Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je asi druhou nejhorší epizodou první série. Celá bitva je stupidní, nelogická a působí velice lacině, co se v ní děje v rámci příběhu postav je taktéž hrůzu vzbuzující. Linka Geralta je už klasický slaboučký odvar z povídky. Finální shledání kvůli hloupým změnám v příběhovém oblouku působí dost odflákle a není vůbec osudové. Vynechání ikonické hlášky celé ságy je už opravdu vrchol nekompetentnosti. Způsob jak se v této epizodě čaruje je stejně tak stupidní, jak jen to je možné. V konečném důsledku jedna čarodějka sejme 20 jiných mágů víceméně sama, jen aby o pět minut později jiná čarodějka sama sejmula celé vojsko. Strašné, prostě hrozné! ()

Azurovydrak odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to mělo sakra být? Na poslední povídku jsem se docela těšil a možná proto je ještě o to hlubší mé znechucení. V této epizodě je totiž tolik nesrovnalostí, hloupých scén a stupidních dialogů, že mám problém si je všechny zapamatovat, ale zkusím tu vyjmenovat alespoň ty nejzávažnější. Za prvé: Geralt kosí nekkery holýma rukama - vážně? To skoro celou tuhle sezónu zapomněl, že vlastně umí nějaká znamení? Achjo. Ještě větší trapas je že je nakonec všechny vlastnoručně zaškrtí. Za druhé: celé bitevní provedení - nulové. Mágové bojují jako kokoti, vyšlou jedno dvě kouzla a hned kvůli tomu skoro umírají - až se mi nechce věřit, že to mají být ty stejné mocné čarodějky, jenž vystupují v knihách a hrách. Vlastně ty kouzla ani zas tak nepoužívají... místo toho hážou na nepřátele stříbrné lahvičky...wtf? Vilgefortz z Rogeveenu, nejmocnější a nejnadanější z mágů, který porazí v čestnému souboji 1v1 i samotného Geralta (Čas opovržení) a dokáže porazit i vyššího upíra, prohraje v stupidním šermířském souboji se zelenáčem Cahirem aep Caellach, který nedokázal porazit ani v boji neškoleného a v podstatě neškodného dopplera. A pak se tohohle chlapa má někdo bát - cápka, který má být ústředním záporákem celé ságy. Ubohost. Totéž Tissaia - podle knih je to arcimistryně magie, která dokáže sejmout neuvěřitelně silnou iluzi na Tor Lara pouhým jedním zaklínadlem a číst myšlenky i těch nejsilnějších mágů. A ona se vydá sama za nepřítelem, kde se ještě nechá hloupě spoutat dwimeritem a zneškodnit. Taky tvůrkyně, jako vždy, vypouští spoustu důležitého materiálu z knih, aby mohla, jako vždy, dosadit vlastní dodatečné scény, které, jako většinou, stojí za prd. Trissino ikonické popálení bylo sice dodrženo, ale co její ztráta vlasů? Oslepnutí Yennefer kvůli zaklínadlu Fringilly? Nic. Na konci dílu to navíc vypadalo, že z těch 60 zúčastněných mágů pomřela většina, což jde opět proti zásadním odhalením knih. Na Soddenském pahorku má hrdinsky zemřít třináct čarodějů - Triss, která je mylně považovaná za další obět, je od této chvíle označována jako Čtrnáctá z Pahorku, poslední čarodějka, která položila život za svou zemi. Tady to ale vypadá, že je jen "Čtrnáctá ze padesáti tří mrtvých mágů" - kouzelné přízvisko. Geralt zase vůbec nepotká Visennu, na což jsem se těšil asi ze všeho nejvíce. Katastrofální zbroje Nilfgaardu v přímém záběru jsou už jen poslední hřebíček do rakve. Lauren Schmidt se každou chvíli chlubí, jak neadaptuje hry, ale knihy, a nakonec to dopadne tak, že na takřka posvátnou knižní předlohu kálí všemi možnými způsoby. Ohnivý sólo Úžasné Yen ani nebudu komentovat. Poprvé, co dávám 0% ()

Reklama

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi jsem "podcenil přípravu" a na tento díl jsem se díval hned po předchozím v domění, že se jedná o předposlední díl! A tak jsem si ho maximálně užíval, říkal jsem si "wow, to je příprava na finále jak hrom!" Střípky do sebe zapadají, bitva vrcholí, vůbec mi nevadilo, že se Witcher celý díl vozí na povozu. Díl skončil otevřeným koncem a já se hrnul na další... A dál už asi tušíte :) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Finále na pahorku, v lese, a v chalupě. Halucinační povídka mě upřímně tolik nebavila ani v knížce, je to další expozice a závěr se tím jen zpomaluje, na druhou stranu, celá první série je v tomhle případě jedna velká expozice, takže vlastně dobře, že to máme za sebou a děj se konečně bude moct rozjet. Z mágů jsem trochu rozpačitej, někdy super, jindy velkej bizár, snad se tvůrci do budoucna spíš zkrotí, než aby to ještě víc rozjížděli. Kdyby ten seriál byl trochu temnější, pomalejší a víc a dýl a líp se mluvilo, asi bych se nezlobil. Tak snad příště. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osma epizoda Zaklínače za mno a pocity rozporuplné ze završení série. Bitva naprosto fantastická, i když si myslím, že to nemuselo tak divoce skákat mezi jednotlivými částmi bojiště. A mohla být trošičku přehlednější. Vilgerfortz vs Cahir je velký WTF?! Tenhle člověk má být finálním bossem? Proč nepoužil tu zrychlovací magii jako proti Geraltvoi v knihách. Dost rozporuplné pocity a z časové linie mám bordel. Konec samozřejmě správně dojemný ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Oproti knižní předloze je hlavní změnou zpracování povídky („Něco více“). Zatímco v seriálu vidíme všechny scény popořadě, povídka nám je předhazuje skrze Geraltovo (Henry Cavill) blouznění. Vynechané jsou tu tak Geraltovy vzpomínky na Belleteyn, které prožil spolu s Yennefer (Anya Chalotra). Právě v této vzpomínce Yennefer pobídla Geralta, aby vyrazil do Cintry, zatímco v seriálu tam putuje víceméně kvůli tomu, co mu řekl Borch Tři Kavky (Ron Cook). (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze setkání s Yurgou (Francis Magee) proběhlo jinak. Geralt (Henry Cavill) ještě o spálené Cintře nevěděl a tedy nemohli stát nad mrtvými těly. Yurga se v knize staral o svůj vůz, když Geralt dorazil, požádal jej Yurga o pomoc a Geralt souhlasil pod podmínkou, že mu musí vydat to, co doma nečeká. V seriálu mu to kupec nabídne sám až po Geraltově léčbě, což odmítne. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze, kdy se Geralt (Henry Cavill) poprvé setkává s Myšilovem (Adam Levy), tak se jejich rozhovor týká něčeho jiného a vynechána je zde debata o tom, že Calanthé (Jodhi May) původně chtěla, aby Myšilov zabil Geralta. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama