Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geraltovi se hodí kouzla a čáry, kterými vládne rodinná přítelkyně. Ciri a Yennefer se škorpí kvůli tomu, co bude dál. Philippa s Dijkstrou chtějí hodit Vizimira do latě. (Netflix)

Recenze (34)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A ještě pořád dobré! Trochu více politiky, až jsem se místy ztrácel, než jsem pochopil, že je to záměr. Přespříliš korektní (černoši jako elfové, to fakt nejde zkousnout, je to extrémně nepřirozené a ruší to). Až do poslední scény ok. A pak přišel ten naprosto šílený mindfuck na koních? Co to sakra bylo?! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cože? Krákoral je najednou buzna? Jako předlohu jsem nečetl, ale to povinné diverzitní tabulkaření je vážně jak pěst na oko (a to ani nezmiňují tu padnou na hlavu diverzitu rasovou :D). Každopádně. Zaklínači mě zaujal díky tomu, že v každé epizodě došlo na souboj s nějakým monstrem a více se tam dělo než nažvanilo. Třetí řada jede v zcela opačném duchu. Přeskakuje se mezi postavami (všechny možné) a všude se jen plácá o kravinách co (mě) nedávají smysl (nemají souvislost ani směr). ()

Reklama

palcanec

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knížky jsem nečetl a hru hrál tak před deseti lety, tak jestli je to podle knížek, nebo není, to je mi fuk. Ale koukal jsem na to dvakrát a stejně to nechápu: jak se stalo, že Ciri, kterou v seriálu doposud nepustí naši neplodní rodičové-wannabes na deset metrů, najednou jede sama lesem odkudsi kamsi? Nemluvě o tom, že teda potom Geralt vyběhne z náhodného houští a najde ji? Co to bylo a kde se to vzalo? ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu zastírat, že mi mnohem víc vyhovuje struktura, ale především epičnost vyprávění GoT. Že mě baví intrikaření, zvraty...no prostě chytrá "fantasy opera". Zaklínačem se tyto ingredience občas mihnou, ale jako celek je rozporuplný. Plný hloupostí...třeba že najednou skončí nejhledanější osoba bez svých průvodců. Srovnání s nejlepším fantasy seriálem je možná nefér a ukazuje spíš výjimečné kvality GoT, ale Zaklínač se v mých očích nedostane ani do fantazijní TOP 5. Super kvalitu, ale představuje postava Gerolta a Yennefer. A mnoho dalších, včetně monster. Přesto se tvůrcům nedaří uplést z toho všeho dechberoucí podívanou. Tato epizoda je plná dialogů, které sice prohlubují charaktery a tříbí vztahy, ale děj posouvají šnečím tempem. Někdo namítne, že zvrat přece přišel v podobě překvapivého skonu v závěru, ale díky němu jsem se třemi hvězdami dost váhal. Tohle nebyl šok a la smrt Eda Starka, ale spíš scénáristická zbytečnost. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jsem autora předlohy pochopil správně, pak si mohla každá čarodějka (a čaroděj) zvolit, jak budou vypadat, a k této podobě si následně pomohli magií. Asi žiji v nějaké zvláštní bublině, ale ještě nikdy jsem nenarazil na ženu, která by byla úplně vedle z představy, že bude krpatá, tlustá, nebo bude její nos evokovat nejznámější portrét knížete Vlada Tepese. Ano, třetí epizoda mě přivedla na takovéto myšlenky. Měl jsem na ně dost času, protože děj stál opět za pšouk. / Poučení: Netflix si ty své hodnoty opět prosadil s jemností parního válce 1*- ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama