Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konverzační komedie z novinářského prostředí je i na dnešní dobu dost jadrná. Klasický souboj pohlaví v hektickém odpoledni, ve kterém se bojuje o článek i o manželství. Cary Grant jako zkušený šéfredaktor tlačí na svoji bývalou ženu, která má za pár hodin opustit město a další den se znovu provdat (za hodného troubu, jak jinak), aby mu napsala článek o ostře sledované kauze trestu smrti pro neznámého chudáka. (Ferguson)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

swed 

všechny recenze uživatele

Snad nikde jinde jsem neviděl tak bleskové slovní přestřelky jako právě zde. Tandem Grant-Russellová se v této slovní válce doslova vyžívá a přispívají tak ke svižnosti filmu. Výše zmíněné báječně funguje zejména v první, ale i v poslední třetině filmu. Bohužel je tu ještě kapitola prostřední, která za těmi zmíněnými o něco zaostává (Grantova postava se na chvilku vytrácí). Sice jsem čekal o ždibec víc, ale i tak se vyplatí vidět. 8/10 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jeho dívka pátek je dialogovka z prostředí novin. Ač podobný druh filmů mám rád, tohle bylo místy až moc ukecané. Zejména, když se mluvilo velmi rychle a hlasitě ve více lidech najednou. Moc sympatická mi nepřišla ani hlavní dvojka. Především Gary Grant v podobě bezohledného hlavního editora mě štval. Byl to manipulátor, kterému nešlo věřit ani slovo a spousta „vtipných“ situacích byla postavena jen na tom, koho a jak zase podrazil. Líbila se mi snad jen banda starších cynických novinářů, kteří při hraní pokeru komentovali okolní dění. Za vidění to asi stojí a někomu se to líbit může, sám se na to už ale znovu nepodívám a raději zvolím například sérii s detektivem Nickem (Detektiv Nick v New Yorku, After the thin man, The thin man goes home atd.), která mi sedla mnohem více. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila, protože má na první pohled vše, co mám ráda. Vše navíc umocňovalo novinářské prostředí. Jenže přišlo vystřízlivění a zklamání. Na mého oblíbeného Caryho Granta se stále dívá hezky, strhává na sebe pozornost a film prakticky táhne. Mám ráda filmy postavené na dialozích, ale tohle bylo už moc. Boj mužů a žen v rámci pracovního procesu byl zajímavý, ovšem snímek jako celek mi nepřinesl to, co jsem si představovala. Pár skvělých hlášek, tnoucích do živého, chatrný příběh bohužel nezachrání. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie, kde není ani pět vteřin ticho. Všem jede huba, jako kdyby rok drželi bobříka mlčení. Cary Grant potvrzuje svůj komediání talent a společně s Rosalind Russel mi trochu připomínají Oldřicha Nového a Natašu Gollovou. Přesně typově dvojice: šarmantní svůdník versus mladá emancipovaná a inteligentní žena. Nejlépe by se hlavní postavy daly srovnat asi s filmem Roztomilý člověk. Není to komedie, u které by se člověk neustále trhal smíchy, ale rozhodně žádná nuda. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Úžasne vtipná, bláznivá konverzačka, ktorá sa ani sekundu nezastaví a diváka úplne ponorí do špinavého novinárskeho sveta:-) Postavy, hlavné aj vedľajšie, pohotovo melú jedna cez druhú, hlášky lietajú na všetky svetové strany a dvojica Walter/Hildy nekompromisne spúšťa maratón komických situácií, ktoré vám hodinu a pol nedajú vydýchnuť. Skvele som sa bavila a Grant s Russell fičia na plné obrátky - perfektné výkony, ktoré túto dialógovú komédiu povznášajú nad klasickú romantiku. Typický originálny wilderovský štýl. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Hawks prehlásil o rýchlosti dialógov vo filme: "Ak sa započúvate do rozhovoru niekoľkých osôb, hlavne vo vypätých situáciách, všimnete si, že všetci hovoria naraz. Všetko čo teda potrebujete je trocha práce s dialógmi. Dáte pár slov na začiatok príhovoru a pár slov na koniec, no inak sa repliky kľudne môžu prekrývať. Získate pocit rýchlosti, ktorá vlastne vôbec neexistuje. A môžete donútiť ľudí, aby hovorili trochu rýchlejšie." (Biopler)
  • V původní divadelní hře hrál Hildu muž. (Kulmon)
  • Hlavnú ženskú úlohu mala pôvodne hrať Irene Dunne, kvôli ktorej sa musela výroba filmu odložiť, pretože považovala svoju úlohu za príliš malú a trvala na tom, aby ju scenáristi prepísali. (Michal74)

Reklama

Reklama