Reklama

Reklama

Zhasni a zemřeš

  • USA Lights Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Rebecca odešla z domova, myslela si, že za sebou nechala i své strachy z dětství. Když v době dospívání zhasla, nebyla si nikdy úplně jistá, co je skutečné a co není ... a nyní její bratříček Martin prožívá stejně nevysvětlitelné a děsivé události, které kdysi vystavovaly zkouškám její příčetnost a ohrožovaly její bezpečnost. Znovu se objevila děsivá bytost tajemně propojená s její matkou Sophií. Ale tentokrát, s tím, jak se Rebecca přibližuje k odhalení pravdy, je třeba si přiznat, že životy všech jsou v ohrožení... jakmile se zhasnou světla. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (597)

castor 

všechny recenze uživatele

Zhasni a možná už nerozsvěcuj. Houby prý ale rostou, tak ať nejsem nefér, tady se také solidně urodilo. Ač je zápletka jednoduchá, má poměrně silný dopad. A o to v hororech jde. Strach ze tmy bude vždycky táhnout, navíc když tvůrci připravili snesitelně krátkou stopáž, siluetu s dlouhými prsty představili velmi brzy a před kameru postavili sličnou Teresu Palmer, může to fungovat. Výborně se tady navíc pracuje se světlem, komorní pojetí tomu také sedí. Takže bacha na maminčiny kamarádky. O pokračování nestojím, ale určitě se před námi představuje to lepší, co se v žánru letos urodilo. Jen to strašně rychle vyšumí z hlavy. Přitom ve sbírce mám horory, které z ní jen tak nedostanu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Lights out má pomerne originálny hlavný motív. Niektoré scény alebo skôr kratšie momenty boli fakt vydarené. Film ako celok bohužiaľ pôsobí iba priemerným dojmom. Ani sympatická T. Palmer filmu nepomohla( zato Gibsonovi vo vojnovej novinke určite áno), malý chlapec bol otravný jak oslík v Shrekovi a Teresin priateľ bol iba do počtu. Postava mamy, ktorú hrá M. Bello mala byť ťahúňom, ale vzhľadom na nedostatok priestoru, ktorý dostala jej osud v závere nikoho nešokuje, čo je škoda. Dúfam, že sa na tú tému ešte niečo natočí, fakt hlavná myšlienka nebola zlá, len to jednoducho nevyšlo. Možno to vyjde niekomu inému. 60%. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fantastický ale fakt fantastický námet. Že ešte nikomu nenapadlo variovať základnú tému hororov - zlo útočí "len" po tme. Ľakačky sú bravúrne, hra so svetlom a tmou nádherná a aj tá backstory je viac než zaujímavá. Problematické je všetko ostatné, čo to má spájať. Totižto film je pomerne krkolomne vyrozprávaný. Napríklad tajomstvo je antiklimaticky vyrozprávané uprostred filmu a postavy a ich vzťahy sú síce zaujímavo načrtnuté, no chýba im hlbšie rozvinutie. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Horor, který neztrácí čas expozicí a budováním napětí, což mu v přímočaré první třetině hodně hraje do karet. Nápad funguje, to si Sandberg otestoval v kraťasu, ale tady ho vytěžuje nad rámec možností. A ve druhé polovině už je to cítit. Lights Out nedokáže našponovat, zaskočit a bohužel ani pořádně vyděsit. Formálně solidní práce, celkově ale pološero. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Spíš takovej pěknej žánrovej trénink, než skutečnej horor. Odpovídat tomu budou povětšinou i reakce publika - s příležitostným divákem to sem tam škubne, hororoví matadoři nehnou brvou. Sandberg dosud vytvářel tu více, tu méně sympatické kraťasy, z nichž byla většina určitým způsobem vtipná, nicméně dlouhá (no, dlouhá...) stopáž mu nesluší. Jednoduše moc neví, co s ní. Postavy i mytologie záporáka jsou jen letmo a na jistotu načrtnuté rekvizity, lekačky nepřekvapí a ústřední bubák je zajímavý spíš hrátkami se světlem a tmou, než že by dokázal opravdu děsit. Kdybych měl film shrnout - není tu vlastně nic vyloženě špatně, jen je toho málo a moment překvapení se nekoná. 5/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Na začátku film, když si Paul (Billy Burke) na obranu bere baseballovou pálku z vitríny, si můžeme všimnout figurky, vzhledově identickou s tváří z původního krátkometrážního Lights out (2013). (Kejf.)
  • Film je natočen podle úspěšného krátkometrážního snímku Lights out (2013). (machmej)
  • Teresa Palmer (Rebecca) v jednom interview priznala, že v dobe natáčania filmu Lights Out (2016) spávala s rozsvieteným svetlom. Sama si tento fakt neuvedomovala až do momentu, keď ju na to upozornil otrávený manžel. (Marceloo)

Související novinky

Rock vs. Superman?

Rock vs. Superman?

12.04.2017

Zvěsti o tom, že se v roce 2019 dočkáme čtyř batmanovských filmů, už byly hlasitě popřeny. Plány DC vesmíru jsou očividně jiné, a jak možná víte, rozhodně počítají s Dwaynem Johnsonem. Rock si… (více)

Reklama

Reklama