Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralt neochotně doprovází Marigolda na královský ples. Ciri vejde do začarovaného lesa. Yennefer se pokusí ochránit svoje svěřence. (Netflix)

Recenze (81)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre príbeh veľmi podstatná epizóda kedy sa spečatí príbehové spojenectvo medzi Geraltom a Ciri. Neviem prečo seriál začínal pádom Cintry a potom sa vraciame v čase do doby kedy ešte žili rodičia Ciry ale sto ľudí sto chutí. Potom je zas pohľad na Cirino putovanie do lesa kde sa stretne s Driádami. Jednoducho to časové sekanie je dosť mätúce. 70% ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihy som nečítal a jedna hra, ktorú som hral, ma sklamala. Práve som dopozeral prvú sériu seriálu od Netflixu a väčšinu času som sa nudil. Keďže mám skúsenosti s filmom/televíziou, milujem fantasy fikciu a hry, prinútil som sa to dokončiť. Ako povolanie nie je problém naučiť sa o čarodejníkoch. Vysvetlenie, prečo sa im vyhýbajú, bol v prvých epizódach problém, ale celý politický obraz bol pekelne nejasný. Takisto ste takmer netušili, kto sú kráľovstvá a kde sa nachádzajú vo vzťahu k postavám, les, v ktorom sa Cirri na krátky čas uchýli, úlohu, ktorú v tomto svete zohrávajú elfovia, atď. Nie je to ako seriál ako Hra o tróny, kde bola politika pevne stanovená, aj keď to bol materiál trochu príliš hustý na erm....hustý. "Zákon prekvapenia" (WTF je to? ) predstavený v 4. epizóde nedával zmysel. Potom sa to ako-tak spojí s dobrodružstvami barda a zaklínača, ale to netrvá dlho a ani to nie je veľmi dobré. Obávaní Nifgardiani (sp?) nie sú ako antagonisti veľmi rozvinutí, čo vždy naruší rovnováhu. Kráľovná Calnathe sa zdá byť veľkým hajzlom. Všetko je to také zmätené. Myslím, že seriál Legenda o Hľadačovi bol podobný rozsahom a prevedením, ale bol oveľa lepšie spracovaný, aj keď knihy Terryho Goodkinda Meč pravdy ma osobne začali nudiť, ale aj tak som ich prečítal asi tucet. Ako pri niektorých tv seriáloch, potrebujú nejaký čas na to, aby našli svoju pevnú pôdu pod nohami a Zaklínač ju ku koncu ako-tak nájde, ale stále je to IMO slabé. ()

Reklama

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Viz Praxis: Jakožto nečtenář a nehráč se v tom už začínám konečně orientovat ;) Docela by mě zajímalo, jak bych to vnímala, kdybych už předem nezjistila, že tam jsou tři časové linie. I s touhle vědomostí jsem si až s tímhle dílem konečně ověřila, že vím co se děje, navíc jsem v průběhu boje doslova pauzla netflix a šla googlit co je to sakra the law of surprise a proč jsou z toho všichni tak v šoku, ale hele... i přes tohle mě to hodně baví a to o něčem svědčí. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmlčel jsem se od Zaklínače na tak dlouho zejména proto, že jsem v seriálu hodně tápal a utrpělo tím poměrně skoupé hodnocení. Rozhodl jsem se tedy si nejdříve přečíst knížku, a i když i té jsem potřeboval nějakou chvíli sednout na lep, hned je s ní seriálová adaptace jasnější. O to je také lepší pocit z náhody, že čtvrtý díl zrovna pojednává o povídce, kterou jsem četl včera. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adaptování Otázky ceny dopadlo dobře, jako povídce se to kvalitativně nerovná, ale v rámci možností to moc nezpackali, jako i ten Marigold nebyl přidaný na sílu a ty rozdíly nebyly oproti knize příliš velké. Linka Yennefer byla velká zbytečnost a trochu podivnost, která na mě působila nuceně a trochu spíchnutá na koleni. Ciri jako vždy nudná, jak jen to je možné, ale tentokrát tvůrci ještě navíc ruinují i povídku Meč osudu, takže totální fail tohle, i když... Ten konec a Nilfgaardské čarování, to je panečku něco. Taková ta scéna, kdy je všechno špatně. Cahira se ani nesnaží přiblížit knižní předloze, ono čarování taky bylo rádoby brutální a dost ulítlé a ta Fringilla, boha, proč radši nevymysleli úplně jinou postavu. Zase jsme ve stokách kvality. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • V knižní předloze se Marigold (Joey Batey) hostiny vůbec neúčastnil. V seriálu tak nahradil barda Dragodara. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama