Reklama

Reklama

Anihilace

  • Velká Británie Annihilation (více)
Trailer 4

VOD (1)

Na Zemi se objevil nový, neznámý ekosystém. Každý, kdo se ho rozhodl prozkoumat, v něm nenávratně zmizí. Až na manžela mladé bioložky, která se teď vydává v jeho stopách, aby pochopila, proč se tak změnil. (CinemArt)

Recenze (746)

fikee 

všechny recenze uživatele

Dobrá adaptace dobré knihy, neberte vážně srovnání s Příchozím, podobné jsou si jen tím, že se jedná o adaptace ambicióznějších scifi textů, ale tím to končí. Pokud vyžadujete návod i k rohlíku a kostce másla, pak to ovšem není film pro vás, i když se Garland hodně snažil aby kryptický chaos předlohy aspoň trochu uhladil pro potřeby filmu. Rozhodněte se sami jestli se jedná o sofistikovanou mimozemskou invazi, variaci na Heart of Darkness, genetický body horror nebo podobenství o smyslu života. Vše povoleno. Průvodcem vám budou naprosto přesné Natalie Portman a Jennifer Leigh. ()

flouny8 odpad!

všechny recenze uživatele

Jednim slovem hovadina. Většina filmu jsou jen existenciální, filosofický kecy a nudný sekvence, ale občas se najde i trocha té akce, třeba na 30 vteřin. Shit of the year. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Netflix už poněkolikáté ukázal, že filmové produkce neumí a není to totéž jako seriál. Garland zklamal, takové béčko si mohl odpustit. Zajímavé myšlenky, které byly lehce nadhozené, nikam nerozvinul. Téměř zbytečný film. ()

Reall 

všechny recenze uživatele

Ehm. To byla sračka. Ale jedno po druhém.. Vypadá to pěkně, atmosféru to má fajnou, herecky to ušlo. Teď moje oblíbená kritika: Víc promrskat dvě hodiny jsem snad nemohl. Po dokoukání týhle trash mindfuck pí*oviny jsem nevěděl jestli se smát nebo brečet. Ohrožení lidstva. Co uděláme? Hmmm? Postavíme mini základnu nedaleko zóny a budeme do ní posílat každýho, kdo se dobrovolně přihlásí. Co to do prdele? Logika? Kde? A ten konec prostě "wow". Porovnávat tenhle film s "Příchozí", proč ne? Ale rozhodně, sto procentně, určitě bych neřekl, že se tenhle trash vyrovná jiným peckám. Ani hodnotit se mi "to" nechce. A víte proč? "Já... nevím". ()

mullerad 

všechny recenze uživatele

Úžasné sci-fi s úžasným nápadom a vo väčšine aj prevedením. A tu je háčik, nedočahuje to na Avatara, hoci potenciál tam je. Zbytočne prekombinované, očakával som viac mimozenskej "divočiny", aj keď vysoko oceňujem originálne nápady, ale menej psychovŕtania sa v osobe hlavnej postavy, chýba mi nejaké vysvetlenie, zámer a pokiaľ nepríde pokračovanie, nápad zaľahne popolom bez hlbokej pamäťovej stopy. Aj tak si milovník E.T. príde na svoje. ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Jediný Garland, který mě nedostal. Snaha o dojem, že je v tom "něco víc", o nějaké " poselství", pro mě žel naprosto ztroskotává. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem měl velká očekávání a možná to je chybou, že se potom úplně nenaplnila... :/ Film je krásný, inteligentní, krásná myšlenka podobně jako v Transcendenci s Johnym Deppem, že proměna nemusí být vždy jenom něco zlého a člověk ze strachu vždy vidí hrozbu a není schopen jít za podstatu věci, za smrt, která k proměně patří, nicméně tvůrci nezklamali překvapujícím závěrem jakožto podpisem podobným jako u Ex machiny, což ale z filmu nedělá nikterak lepší film než Ex machina a úplně jsem nepochopil, kde se stala ta změna, že bioložka už nebyla bioložka... :-\ Od filmu jsem čekal pocit naplnění a prozření, nikterak strach, že budu mít zlé sny, že se probudím a nade mnou bude stát alien kopírující mé pohyby... :/ Nicméně po druhém shlédnutí souhlasím, že si maximální hodnocení film přeci jenom zaslouží. :) ()

Archee 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu tak nízký hodnocení, konečně další film, který mi leží v hlavě i další den po shlédnutí :) btw: S tim zmutovanym "medvědem" to byla TOP scéna :-D ()

Eleasari 

všechny recenze uživatele

Mno... Čistě teoreticky měl film nadějné vyhlídky. Kamera jo, kostýmy skoro jo, střídání akčních a klidných scén pohoda, herecké výkony v pořádku, Natalie o třídu výš, což se dalo čekat ale i tak příjemně překvapilo... Navzdory tomu všemu však silně nedoporučuju, aby se na film díval kdokoliv, kdo si potrpí na detaily: Natalie vysvětlující dělení buňky univerzitním studentům jako by byli prvňáci, příšerná výzbroj těch rádoby-vědkyní (ani jedna nemá rukavice, ochranný oděv, zhola nic, většinu času si tam všechny pochodujou v tričku s krátkým..) Žádnou z nich nenapadlo vést si posranej zápisníček, navzdory tomu, že za clonou mají problém s pamětí (kterej pak teda mimochodem zázračně vymizí). A prostě čistě selským rozumem: jaká stanice by kdy poslala naprosto nekvalifikovaný zpola hysterický ženský bez výcviku se zbraněma za clonu, celý je to takový divný a nesmyslný, těchto detailů bohužel neubývá, spíš naopak. Film byl pro mě, jako milovnici mysteriózna i sci-fi, příjemný, dalo se to, vrcholná rozuzlovací scéna byla docela zajímavá a napínavá, ale mělo to klidně šance na 80% i víc, kdyby se někdo nevysral na pokrytí naprosto základních věcí, kterých si všimne každej průmerněj dement. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Toto je zase jeden z tých filmov, kde si človek po dopozerani povie: čdp? Námet aj prevedenie bolo dobre, to ako to režisér pojal a stvárnil je zaujímavé. Keby ma viac do toho deja vcuclo, dal by som 5 hviezd. Niekoľko psycho scén, kde to bolo na hrane. Inak dobre. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Vkusný film,ktorý sa snaží hrať až príliš seriózne, až mu to v poslednej tretine filmu prestanete veriť. Aby sa aspoň priblížil k Arrival, tak mu chýba najmä inteligentnejšie a hlbšie vykreslenie postáv a viac logiky v deji a konaní postáv. Námet je veľmi zaujímavý a isto by som si pozrel pokračovanie - ak niekedy bude. Tento "prvý" diel položil pár otázok, ktoré by sa hodili v ďalších pokračovaniach zodpovedať. ()

Toolshed 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény a zábery sú pôsobivé, ale je to minimálne o dve triedy horšie ako literárna predloha, preto 3*. Hlúpe správanie niektorých postáv, násilný dôraz na love story a občas nevýrazné dialógy (najmä v prvej polovici) z toho robia pomerne priemerný film. A hoci nie som z tých, ktorí sa cítia oprávnení vynášať výroky o tom, že "X nevie hrať" a "Y bolo dobre zahrané" (čo to vôbec znamená?), ani herecké výkony mi práve nesadli. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Keby bola vynechaná hororová stránka bolo by to pre mňa lepšie. Celkom zaujímavý nápad so zrkadlením sveta trochu zastal vo vykreslení tohto javu a vyznel trochu na prázdno. Niečo ako Stalker bez radiácie, šmrcnutý 2001: Vesmírná odysea. Režisér si dal záležať na umeleckej stránke stvárnenia mimozemských výtvorov. ()

sherpa 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma, bohužel nevyužitý potenciál. Chlapy obsadili do rolí trubců, nechyběly rasy všeho druhu, a i tu lesbičku nám tam dali. Prostě umění dle současných měřítek. ()

Související novinky

Co nového chystá Alex Garland?

Co nového chystá Alex Garland?

24.01.2022

Režisér a scenárista Alex Garland (Dredd, Ex Machina) má za sebou některé z nejzajímavějších sci-fi projektů posledních let. Jeho režijní prvotina Ex Machina nadchla většinu diváků i kritiků,… (více)

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

Režisér Ex Machiny si vybral další projekt

07.01.2021

Režisér Ex Machiny nebo Annihilation Alex Garland si zřejmě konečně vybral svůj další projekt. Původně se zdálo, že se filmař po svém posledním seriálovém projektu Devs uchytí v televizi, nakonec… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama