Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt převezme po jiném zaklínači rozdělanou práci v království, které terorizuje divoká příšera. Yennefer si zajistí magickou novou budoucnost, ale za brutální cenu. (Netflix)

Recenze (101)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozím dílu bych dal třetí epizodě klidně i pět hvězdiček, jenže... Triss Ranuncul? To byl jako vtip? Zrzavou kočku, která vypadá i přesto, že už nějakou tu zimu zažila, na nějakých devatenáct, si tvůrci seriálu představují takhle? No nazdar... Zaklínačův boj se strigou byl fajn, až na tu strigu. Překladatel evidentně přeložil slovo striga jako ghúl a podle toho to i dopadlo. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejzralejší díl. Zbytečně to ale zkazili jedním klišé, které totálně nesnáším a tím je, že Striga všechny protivníky zabíjí během sekundy, včetně jiného Zaklínače, ale u našeho Geralta se rozhodne, že ho uháže k smrti. Prostě někoho držíte v ruce a můžete mu druhou rukou rozpárat břicho, nebo mu ukousnout hlavu, ale radši ho odhotíte pryč. Co kdyby jste ho, nedej bože, zabili? Nicméně doufám, že už se bude seriál jenom zlepšovat. ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

...No táto epizóda je už o niečom inom. Ak nepatríte k ľuďom ,ktorí sa nevedia sústrediť keď sa riešia 3 a viac príbehov naraz v rôznom čase ,potom už v Zaklínačovi ďalej nepokračujte . Rieši sa tu Geraltov príbeh o Wyzimskej strige ( môj obľúbený ) potom sa tu rieši origin Ciri a k tomu všetkému sa pridá aj Yennefer. a aby to ešte nebolo málo ,ku Geraltovi sa pridá aj Triss ,ktorá je zahratá celkom v poriadku a páči sa mi aj výber herečky ( cením ,že a držali knižného vzhľadu a dali Triss gaštanové vlasy a nerozhodli sa z nej spraviť redheadku ako v hrách, aj keď podľa poviedky tu ešte nemá čo robiť ). Inak po všetkých stránkach ( teraz už ,ale konečne na 100% ) Podarená a vypracovaná epizóda. Užil som si ju viac ako minulú epizódu o meetingu Barda a Geralta a je dosť možné ,že má Zaklínač naozaj ,čo predviesť. No uvidíme ,čo prinesie budúcnosť... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedozveděl jsem se nic (odpovědi žádné) a celé to bylo jako vytržené z kontextu (kde je ten otravný krákoral? Co ta pipka na útěku? - ne že by se mi po těhle dvou stýsklo, ale nekonzistence s viděným mě irituje). Pokud by se tímto začlo, série by udélala nejlépe. Divák by správně nakalibroval očekávání a zbytečné otázky by se nechaly na později. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl řady. Geralt a Striga je to nejlepší, co první série a prozatím seriál nabídl. Povídka je takřka totožná s knihou, Striga z mého hlediska hodně povedená, i linka s Yennefer se znatelně vylepšila. Jediné mínus u mě je obsazení Foltesta (moc starý a nevhodný herec) a nasazení Triss Merigold do děje této povídky, i když je jasné všem čtenářům, že se nepřímo objeví až v bitvě o Soddenský pahorek. 5*. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Z jedné z knih („Bouřková sezóna“), odehrávající se těsně před tímto incidentem, se můžeme dozvědět, že Zaklínač, který byl před Geraltem (Henry Cavill) u krále Foltesta (Shaun Dooley), se jmenoval Brehen a byl přezdíván jako „Kočka z Iella“. Kočky byly zaklínači, kteří zdivočeli, stali se agresivními a často byli najímáni jako žoldáci na vraždy a jiné ohavnosti, proto je možné, že ve věci Strigy selhal. Dále čarodějka Triss (Anna Shaffer) se do dané věci vůbec neměla plést, poněvadž to měli zakázáni všichni mágové i čarodějky přímo Čarodějnou Kapitulou. (Karlosik_4)
  • Roli purkrabího Velerada v seriálu oproti knižní předloze převzala čarodějka Triss (Anna Shaffer), která ještě u krále v uvedenou dobu nesloužila. (Geralt z Rivie)
  • Souboj Geralta (Henry Cavill) se strigou posloužil také jako intro k první hře o „Zaklínačovi“. (NiWi)

Reklama

Reklama