Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (176)

Minimie 

všechny recenze uživatele

Často nadávám na zdlouhavé filmy bez pořádné zápletky… a tohle kupodivu nebude ten případ. Road tripy jsou boží věc a tohle je možná ten nejlepší, co jsem kdy viděla na filmovém plátně. Je jiný. Jeden z těch filmů, které si vás získají tím, jak jsou natočené. Naprosto dokonalá hra se světlem. Jednoduše hoďte všechno za hlavu, kochejte se každým záběrem a nechte se unášet na vlně osvěžující hudby. Plný počet nakonec dávám zcela pocitově, protože jsem si užila každou minutu té dlouhé stopáže. A o tom to koneckonců je. Zpívání American Honey v dodávce nejlepší, scénu po ní už jsem nepotřebovala. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Banda ošklivejch a nesympatickejch pubertáků jezdí po Americe v dodávce a prodává předplatný na časopisy. Téměř tři hodiny furt to samý a nic zásadního se tam nestane. Ale stejně mě to vlastně bavilo, ani nevím proč. Andrea Arnold umí vystihnout atmosféru tak, že film působí přirozeně. Líbily se mi příhody s kovbojema, kamionákem a chudejma dětma. Jo, a hraje tam otřesná hudba. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to dlouhé, nic se tam nestane a neskončí to, jen to přestane. Na začátku je fajn atmosféra bezvýchodného léta, kdy se parta divno-lidí potlouká v transitu Amerikou a dělá binec - a vy pořád čekáte, až ta expozice skončí a něco se začne dít: jenže nezačne; takové to bude už celou dobu. Jenže když se ochodí to prvotní okouzlení atmosférou, najednou začne být nuda na to koukat. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně oceňovaná nezávislárna, kde Shia LaBeouf, Sasha Lane a Riley Keough cestují všemožnými zapadákovi po celé USA a dělají naprosto nudné a nezajímavé věci a trvá to skoro tři hodiny. Skupina mladých lidí na rozcestí, kteří nemají prakticky nic a není kam by se mohli vrátit, nabízejí předplatné časopisů všem společenským vrstvám. S tím se pojí řetězec absurdního chování a absurdních situací, které nutně nastávají, ale já v nich nevidím absolutně žádnou hodnotu. Tohle rozhodně není nic pro mě. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vonia letom ako máloktorý iný. Cesta spoločnou dodávkou do neznáma, plná hudby, niečoho na zlepšenie nálady a obnažených lakťov členov svojej partie, ktoré sa navzájom dotýkajú. Vonku je ešte teplejšie než v aute a najpríjemnejšie sú večery. Stačí pravidelne hasiť smäd, pretože všetko ostatné sa zdá byť tak blízko. Door-to-door predaj je síce ťažký spôsob obživy, no dobrá škola života. A keď je človek mladý, nič nie je nedôstojné, lebo sa ešte môže poučiť. Neskôr bude možno ťažšie zvládať kocoviny, ale zato si viac dokáže vychutnať 163-minútový film, ktorý je natočený pre ľudí ako on. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Film byl natočen z většiny pomocí přirozeného světla bez přisvětlování. (filmsim)
  • Natáčení probíhalo od 7. května 2015 do 9. července téhož roku v Muskogee, Missions Hill, Benningtonu, Willistonu, Kansas City, Missouri Valley ve státech Oklahoma, Kansas, Nebraska, North Dakota, Missouri a Iova. (ČSFD)
  • Herec Shia LaBeouf (Jake) byl zraněn při natáčení, když prováděl kaskadérský kousek, který zahrnoval rozbití okna jeho vlastní hlavou. Herec vyvázl po tržných zraněních hlavy a rukou s několika stehy. (filmsim)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno