Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak lze úspěšně převést jednu z nejúspěšnějších a nejprodávanějších knižních novel, založené na pravdivém příběhu, na stříbrné plátno. Film, který zdánlivě vykrádá originální název snímku Tramvaj do stanice Touha, přináší velmi příjemným způsobem pohled do života drogově závislého mladíka, jehož životní osud zkříží nenadálé setkání se čtyřnohou "potvorou". Kocour Bob nepůsobí tak kýčovitě jako Psí poslání či Hačikó, a i přesto Vás emociálně ve správných momentech dostane. Zvlášť vyzdvihnout musím především perfektní střih a práci kamery, kdy se podíváte na svět originálně pohledem z krabice od křupek i z kočičí perspektivy. Velmi poctivé čtyři hvězdy, milovníci koček nechť si přičtou ještě o hvězdu víc ")...P.S. Kam se hrabe s kytarovým přednesem Glen Hansard, James to s Bobem na ramenou povznesli na úplně jiný level ;). 👍 (30.03.2021) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas môžeme nájsť tých najlepších priateľov tam, kde by sme ich najmenej očakávali. A môžu nám pomôcť prekonať najťažšie momenty nášho života. Tak ako v prípade závislého Jamesa, ktorý jedného dňa skombinuje metadon s heroínom a skoro príde o život. A uvedomí si, že takto viac už žiť nechce. A pustí sa do programu, ktorý ho má pripraviť opäť sa postaviť na nohy a bojovať so svojou závislosťou. Jeho najväčším pomocníkom sa mu tu stane ale ryšavý kocúr, ktorý dostane meno Bob. Alebo sám chce, aby sa tak volal. Každý rok objavím aspoň jeden skutočne feel good film, ktorý môžem odopúčať. V 2015-om sme mali Like Sunday, Like Rain a minulý rok to bolo Jack Of The Red Hearts. A presne sem zaradím aj tento film. Pretože mám pocit, že veľmi dobre spracovaným príbehom, veľmi dobrou myšlienkou a veľmi dobrým spracovaním sa z toho stáva jeden skutočne príjemný film s dobrými humornými, silným dramatickými momentami a môžem to len odporúčiť. To priateľstvo medzi Jamesom a Bobom je veľmi uveriteľné a veľmi silné. A robí tento film skutočne príjemným zážitkom. Čeknite si ho a uvidíte, či si tento kocúr získa aj vaše srdce. Lebo ho má rozhodne na správnom mieste. Hodnotenie: A ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro kočkomily naprostá povinnost. Téměř neznámý pár let starý feel good londýnský snímek, ovšem vypovídající o vážném tématu dle skutečné události. Film vás svým průběhem pochopitelně ničím nepřekvapí, nicméně lze snadno podlehnout konejšení zrzouna Boba, jež se zároveň nechová nijak nerealisticky a při sledování tedy neruší, ba právě naopak navodí pocit, že podobný kocour může prosvětlit život třeba právě vám...7/10 ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Celý život trávime tým, že sa snažíme dostáť predstavám, ktoré si o nás ľudia vytvorili. Snažíme sa plniť povinnosti a očakávania druhých, pokiaľ je to možné s úsmevom na tvári. Nie každý ustojí stále sa zvyšujúci tlak zo strany zamestnávateľa, partnera či rodiny a celkove spoločnosti. Málokto má v živote človeka, ktorému sa vysťažuje, ktorý ho pochopí, poradí či rozosmeje a ocení. Tento príbeh je o tom, že keď už si myslíte, že ste o všetko prišli, váš život nikam nevedie a ste zbytočný, je to len preto, lebo nemáte zvieratko:) Myslím, že každý potrebuje motiváciu a cieľ a pocit, že je potrebný. Bob splnil všetky túžby, ktoré James mal, bol mu priateľom, verným spoločníkom, prejavoval mu lásku a dal mu pocit užitočnosti. Pomohol mu viac, než hromada ľudí v jeho živote. Naučil ho byť nesebeckým, silnejším a lepším človekom. Toto je vlastnosť, ktorou zvieratá disponujú a to všetko bez jediného slova. Zvieratá vás nevysmejú, neodsúdia, nekritizujú a nepodrazia. Krásny príbeh. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)

Reklama

Reklama