Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jižně od Japonska se nachází souostroví čtyř ostrovů, které je velmi odlišné od moderního Japonska. Byla zde totiž objevena možnost, jak obejít gravitaci, což vedlo k vytvoření speciálních antigravitačních bot, které umožňují zdejším obyvatelům volný pohyb po obloze. Tak se lidem otevřely nové možnosti a pohyb po obloze jen za pomoci vlastní síly a schopností bez využití křídel nebo motorů. Tento objev vedl také k rozvoji nového sportu nazvaného "Létající cirkus". V tomto světě se potkává děvče jménem Asuka, jejímž snem je létání, a chlapec Hinata, který má s létajícím cirkusem spojené trauma z dětství, kvůli kterému nechce létat. A právě z těchto dvou se stává nová naděje pro jeden zdejší školní sportovní tým. (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Pre takéto kúsky mám slabosť. Keď vynechám občasný fanservice (ktorý je ale v tolerovateľných medziach), tak som si toto anime užil. Od začiatku do konca je tu totiž dôraz na charaktery a ich vývoj. Nevyvíja sa tu iba hlavný hrdina, ale celá partia. Postupne dôjde k viacerým odhaleniam, predstaveným tak, že sa odhalia divákovi, ale nie postavám - sú podstatné preto, aby divák lepšie pochopil dej a vytvoril si k postavám puto. Na mňa to fungovalo. Pri zápasoch toho ich "športu" som sa pravidelne prichytil, že sa usmievam. Páči sa mi myšlienka, že šport by mal svojich účastníkov v prvom rade baviť, aj keď musia kvôli nemu trénovať a zlepšovať sa a rivalita patrí na ihrisko. Našiel som si ďalší obľúbený seriál. ()

Azureta 

všechny recenze uživatele

Velmi hezký námět a zpracování, i když... Jestliže odmyslíme originální sport "Flying Circus" (Bože, jak já žeru létání), tak nám zbude typické anime o sportu. Postavy shledávám velmi milé, teda - ze začátku to vypadá na harém, ale k tomu nedoje (naneštěstí). Jedinou nelogičnost vidím v těch sukních... Shrnuji: příjemné, veselé, chvílemi oddechové, ale s napínavými prvky. Doporučuji! 3,5* (bonus: jedno z méně úchylných anime) ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"I believe I can fly I believe I can touch the sky..." Říkal jsem si už při prvních minutách, že začít písničkou není vlastně špatný nápad, takže jsem se nechal inspirovat. Sice nejsem malá lolitka na lodi a i píseň jsem zvolil jinou(i když s tématem souvisí), ale věřím, že to bude mít stejný efekt jako první scéna tohoto anime, která se mi líbila. Zbytek je hodně rozporuplný a vůbec mě nepřekvapí, když někdo bude zmiňovat, že je to moc uřvané, hlavní hrdinka je totální střevo, animace není nic moc a že snažit se vyvolat roztomilost pomocí chibi je zase jednou sakra laciné. Když se někdo rozpovídá o tom, že je to vlastně vcelku obyčejné anime ze školního prostředí s generickými charaktery, které umí létat a soutěží v jakémsi divném závodě, který není nijak extra napínavý, tak i tohle pochopím. Přesto za sebe s klidným svědomím můžu říct, že laciné chibi na mě docela zabralo, hlavní hrdinka mi přijde velmi roztomilá a i ostatní charaktery mi přišli sympatické. Koukat se na to mě bavilo a byl to docela příjemný zážitek, kdy jsem se dokázal oprostit od vnímání negativ a anime si užít. Závody v "létajícím cirkuse" mě ze začátku sice nějak extrémně nezaujali, ale s postupem času se to zlepšovalo a poslední závod jsem si nakonec doopravdy užíval. Celkově se zase jednou dostávám do sporu mezi velmi příjemnými pocity z této zvláštní podívané a logickými argumenty, proč bych měl toto anime strhat. Ovšem příjemné pocity nakonec pod dojmy z posledních dílů vítězí a na rozum kašlu, protože mě se tohle vlastně docela dost líbilo. Takže asi budu jediný, ale já tomu ty 4* s klidem dám, protože hlasů rozumu se tady časem určitě najde dost a tak je třeba přidat i nějaký ten založený čistě na dojmu. 7/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá jak další nevinná středoškolská romantika s trochu futuristickým prvkem létání pomocí speciálních bot. Jenže se z toho vyvine pořádně napjatá, zajímavá, napínavá, pozoruhodná sportovní podívaná. Já osobně moc ty sportovní tématiky nemusím, ale tenhle naprosto originální reálně neexistují sport jsem sledoval plnou pozorností. Navíc nevzešel z toho nějaký přeslazený romantický bonbón se sportovním podtextem, ale naopak láska k danému sportu jako takovému, kdy je vidět zklamání a radost z jednotlivých proher a výher a s tím spojená psychologie. Sem tam vidíme i trochu nesportovní vedlejší konflikty. Animace je perfektní a hudba taktéž. Asi druhý nejlepší počin první sézóny 2016. Jediné takové ne moc vadící mínus bych viděl pouze to, že se v anime vyskytují okamžiky, které jaksi nemají vůbec nějaký vliv na příběh nebo nejsou nějak rozvedeny, takže jsou tam spíše přebytečné. ()

Galerie (521)

Reklama

Reklama