čímž jsem ujištěn že se máme ve dvojce i vzhledem k hejtu vůči prvnímu dílu na co těšit. Lights Out jsou na objektivní 4*, ale letos to vydapá na total zmar, takže malinko nadhodnotím. 85% PS: Teresa Palmer má kromě šikovnosti taky podobu k Naomi Watts. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Zhasla jsem a neumřela. Nebude to tím, že bych byla přehnaně statečná, naopak jsem zesraná skoro ze všeho, nicméně bát se sama sebe to už by bylo i na mě moc. Bubuška má sexy štíhlou postavu jako z koncentráku a vlasy co nikdy neviděly hřeben, k tomu když se zhasne jí max svítěj kukadla a klátí se v marném souboji s gravitací. Prostě a jednoduše - Celá já po pařbě, když se ve čtyři ráno plížím potmě domů, abych nevzbudila Alíka, kterej stejně nespí a naopak rozsvítí a vidí strašidlo, se kterým sdílí bejvák v celé parádě. Ono strašidlo (já) pak také s křikem hledá milosrdnou tmu, aby se ukrylo a nebylo vidět na všechny jeho nedokonalosti, který zachrání až sprcha, hřeben a makeup...Takže snímek ve mně místo strachu spíše budil znepokojující pocit, že bych neměla tolik chlastat. Na bloncku se koukalo hezky, hlavou mi šlo, co všechno by se s ní dalo dělat, její malej bráška mě nesral, což je u dítěte zázrak a její křáplá máma mě naopak srala celou dobu. Týpek co si hrál na Dobbyho a snažil se blondýně do baráku strčit ponožku, byl...úsměvnej. Bubuška vrčí ze tmy, ale jak se rozsvítí hned je tááákhle malá a s pištěním prchá do prdele, což ve mně vyvolávalo záchvaty smíchu (viz pár řádků vejš) . Super komedie ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nový (americký) Kruh. Po Mame ďalší kraťas natiahnutý na celovečerák a so silným produkčným zázemím (Guillerma del Tora strieda James Wan). Po počiatočnom nadšení (chudák Billy Burke zo Zoo) stupeň nadšenia síce klesá, ale i vďaka rozumne zvolenej, striedmej stopáži nie príliš. Atmosféra, sympatický kasting (až na premúdreného chlapca, ktorý rozpráva ako leporelo s maturitou), vizuálne premakané monštrum, skvelé univerzum (hoci čiastočne kopírujúce thajský Shutter z roku 2004) a z toho vyplývajúce originálne nápady postáv, ktoré bojujú s netvorom (hoci to občas nemá logiku: niekedy ho neodláka ani pomerne veľké množstvo svetla a inokedy stačí v obrovskej temnej miestnosti škrtnúť zápalkou a je fuč). Sranda je, že Teresa Palmer hrala presne pred 10. rokmi v relatívne podobnej (ale kvalitatívne oveľa horšej) Smrtiacej nenávi2ti. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)
  • V pokoji Rebeccy (Teresa Palmer) visí plakát skupiny Avenged Sevenfold s jejich nejznámější písničkou "Hail To The King". Režisér filmu David F. Sandberg je jejich velkým fanouškem. (Yoshitsune)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama