Reklama

Reklama

Můj soused Totoro

  • Japonsko Tonari no Totoro (více)
Trailer 2

Sestry Sacuki a Mei se s tatínkem stěhují na venkov do strašidelného domu. Starší Sacuki musí převzít péči o domácnost, zatímco malá Mei objevuje zákoutí přilehlého lesa. Dívky se spřátelí s roztomilými lesními duchy v čele s obrovským chlupáčem Totorem a prožijí s nimi největší dobrodružství svého života. Nadčasový film mistra japonské animace Hajaa Mijazakiho v produkci studia Ghibli s ohromující obrazotvorností vypráví o každodenních radostech i trápeních diváků každého věku. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (501)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem si, že na Kiki a jejího roztomilého kocourka Jijiho nic nemá - a pak přišla Satsuke se svou úžasnou sestřičkou Mei - copatou špiónkou s věčně odřenýma kolenama a ušmudlanou pusou, rozverným čertíkem, jehož andílkovskému pohledu a stékající slzičce po buclaté tvářičce prostě nikdo neodolá a já jsem ještě teď v šoku z toho, jak moc jsem se v ní viděla... Tomuto já říkám dokonalá identifikace s hlavním hrdinou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hravý, kouzelný a ohromně pozitivní snímek s nádhernou animací studia Ghibli. Mimo jiné nabízí úžasnou scénou za deštivé noci na zastávce. i když... On nic jiného vlastně nenabízí. Celou stopáž kazí, a z atmosféry konstantně vytrhávají, dvě hlavní postavy sester. Tak nesympatické a uřvané nány to se jen tak nevidí a rozhodně neslyší. Viděl jsem japonský originál, americký dabing je prý v tomto paradoxně umírněnější. Obvzláště malá Mei proječí celých cca 86 minut a u mě osobně si "vykřičela" minimálně o * méně než bych býval dal. Aspoň má konečně pořádný důvod proč plakat, děvčátko jedno uřvané. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru belldandy (vrátane PS) nemám takmer čo dodať. Hádam len jedno: tento film je aj o pohľade na výchovu. Zatiaľ čo častá všeobecná reakcia rodiča v prípade detských fantázií je prísne zvolanie: "Čo si to zase vymýšľaš!", prípadne rozkaz: "Nevymýšľaj si!" alebo okázalá ignorácia či výsmech, v Totorovi otec v reakcii na dcérine líčenie stretnutia s podivnou postavou z detskej mytológie oznámi, že mala veľké šťastie a stretla pravdepodobne ducha lesa. Následne obe dcéry vezme so sebou a ide sa pokloniť stromu a bytostiam v ňom a okolo neho žijúcim. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně jsem zhlédl japonský animák, kterému dám plný počet bez jakéhokoliv zaváhání! Tonari no Totoro je opravdu krásně pozitivní snímek, který i přesto, že svůj původ nezapře (opět je ve snímku spoustu zvláštních situací a postav) má v sobě něco navíc, něco pro co dávám plný počet. Například scéna, kdy děti a příšerky v noci tancují, aby jim semínka vyrostla, byla naprosto parádní, vlastně celý film podkresluje naprosto geniální soundtrack. Nemám co více napsat, snad jen, že cestu tím kočkobusem bych rozhodně chtěl vyzkoušet! 100 %. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím věkem mám Totora čím dál raději a zatímco dříve mi přišel kvůli své neustávající rodinné hřejivosti a dialogové tichosti jako jeden ze slabších kousků velkého studia s chlupáčem ve znaku, dnes si ho vážím právě proto. Pro bezelstnost dějově jednoduché zápletky, dojemnost těch nejmenších činů obou hrdinek a pro neodolatelnost, kterou tenhle povědomý svět skrývá. Chci být aspoň na jeden den Mei nebo Satsuki a potkat ve stromě spícího obříka nebo se svézt kočičím autobusem tam, kam nejvíc chci. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Jména hlavních dívčích postav ve filmu mají obdobný význam. Mei je japonské označení pro květen a Satsuki označuje pátý měsíc v roce, tedy rovněž květen. (mr.filo)
  • Podle titulní postavy filmu je pojmenována hlavní cena každoroční soutěže AMV na brněnském Animefestu, kde se uděluje plyšový Totoro. (contrastic)

Související novinky

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

Reklama

Reklama