Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje kočky, tak tohle je jeho film, prostě ho musí vidět. A navíc tuhle pohádku napsal sám život. Miluji Tě Bobe, držím Ti palečky Jamesi, držte se oba a myslím, že se ti třásly i nohy, když se na vás přišla podívat i krásná princezna, vlastně již vévodkyně Kate. Moc příjemný film a svým způsobem i motivační pro ty, kteří bojují jako James. A já tomu filmu dám plný počet, aby se dostal ještě výš a třeba to někomu může pomoct......co já vím, myslím, že někteří to zde také tak udělali. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako oddechovka je to fajn a pro milovníky koček to je jako stvořené. Kupodivu to ani nebylo tak klidné, jak jsem se obával, že bude, občas byl James celkem v háji. Sice já bych to natočil depresivněji, s větším důrazem na to špatné, aby konec víc vynikl, ale co už, i takhle to jde. On je ten film i celkem dějově jednoduchý, ale jak jsem psal na začátku, je to oddechovka, tak na to je třeba brát trochu jiný ohled. Ale že bych si z toho sedl na zadek, to ne. Na příjemně ztrávený večer to postačí. Akorát hlavní hrdina moc na feťáka nevypadal po celou dobu filmu. Slabší 4* ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak toto byl jeden z nejlepších filmů co jsem za posledních pár let viděla. Nemám slov, naprosto mě film dostal. Ne jen, že je film natočený podle skutečné události, ale také tento snímek krásně vyzobrazuje, jak hezké a neobyčejné přátelství může mezi člověkem a zvířetem vzniknout. Filmu nechyběla ani dobrá hudba, humor a ani ty trochu smutnější scény. A to je přesně to, co se mi na filmech natočených podle skutečné události líbí - když se někdo nesnaží z filmu udělat bombu a i přesto se film (bez sebemenšího úsilí) bombou samozřejmě stane. A opravdu není divu, filmu totiž nechybělo nic podstatné - a to k tomu ani nebyla potřeba známých herců nebo super efektů, aby takovýto snímek vůbec mohl vzniknout. Za mě filmu uděluji 100% a to protože jsem naprosto očarovaná. Určitě si koupím i knížku a všem milovníkům zvířat bych tento film jen doporučovala. - "I'm ready. I've got Bob. He'll look after me." ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Celý život trávime tým, že sa snažíme dostáť predstavám, ktoré si o nás ľudia vytvorili. Snažíme sa plniť povinnosti a očakávania druhých, pokiaľ je to možné s úsmevom na tvári. Nie každý ustojí stále sa zvyšujúci tlak zo strany zamestnávateľa, partnera či rodiny a celkove spoločnosti. Málokto má v živote človeka, ktorému sa vysťažuje, ktorý ho pochopí, poradí či rozosmeje a ocení. Tento príbeh je o tom, že keď už si myslíte, že ste o všetko prišli, váš život nikam nevedie a ste zbytočný, je to len preto, lebo nemáte zvieratko:) Myslím, že každý potrebuje motiváciu a cieľ a pocit, že je potrebný. Bob splnil všetky túžby, ktoré James mal, bol mu priateľom, verným spoločníkom, prejavoval mu lásku a dal mu pocit užitočnosti. Pomohol mu viac, než hromada ľudí v jeho živote. Naučil ho byť nesebeckým, silnejším a lepším človekom. Toto je vlastnosť, ktorou zvieratá disponujú a to všetko bez jediného slova. Zvieratá vás nevysmejú, neodsúdia, nekritizujú a nepodrazia. Krásny príbeh. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)

Reklama

Reklama