Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (160)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Standardní válečné drama, ve kterém se objeví vše, co jsme už viděli někde dříve. Příběh dvou malých bratrů za WWII by mohl být mnohem emocionálně nabitější a osobněji podaný, než tohle celkem v klidu plynoucí drama s pár silnějšími okamžiky. Každopádně solidní 3 hvězdičky to jsou, po řemeslné stránce se jedná o kvalitní dílo. (HD, orig.) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Válečná léta, zaznamenaná pohledem židovského chlapce, který díky okolnostem předčasně dospěl ... v mnoha ohledech. Přesto jeho oči neztratily stříbřitý odlesk dětství, které má neuvěřitelnou schopnost regenerace. Pokaždé dokáže vstát, vydat se na další dobrodružnou cestu, přizpůsobit se složitým a nepřátelským podmínkám ve složitém a nepřátelském světě - a dívat se do budoucnosti s nadějí a optimismem. Možná i proto, že mu vrtkavá štěstěna poslala naproti pár dobrých a statečných lidí ... že ve správnou chvíli odehnala mraky z jasné tváře Slunce ... že stála při něm i ve chvílích, kdy se chtěl vzdát ... 4,5* ... P.S.: Příběh vychází z autobiografické knížky Josepha Joffa. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Útrpné drama o tom, že pokud jste Žid, tak musíte mít ocelové nohy, aby jste mohli utíkat po Evropě. Konkrétně v tomto případě musíte z Paříže do Nice a zpět. Film stojí a padá na dvou bratrech, kteří od tatínka dostali za úkol provětrat své trekové boty. A vzít si k tomu samozřejmě pytlík duhovek. A jediné, co za celou cestu vydrželo, byly právě duhovky. 75% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak to ti Francouzi dělají, že v reálu je to nesnesitelný národ a ve filmovém světě točí celou řadu lidsky emotivních kousků, které prostě stojí za to vidět a s herci klidně i prožít. Z Paříže do Paříže je totiž další z řady těch vzorových dramat z druhé světové války, které nenapíše nikdo jiný, než právě samotná válka. A v mnoha ohledech je to příběh neuvěřitelně silný, až se nechce věřit, že se opravdu stal. Jenže se stal a já těch 110 minut držel emoce na uzdě, jak to jenom šlo. Jenže ani to mi moc nešlo. Silný příběh, velice pěkné kulisy francouzského městečka, zajímavý a napínavý průběh. Jo, kdyby mě to drželo v napětí celou tu dobu, tak snad i tu pátou hvězdu vypálím. Ani tak si to ale určitě nenechte ujít... ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Francúzska 6-členná židovská rodina, ktorá je nútená rozísť sa a odísť vo dvojiciach z Paríža pred vojnou. No tá ich prenasleduje všade, kde sa ocitnú. Príbeh sa zameriava na cestu dvoch najmladších z rodiny. Všetci dúfajú, že sa raz opäť stretnú všetci v Paríži. Asi nikdy ma neprestanú baviť filmy z WWII, pretože pripomínajú temnú éru Európy a aj to, akých zverstiev sú ľudia schopní dopustiť sa. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film má také českou stopu. Jeho natáčení probíhalo mj. i v Praze nebo Žatci. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. ledna 2017 v Paříži. (ČSFD)
  • Ve filmu si menší roli zahrál i český herec Marek Vašut. Je zajímavé, že po předabování filmu do češtiny Marek Vašut sám sebe nenadaboval, nýbrž byl předabován jiným hlasem. (PanZahadnyCZ)

Reklama

Reklama