Reklama

Reklama

Cesta do fantazie

  • Japonsko Sen to Čihiro no kamikakuši (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Cesta do fantazie je dobrodružný snímek, kde se nesvádějí bitvy, hlavní postava není nadaná nadpřirozenými schopnostmi, ani se zde nesváří dobro se zlem. Vyprávění o desetileté dívce, která se ocitne v roztodivném městě duchů, bůžků a strašidel, se obejde bez schémat a prvoplánových atrakcí sezónních animovaných hitů. Naopak diváky každého věku pohltí a uhrane unikátní vizí svého autora, díky níž každý záběr dýchá roztodivností, hravostí, nápaditostí, ale i melancholií a emotivností. (AČFK)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (995)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +charaktery postav, chytrý příběh, dialogy, animace -žádná akce, málo efektů, úvod i konec mohl být delší/// Překrásná podívaná, kterou mě kazil fakt, že se dívám jen na TV a trošku škoda, že jsem před 5 lety nezašel do kina. Bohužel tak či tak animace nemá na soudobou počítačovou animaci. Hudba je krásná, ale je tižší a nevypluje tolik na povrch, není jí moc. Některé postavy se mi vážně nelíbili, ale jinak jejich chraktery a jejich jednání je výborné, v tomhle směru se dá jen chválit. Když byl závěr s rodiči jak již opouštějí tamní svět, tešil jsem se, že dívenka je bude přesvědčovat co se stalo a že to bude ještě chvilku pokračovat, ale konec přišel rychle. Celkově jsem se moc nenudil a hlavně na první polovinu koukal s otevřenou pusou, možná jsem jen toršku nechápal děj, snad moc nepředvídatelný, težko řict, nevím. Ale jistě si pustím Miyazakiho další filmy/// Celkem 74%/// ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Cesta do fantázie nepredstavuje návrat do minulosti, pretože v minulosti nikto ako Miyazaki filmy nerobil. Ale rovnako určite nie je ani predzvesťou budúceho vývoja, pretože je ťažké predstaviť si, že by niekto rovnakým spôsobom ako Miyazaki nakrúcal.“ Toľko úryvok z textu z publikácie "1001 filmov, ktoré musíte vidieť než umriete". Smutný, veselý no predovšetkým snový príbeh o dospievaní. Anime mi nič nehovorí (maximálne tak NINJA SCROLL), PRINCEZNÚ MONONOKE nepokladám za najlepší film roku 1997, pánovi Miyazakim nehovorím „druhý Walt Disney“ a neprepadol som ázijskej kultúre (ak nerátam drakov a KARATE KID). CESTA DO FANTÁZIE je však fascinujúcou prechádzkou po svete, ktorý vás uchváti a dôkaz, že ak máte dobrý príbeh, nezáleží na krajine výroby, žánru ani forme. Užite si návštevu mystických kúpeľov s ich nenapodobiteľne nežnými pocitmi a postavami, aké nikde inde už neuvidíte (ježibaba-orol, kotolník-pavúk, hrdze jediace farebné hviezdičky, tri skáčuce zelené hlavy). Mať takúto fantáziu je požehnanie. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Úžasně podmanivá, nápaditá a myšlenkově bohatá podívaná, jakou dokáže natočit opravdu jen jeden jediný člověk. Hayao Miyazaki je génius a podařilo se mu stvořit film s tak neskutečně kouzelnou a působivou atmosférou a současně tak originálním a vtipným příběhem, že jsem byl při jeho sledování fakt hodně naměkko. Dostalo mě prostě všechno- úvodní odkrytí záhadného světa, lázně pro bohy a celkově ohromná pestrost všech bytostí, prostředí a samotného Miyazakiho vyprávění, které působí daleko velkolepěji než všechny Emmerichovy sci-fi trháky dohromady. Jestli máte nějaké předsudky vůči japonské produkci, děláte velkou chybu. 100% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak si to můžu konečně odškrtnout, viděl jsem Cestu do fantazie, nejznámější japonské anime široko daleko. Dopadlo to tak, tak i všelijak. Sen to Chihiro no kamikakushi má své kouzlo, ale jak to tak bývá, těm největším držákům nepodlehám a jsem naprosto imunní, proto mi to přišlo přeplácané, příběh zbytečně překombinovaný, kýčovitý. Animace na jednu stranu úžasná, na druhé strašná. Ale takhle to v asijských anime chodí. Chihiro mi nesedla, její hlas mi způsoboval headache třetího stupně. Ale hudba byla okouzlující a uklidňující. Když si to shrnu, my máme Alenku v říši divů a japonci Spirited Away, jenže, Spirited Away není pro děti, ale vypadá tak. Není ani pro dospělé, ale snaží se o to. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nebudu se zbytečně rozepisovat, tenhle příběh dívky, která i bez pomocé rodičů (proměněných ve vepře) najde svého (vnitřního) průvodce, je prostě BOŽÍ! Jedno z vizuálně nejúchvatnějších anime všech dob a bez debat nejlepší film se žabákem v kimonu. 90% Zajímavé komentáře: Gemini, berg.12, Divočák, Mr. Lobo, Abdul ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Město, ve kterém se příběh odehrává, bylo vytvořeno dle původních staveb ve skanzenu nedaleko Studia Ghibli. (Witta)
  • Na často kladenou otázku, proč byli rodiče Džihiro přeměněni právě na prasata, přišla od zaměstnanců studia Ghibli v létě 2016, tedy 15 let po uvedení filmu, nečekaná odpověď. Podle nich uvedená transformace zrcadlí nenasytnost (chamtivost) charakterizující japonskou recesi v 80. letech. (Jirka_Šč)
  • Čištění říčního ducha je založeno na Mijazakiho vlastní zkušenosti. Podílel se čištění řeky, u jejíhož koryta mimo jiné odstraňoval i jízdní kola. (Raztubyl)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama