Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

MM11 

všechny recenze uživatele

Další brilantní komedie s repertoáru Woodyho Allena (taky se Vám zdá, že má tenhle chlapík snad stovky námětů). Velmi dobré dialogy si nezadají s těmi nejlepšími kousky známého tvůrce. Bohužel samotná režie je krapet pod možnosti tvůrce jménem Woody Allen. Není odsouzeníhodná, nýbrž zavání průměrem, což je těžko pochopitelné už k samotnému ději, ale je to tak. Tento detail možná dojem trochu kazí, ale jinak je film vynikající. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl pocit, jakoby se Allen snažil oslovit mladší generaci a nutno podotknout, že úspěšně. Obsazení Biggse a Ricciové bylo bezchybné (oba dva jsou přesvědčiví) a stejně tak postava mentora, které se zhostil sám režisér (znovu spolehlivý výkon). "Anything Else" převádí úspěšný model z Allenovy starší tvorby do současnosti a jenom tak potvrzuje univerzálnost autorových mouder (ať je vám 20 nebo 50, některé problémy nikdy nezmizí). Co film trochu sráží, je natahovanost některých scén, což se podepisuje na svižnosti vyprávění. 8/10 ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Allen znovu zabodoval. Nejen, že si napsal úžasné dialogy, na které doporučuji nabiflovat slovník cizích slov, on ještě do své mladší verze obsadil Jasona Biggse. Když v Celebritách hrál neurotika Kenneth Branagh, byl to daleko menší šok, než když ho bez jediného zaváhání vystřihnul Biggs. Povedenou dvojku dobře doplňuje třetí neurotička Christina Ricci, ostatní vedle nich nemají šanci. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Podivná Allenova bilance. Naprostá většina herců v tomto snímku totiž nepředstavuje fiktivní hrdiny, ale Woodyho Allena v jeho dávných i těch budoucích (hypotetických) rolích, přesněji řečeno napodobuje strukturu jeho bytostného hereckého stylu, a celek, zosnovaný na nezajímavém dění předstírajícím příběh, tak působí naprosto bezživotně: jako by se jeden utkával donekonečna sám se sebou. Již úvodní dialogy Falka a Dobela působí jako kabaretní výstupy, při nichž se jeden komik snaží vyzrát na druhého a zbytek toto schéma víceméně variuje. Nadto půdorys a imaginace teenagerské komedie (a v jedné takové Allen objevil naneštěstí nepřenositelný talent Jasona Biggse) přebíjí veškeré pokusy o humor i drama – vše vyznívá uměle, imitovaně: pokusy o gagy obklopuje mrazivá aura, duševní stmívání vyznívá jen jak etuda ve varieté apod. Žádný mladší Allenův film jsem dosud neviděl, ale již teď se k nim blížím – pozvolna – v obavách. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-ROZEŠEL JSEM SE S DÍVKOU. POSLALI MĚ K PSYCHIATROVI A TEN ŘEKL: PROČ JSTE TO V DEPRESI UDĚLAL? -NECHALA MĚ DÍVKA. -MUSÍME VÁS VYŠETŘIT. -PROČ? NECHALA MĚ. -PROČ SE TAK HNĚVÁTE? -PROTOŽE TU HOLKU CHCI! -CO ZA TÍM JE? -NIC! -DÁM VÁM LÉKY. -NECHCI LÉKY, CHCI TU HOLKU! Teď poznávám, že moje nálady se více promítají do sledovaného snímku, než jsem si dříve myslel. Bylo to utahané a až moc ukecané (i na Allena), i když pár scén mě dovedlo vytrhnout z letargie. Ale teď už musím jít. Mám něco naléhavého v Ohňové zemi. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno