Roger SpottiswoodeKamera:
Peter WunstorfHudba:
David HirschfelderHrají:
Luke Treadaway, kocour Bob, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt, Anthony Head, Beth Goddard, Caroline Goodall, Ruth Sheen, Franc Ashman, Nina Wadia (více)VOD (2)
Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)
Videa (3)
Kdo miluje kočky, tak tohle je jeho film, prostě ho musí vidět. A navíc tuhle pohádku napsal sám život. Miluji Tě Bobe, držím Ti palečky Jamesi, držte se oba a myslím, že se ti třásly i nohy, když se na vás přišla podívat i krásná princezna, vlastně již vévodkyně Kate. Moc příjemný film a svým způsobem i motivační pro ty, kteří bojují jako James. A já tomu filmu dám plný počet, aby se dostal ještě výš a třeba to někomu může pomoct......co já vím, myslím, že někteří to zde také tak udělali. ()
Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()
Je to ňu-ňu. Pomerne realistické, s prídavkom trpkej sociálnej reality odvykajúceho feťáka. Štandardizované v prospech dnes propagovaných vzorcov správania. A zároveň romanticky mačičkovské. Teda vlastne kocúrkovské. Pomoc bezdomovcom kúpou ich pouličných časopisov - v Londýne Big Issue (3 libry - vo filme ešte za 2 libry 50 pencí), v Bratislave Nota Bene (2 eurá 40 centov), v Prahe Nový prostor (50 českých korún) - super. Starostlivosť o opustené zvieratá - kto by nepodporil. Podpora pouličným umelcom - jasné, oživujú často fádne priestory a len podaromnici nekľačia v svojich sračkách. Sociálne byty pre tých, kto sú na dne a bez ich poskytnutia by sa nevyhrabali - všetkými desiatimi za. Sociálni kurátori starajúci sa o individuálnych klientov - ideál! Metadonový odvykací program pre feťákov - propagoval ho spisovateľ William Burroughs dávno pred zavedením - vďakabohu za jeho existenciu. Ako píšem v úvode, film tematizuje kopec skvelých sociálnych záležitostí tým správnym smerom. Len zároveň je forma tak nasladkasto mainstreamová, až sa mi zdá, akoby ten pouličný kocúr bol v skutočnosti z medu. Bez drápkov, ktoré by vystrčil, bez ostrých zubov, ktoré by vyceril. ()
Pro kočkomily naprostá povinnost. Téměř neznámý pár let starý feel good londýnský snímek, ovšem vypovídající o vážném tématu dle skutečné události. Film vás svým průběhem pochopitelně ničím nepřekvapí, nicméně lze snadno podlehnout konejšení zrzouna Boba, jež se zároveň nechová nijak nerealisticky a při sledování tedy neruší, ba právě naopak navodí pocit, že podobný kocour může prosvětlit život třeba právě vám...7/10 ()
Mám ráda filmy s pozitivním poselstvím. Všechno, když se chce a když má někoho, kdo ti s tím pomůže. A je jedno, jestli je to člověk nebo náhodou zrzavá kočka. Film, který určitě nijak zvlášť nevypovídá o situaci závislých nebo bez domova, na druhou stranu třeba se někdo díky němu začne zajímat. Navíc je to film s kočkou a to teď letí; na kočky se přece dobře dívá, že prý pomáhají člověku od stresu. Ničím zvláštní snímek, ale zkouknutí neublíží. ()
- Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
- Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)