Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Willoughby (Rock Hudson) je prodavač v obchodě s rybářskými potřebami, který se proslavil svou příručkou pro začínající rybáře. Je úspěšný, má krásnou přítelkyni a vůbec žije spokojený život. Tedy až do chvíle, kdy mu cestu zkříží Abigail Pageová (Paula Prentiss). Od toho okamžiku pronásleduje Rogera jedna pohroma za druhou, což vyvrcholí, když Abigail přesvědčí Rogerova šéfa, aby jej v rámci reklamní kampaně na svůj obchod vyslal soutěžit na známou rybářskou soutěž. Problém je v tom, že Roger napsal svou příručku, přestože v životě nebyl na rybách. Pokud však nechce, aby se celá věc prozradila a on dostal padáka, zúčastnit se musí. Příprava a účast na soutěži pak s sebou přináší sled komických a absurdních situací, které Rogerovi pěkně zamotají život... (JimLogan)

(více)

Recenze (13)

Mol 

všechny recenze uživatele

I MAY SHOOT HIM OR MYSELF! I SUGGEST THE LATTER!! Film začíná naprosto pohádkově. Širokoúhlá kamera, San Francisko, cinkoty tramvají a hluk města. Rock Hudson jede ve svém bouráku do práce a nic mu nenaznačuje, že se nebude jednat o jakýkoli obyčejný den. Jenže to by za ním nesměla jet Abigail Page. Jeho život se otáčí o 180° a ta bláznivá holka je k nevydržení. To se ovšem začne s postupujícím příběhem otáčet také a divák jí nakonec fandí. Je tak podivně roztomilá. Co se týče filmu, tak ten bohužel po skvělém začátku ve městě hodně ztrácí po příjezdu k jezeru. Hloupý a otravný hudební podklad, vata a nudné finále. Jestli jsem se něčemu zasmál, tak rozhodně scéně, kde si to Rock sype na mopedu a nabourá do Ursuse americanuse nebo-li medvěda baribala. Fakt síla. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Původem zamýšlená pocta k naprosté klasice screwballových romantických komedií Bringing Up Baby, jejíž autorem je sám Hawks, který z vlastního tvůrčího aspektu vytváří takřka rutinní zábavnou záležitost s okouzlujícím nenáročným šarmem a příjemně zábavnými a mnoha hezkými tvůrčími nápady v naprostém uvolněném narativním stylu filmového vyprávění. Proměna banální úvodní situace v účinnou, svěží, rychlou a situační komedii se skutečným humorem z prostředí rybářské soutěže. Navíc s podmanivou atmosférou příběhu, který je vyprávěn s grácií, humorem, romancí, situačními scénkami, protichůdností pohlaví a vytříbeným sofistikovaným humorem zúčastněných v čele s naprosto skvělým Hudsonem. V rámci Hawksovy filmografie si dovoluji tvrdit, že se jedná o jeho nejlepší romantickou komedii od doby vzniku filmu Bringing Up Baby, kterému skutečně vzdává poctu a bere si z něj opravdu to nejdůležitější, přičemž záměrně zpomaluje celkové tempo vyprávění a dává tak prostor hlubšímu a delšímu vyznění jednotlivým vtipům, gagům a chemii postav. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jako film o rybaření je to překvapivě zábavné, jako konverzační komedie ale trochu bezobsažné a jako romantická velmi neromantické. Prodavač z obchodu s návnadami Roger Willoughby napsal rybářskou příručku, ačkoliv sám nikdy nerybařil. Pod vlivem svého šéfa a dvou zlomyslných mladých žen svolí k účasti v rybářské soutěži a... nastane legrace? Film chtěl původně spojit tři slavná jména, spjatá s Leopardí ženou, a na ni navázat. Není to remake, není to pokračování; mělo zřejmě jít o podobný vztah jako třeba mezi filmy Ryba jménem Wanda a Divoká stvoření. Stejní hlavní herci v nových rolích, podobných vztazích, ale jiném prostředí, tu a tam přímá citace původního filmu. První odmítla Katharine Hepburn, druhý Cary Grant a protože scénář byl ušit na míru jejich výrazovým prostředkům, Howardu Hawksovi nezbylo než obsadit herce, kteří jsou schopni a ochotni odpadlíky napodobit. Rock Hudson si opravdu osvojil Caryho mimiku, gesta, pasivní rezistenci vůči ženám, je mu i fyzicky podobný. Ale snad proto, že mu chybí osobitost (a řekl bych, že i sebevědomí), s přehledem ho válcuje dravá Paula Prentiss v "roli Katharine Hepburn". Oba dobře naplňují zadání, ale nejsou si navzájem rovnocennými partnery a to je první věc, která film oslabuje. Další svízel je v přetažené stopáži. Na to, jak řídký děj sledujeme a kolik rychlých slovních přestřelek musíme vstřebat, by filmu bohatě stačilo 80 minut. 60% ()

ferika 

všechny recenze uživatele

Paula Prentiss je baba, ktora by ma utiahla aj na spagete. Varenej. Za tu scenu v chatke, ked hraje v tom slusivom pyzamku s kratkymi nohavickami by som dal aj viac, nez 4 hviezdicky Trochu zrychlit nudnejsie pasaze. A - mala to byt trochu viac komedia a menej kasirovana fraska. Doba pokrocila, styl 40-tych rokov uz nie je to prave. Mam na mysli robit to tak ako v "My Fair Lady" - aj v evidentnych kartonovych kulisach sa hercom daju ich city uverit a prezit. Tuna sa stale pripomina, ze je to len "ako". Straca to potom v zavere ten spravny romanticky "smrnc". ()

JimLogan 

všechny recenze uživatele

Hawks měl ve svých posledních filmech tendence vykrádat sama sebe, ale musí se mu uznat, že mu to šlo. Man's Favorite Sport? (nebo chcete-li Oblíbený sport, jak byl snímek nazván v překladu, když vyšel v zahraničí s českou podporou) je odpočinkový a lehce stravitelný. Skvělý výběr zúčastněných hereček (ačkoliv co do zjevu tak jasně vede blonďatá Maria Perschy před rusovlasou Charlene Holt a brunetkou Paulou Prentiss). Jen ty studiové scény (zvlášť v digitální kvalitě) už dnes působí trochu starodávně, ale to je problémem více straších snímků (např. Hrstka statečných). Můžeme tomu říkat patina. Celkově velmi slušných 70%... Kontrolní otázka: Všimli ste si toho gumového kladiva? ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama