Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Geralta skolí děsivá smečka nepřátel. Yennefer se společně se svými mágy připravuje na obranu. Neznámá laskavá žena se ujme otřesené Ciri. (Netflix)

Recenze (77)

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Dobře mi tak.“ A já ve finále konečně mohu říct – paráda! Škoda jen že trvalo celou sérii, než jsme se dopracovali ke skvělému dílu. Yennefer se mi konečně začala jevit i jako zajímavá postava která má ještě hodně co ukázat. Bitva u Soddenu byla dokonalá i když mírně chaotická ale konečně tu mágové ukázali své schopnosti ve vší parádě. Tady za mě rozhodně spokojenost, napětí až do konce, a i když byl děj mírně předvídatelný, stejně jsem si nad tím ukousala nervozitou pár nehtů. Bohužel nám tu opět ale nějak chybí Geralt, kterého akorát příhodně pokoušou a celý díl proleží v haluškách. To, jak vypadaly potvory, co ho k haluškám dostaly už nebudu komentovat. Nad tím už jsem se navztekala dost. Geralta jsem spíš čekala s plnou parádou na bitevním poli (jenže to jsem si opět neuvědomila chaoticky namíchané dvě časové linky...) a že by to byla paráda ho tam vidět, ale on kulhá po lese a hledá Ciri na kterou už jsem málem i zapomněla a která nesmyslně vybíhá do lesa, aby slova proroctví z prvního dílu dávala smysl. Sice dojemné setkání ale takové… no prostě divné. I přes to si finální díl zaslouží plné hodnocení. Všechna čest konečně zaklínač, jak má být. Hodnocení: (5*) ()

Azurovydrak odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co to mělo sakra být? Na poslední povídku jsem se docela těšil a možná proto je ještě o to hlubší mé znechucení. V této epizodě je totiž tolik nesrovnalostí, hloupých scén a stupidních dialogů, že mám problém si je všechny zapamatovat, ale zkusím tu vyjmenovat alespoň ty nejzávažnější. Za prvé: Geralt kosí nekkery holýma rukama - vážně? To skoro celou tuhle sezónu zapomněl, že vlastně umí nějaká znamení? Achjo. Ještě větší trapas je že je nakonec všechny vlastnoručně zaškrtí. Za druhé: celé bitevní provedení - nulové. Mágové bojují jako kokoti, vyšlou jedno dvě kouzla a hned kvůli tomu skoro umírají - až se mi nechce věřit, že to mají být ty stejné mocné čarodějky, jenž vystupují v knihách a hrách. Vlastně ty kouzla ani zas tak nepoužívají... místo toho hážou na nepřátele stříbrné lahvičky...wtf? Vilgefortz z Rogeveenu, nejmocnější a nejnadanější z mágů, který porazí v čestnému souboji 1v1 i samotného Geralta (Čas opovržení) a dokáže porazit i vyššího upíra, prohraje v stupidním šermířském souboji se zelenáčem Cahirem aep Caellach, který nedokázal porazit ani v boji neškoleného a v podstatě neškodného dopplera. A pak se tohohle chlapa má někdo bát - cápka, který má být ústředním záporákem celé ságy. Ubohost. Totéž Tissaia - podle knih je to arcimistryně magie, která dokáže sejmout neuvěřitelně silnou iluzi na Tor Lara pouhým jedním zaklínadlem a číst myšlenky i těch nejsilnějších mágů. A ona se vydá sama za nepřítelem, kde se ještě nechá hloupě spoutat dwimeritem a zneškodnit. Taky tvůrkyně, jako vždy, vypouští spoustu důležitého materiálu z knih, aby mohla, jako vždy, dosadit vlastní dodatečné scény, které, jako většinou, stojí za prd. Trissino ikonické popálení bylo sice dodrženo, ale co její ztráta vlasů? Oslepnutí Yennefer kvůli zaklínadlu Fringilly? Nic. Na konci dílu to navíc vypadalo, že z těch 60 zúčastněných mágů pomřela většina, což jde opět proti zásadním odhalením knih. Na Soddenském pahorku má hrdinsky zemřít třináct čarodějů - Triss, která je mylně považovaná za další obět, je od této chvíle označována jako Čtrnáctá z Pahorku, poslední čarodějka, která položila život za svou zemi. Tady to ale vypadá, že je jen "Čtrnáctá ze padesáti tří mrtvých mágů" - kouzelné přízvisko. Geralt zase vůbec nepotká Visennu, na což jsem se těšil asi ze všeho nejvíce. Katastrofální zbroje Nilfgaardu v přímém záběru jsou už jen poslední hřebíček do rakve. Lauren Schmidt se každou chvíli chlubí, jak neadaptuje hry, ale knihy, a nakonec to dopadne tak, že na takřka posvátnou knižní předlohu kálí všemi možnými způsoby. Ohnivý sólo Úžasné Yen ani nebudu komentovat. Poprvé, co dávám 0% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, tato cast bola konecne celkom vydarena. Zaver sa konecne uzavrel a boj a i pouzite efekty boli aspon uveritelne. Moze byt. Ale po tolkych scenaristicky slabych castiach je to slabucka naplast, aby obhajila cely serial. Dufam, ze bola prva seria uspesna v ociach povolanych, aby do tej dalsej napumpovali prachy, aby spolu s tym premakali nasledujuce pribehy. Mna osobne prva seria znacne sklamala. A ako nadpriemer som vnimal iba prvu a poslednu cast. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před pár dny jsem (konečně, už bylo na čase) dočetla první díl Temné věže. Komentovala jsem ho slovy, že dobrý prolog, ta první kniha. No, a klidně tohle samé napíšu i o první sérii Zaklínače. Protože...všechny cesty vedou do lesa... (Jenom, se už, kurva, smiřte s tím, že to je adaptace. Seriál si bere co potřebuje, ale co nechce, to si prostě nevezme. Co takhle hodnotit to, co vidíte, místo odebírání bodů za to, co vás naprudilo, že tam neni? Jestli chcete hodnotit knihu, jděte na knižní databázi. Tady jste na csfd. Protože vy se víc zaobíráte rozdíly mezi knihou a tím, co zvniklo, než tím, co zvniklo :( ...) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osma epizoda Zaklínače za mno a pocity rozporuplné ze završení série. Bitva naprosto fantastická, i když si myslím, že to nemuselo tak divoce skákat mezi jednotlivými částmi bojiště. A mohla být trošičku přehlednější. Vilgerfortz vs Cahir je velký WTF?! Tenhle člověk má být finálním bossem? Proč nepoužil tu zrychlovací magii jako proti Geraltvoi v knihách. Dost rozporuplné pocity a z časové linie mám bordel. Konec samozřejmě správně dojemný ()

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Točilo se také 100 km od českých hranic, na polském hradě Ogrodzieniec u Katowic. Jednalo se o bitvu o Soddenský pahorek. Pro tuto scénu bylo také využito maďarské zříceniny Egri Var. Vše se skládalo v následné postprodukci. (Van_Stajpen)
  • Tvůrci jinak vynechali i debatu o Geraltově matce čarodějce a fakt, že Geralt (Henry Cavill) nakonec Ciri (Freya Allan) odmítl. Tvůrci tak spojili více dějových pasáží v jeden celek, aby se tedy mohli vyhnout i samotnému Brokilonu. Geralt tedy neměl být držen v žádném žaláři, ale do zničené Cintry měl dorazit až později. (Geralt z Rivie)
  • Oproti knižní předloze, kdy se Geralt (Henry Cavill) poprvé setkává s Myšilovem (Adam Levy), tak se jejich rozhovor týká něčeho jiného a vynechána je zde debata o tom, že Calanthé (Jodhi May) původně chtěla, aby Myšilov zabil Geralta. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama