Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Kvalitka! Veľmi milé prekvapenie v podobe originálneho a premysleného námetu, do ktorého bola zaobalená naozaj zaujímavá zápletka. Samozrejme, malo to aj zopár chybičiek krásy a miestami tomu naozaj chýbala logika (resp. prirodzené reakcie postáv) - ale keby bolo všetko logické, tak by táto zápletka naozaj nemala šancu sa naplno rozvinúť, ani náhodou. Ale musím uznať, že takýto premyslený koncept u mňa osobne slávil úspech. A to nie som ani zďaleka fanúšik sci-fi, ale tento typ celkom môžem. Zaujímavá predstava, že by na svete neexistovalo súkromie, ani anonymita. Vyústenie zápletky a záver boli trochu za očakávaniami, a ani dialógy neboli také výborné aké by si takýto typ filmu zaslúžil,... ale pozitíva predsa len prevažovali :) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film tak chladnej, prázdnej, odtažitej a neosobní, jakoby toužil, aby ho nikdo nikdy nespatřil. Pokud to byl vzhledem k tématu záměr, pak je Anon výborná sci-fi, která svojí transparencí života nahání skoro až hrůzu. Pokud to ale záměr nebyl, nahání hrůzu spíš to, jak se film tvůrcům rozsypal pod rukama. Parádní je atmosféra a slušnej soundtrack, stejně jako režie, scénář by šel ale sakra poladit, protože podobně jako u In Time, i tady je potenciál využitej polovičatě. Není to ale průser jako třeba nedávný Mute. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Křečovitě marlowovsky noirová a kyberpsychedelická atmoška je docela povedená, zápletka zajímavá a děj vás možná párkrát malinko napne. Ale všemožného marastu je taky dost. Třeba ta únavná stereotypní klišé (polda jdoucí si za svou pravdou bez ohledu na nadřízené, rozhovory s bejvalkou, mrtvý synek). Nebo na pohled husičkovitá duchoprázdná buchtička prezentovaná jako žádoucí, tajemná a nevyzpytatelná femme fatale, ehhh... Nebo dvě trapné jakolesbické krasotinky. Nebo šukající Owen. Nebo skákající obraz, který svým skákáním znázorňuje iluzornost viděné reality a tím se snaží citlivějším jedincům přivodit bolení hlavy. Ale i přesto je to vcelku film vizuálně pohledný, natočený je dobře a jeho zápletka je na středoproudové scífko ucházející. Objektivně bych ho hodnotil jistě za tři, ale zklamalo mě banální až pitomé rozuzlení a celkově mě to prostě moc nebavilo, protože mi čerta záleželo na všech filmových postavách, nedá se svítit. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle smrdělo originalitou až ven ale problém snímku je nedotaženost a hrozně špatný konec. Amanda Seyfried a Clive Owen si to hrozně dávají a mě ten snímek pohltil, bavil, zajímal ale taky ve finále hrozně zklamal. Tyhle originální snímky z Netflixu mají něco do sebe. I díky němu je tam větší tvůrčí odvaha ale občas by to chtělo přemýšlet v celku a ne jen v té originalitě. Některý scény a byly hrozně super. Ovládání mysli a to, že není žádné soukromí je super i zpracování těch vzpomínek je super jen škoda opravdu toho zakončení. Čekal jsem něco víc. Utopické sci-fi s hackery mysli zní skvěle ale je tomu opravdu tak? Není. 65% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nápad je to rozhodně zajímavej, docela by se dalo říct, že i aktuální, a dost mně to připomínalo sérii Black Mirror. Problém ovšem je, že u Black Mirror se jedná o epizody se stopáží do hodiny, zatímco tady je to jeden "dlouhej" film. A tak nějak tvůrci asi moc nevěděli, co s tím, takže to ve výsledku působí opravdu zdlouhavě. Možná i proto, že je snímek spíš komorní, ukecanej, žádný opulentní sci-fi akce nečekejte. I ten konec je takovej nemastnej, neslanej a trochu působí stylem "a to je jako všechno?!" Bohužel je, takže i to hodnocení tomu odpovídá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama