Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky koček a kocourů povinný film. O tom, že zvířata dokáží obnovit v člověku chuť do života a kočky že jsou skutečně prazvláštní stvoření. O tom, že každý má dostat druhou šanci a že je možné se dostat i ze závislosti na drogách. Doufám jen, že James je stále čistý a se statečným Bobem jsou pořád spolu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Z pohledu dojemné true story naprosto chápu vysoké hodnocení snímku „Kocour Bob“.. Z pohledu filmového fanouška musím bohužel tento film hodnotit jako ucházející průměr.. „Kocour Bob“ je hodně nevyrovnané a nezralé dílo.. Chápu, že se příběh asi takhle nějak stal, ale moc nechápu na jakého diváka tvůrci cílili.. Asi by to chtělo více přizpůsobit buď dospělému publiku a přidat více látky ohledně samotné drogové závislosti a drsných příběhů z života na ulici.. Nebo zacílit na publikum spíše dětské a jít cestou více rodinné komedie, takže přidat více humoru a odstranit temné scény.. Zajít si na „Kocoura Boba“ s dítětem, tak má půl roku potom děsivé noční můry.. Ústřední linie se soustředí na přátelství osamělého narkomana na odvykačce a pouličního kocoura, který si u něj našel domov a tím mu dopomohl k normálnímu životu.. Tahle linka je super, ale děsně ruší ostatní vedlejší linie, kdy se řeší vztah s otcem, s přítelkyní, atd. Na chvilku se tam objeví, pak zmizí a pak se zmateně zase něco řeší.. Věřím, že v knižní předloze je tohle všechno asi pochopitelnější, jen bych se do filmu nesnažila nastrkat úplně všechno na úkor kvality.. Milý příběh podle bestselleru, ale žádný hlubší přesah jsem v něm nenašla.. ()

Reklama

Minimie 

všechny recenze uživatele

Takový hezký citlivý film, kterému by určitě slušely 4 hvězdy… ale nedá mi to a nakonec zaokrouhluji na plný počet. Těžko říct, jestli je to za Boba hrajícího Boba, za důvěrně známé ulice Covent Garden, kterými chodím denně, nebo prostě a jednoduše za to, že jsem závěr filmu sledovala s úsměvem od ucha k uchu a se slzami v očích zároveň. Nelehký a zároveň nádherný lidský příběh o tom, že když se zatnou zuby, dá se z úplného dna odrazit náramně vysoko… Rozhodně se nejedná o žádný velký filmový trhák, ale malý roztomilý snímek, který je v mých očích velký prostě tím, jak mě dokázal pohladit po duši. (A to nejsem žádný velký kočkomil!) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas môžeme nájsť tých najlepších priateľov tam, kde by sme ich najmenej očakávali. A môžu nám pomôcť prekonať najťažšie momenty nášho života. Tak ako v prípade závislého Jamesa, ktorý jedného dňa skombinuje metadon s heroínom a skoro príde o život. A uvedomí si, že takto viac už žiť nechce. A pustí sa do programu, ktorý ho má pripraviť opäť sa postaviť na nohy a bojovať so svojou závislosťou. Jeho najväčším pomocníkom sa mu tu stane ale ryšavý kocúr, ktorý dostane meno Bob. Alebo sám chce, aby sa tak volal. Každý rok objavím aspoň jeden skutočne feel good film, ktorý môžem odopúčať. V 2015-om sme mali Like Sunday, Like Rain a minulý rok to bolo Jack Of The Red Hearts. A presne sem zaradím aj tento film. Pretože mám pocit, že veľmi dobre spracovaným príbehom, veľmi dobrou myšlienkou a veľmi dobrým spracovaním sa z toho stáva jeden skutočne príjemný film s dobrými humornými, silným dramatickými momentami a môžem to len odporúčiť. To priateľstvo medzi Jamesom a Bobom je veľmi uveriteľné a veľmi silné. A robí tento film skutočne príjemným zážitkom. Čeknite si ho a uvidíte, či si tento kocúr získa aj vaše srdce. Lebo ho má rozhodne na správnom mieste. Hodnotenie: A ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Albert Schweitzer napsal: Existují dvě útočiště před bídou světa – hudba a kočky. V případě drogového závisláka Jamese to zafungovalo na sto procent, protože to byla právě jeho kytara a nový chlupatý kámoš, kteří mu pomohli, na jeho cestě k odvykačce, nejvíce. Když o nějakém filmu napíšu, že mnou jen tak lehce prošuměl, nemyslím to obvykle jako kompliment, ale tohle je výjimka. Právě ta civilnost a ne moc přílišné tlačení na pilu patosu, ke kterému by takový námět jinak přímo vybízel, mu prospívá nejvíc. Představitel Jamese, Luke Treadaway, dokázal přesvědčivě ztvárnit roztřesenou narkomanskou trosku, ale i tak se mu nějakým způsobem podařilo vzbudit dojem sympaťáka, což je fajn. Co si ale budeme namlouvat, největším lákadlem filmu je samozřejmě nádherný zrzavý kocour Bob, který se sice vůbec nenamáhá hrát a dělá si ty svoje kočičí věci, ale jak každý správný kočkomil moc dobře ví, každá scéna a situace, v níž se nachází kočka, je prostě lepší než každá scéna a situace, v níž se kočka nenachází. Tečka. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)

Reklama

Reklama