Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

Waldir 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá utopická sonda do sveta, kde anonymita neexistuje a ani existovať nemôže. Najstrašidelnejší je fakt, že to vo svojej podstate nie je až taká príliš veľká sci-fi myšlienka. Najväčší klad na Anon je samotná chladná až bez-emočná atmosféra, pútavý futuristický audiovizuál a rovnako tak aj námet, ktorý si však až príliš okato preberá aspekty z podobne ladiacich kúskov a vy si pri sledovaní spomeniete či už na videohru Watch Dogs (POV zábermi), miestami Minority Report (vyšetrovanie vrážd) či dokonca minulý výtvor tvorcu Andrewa Noccola, In Time s Timberlakeom (celková štylizácia sveta). Koniec koncov je to opäť "ten film" od Netflixu, ktorý funguje fajn na jedno pozretie a tam to aj končí, na to aby z toho mohla byť žánrová pecka, by to muselo mať omnoho lepší scenár a zručnejšieho režiséra, podobne ako už v spomínanom In Time. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená sci-fi kriminálka, mám však jeden problém a sice, že je do oči bijící, že to nešlo do kin- aneb působí to na mě jako seriál. Taky to,že se v chatu objeví Anon - a film se jmenuje Anon, celkem prozrazuje děj. Ale jinak jako super nápad světa jak z 1984 (krysy) a možná ještě horšího, hekři se už samozřejmě dali čekat, Amanda Seyfried (podobný snímek jako In Time, nejen stylisticky) a Clive Owen tvoří sympatický pár a konec je povedený a tedy potěšil...80% ()

Reklama

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Hodně složité sci-fi. Musí se dávat velký pozor, abyste aspoň trochu porozuměli o čem je řeč. Takové reality, kdy neexistuje žádné soukromí, mažou se z mozku záznamy a vzpomínky bych se nechtěl dožít. Dokonce se tu hackuje mozek! Orwellův Velký bratr je proti tomu hadr! Ovšem bavilo mě to, jakož i proklatě sexy Amanda. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Po 4 letech se nám znovu ukázal v celovečeráku můj oblíbený futuro scénárista a režisér A.Niccol se svoji další vybroušenou designovkou tísnivé budoucnosti, tentokrát v minimal verzi. A nemůžu mluvit o zklamání, ale také ne úplně o úspěchu. Příběh osekaný na pár postav odehrávající se na liduprázdném poloostrově Manhattan, popisuje informační síť doslova v našich hlavách, kterou už populace nějakou dobu používá, jestli dobrovolně nebo za výhružek kdoví. Detektiv Sol náhodou na ulici narazí na osobu pohledné brunetky, u které nevidí popis, jméno, věk, vztah, zaměstnání, velikost bot, oblíbené jídlo, televizní pořad atd. znáte to :) no a zrovna náhodou se tu objevují vraždy lidí s upravenými záznamy hackerem a podezřelý je na světě. Je tu navozena studená atmosféra ponuré budoucnosti v namodralém filtru, ve které nepotřebujete monitor, ale potřebujete hodně silné nervy pokud se vám někdo nabourá do nervových vláken očí. Detektivní případ o pár postavách s lehkou filozofií, jak nebezpečná je neustále sledující technologie, a kde začíná a končí svoboda a soukromí toho druhého. 65% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle smrdělo originalitou až ven ale problém snímku je nedotaženost a hrozně špatný konec. Amanda Seyfried a Clive Owen si to hrozně dávají a mě ten snímek pohltil, bavil, zajímal ale taky ve finále hrozně zklamal. Tyhle originální snímky z Netflixu mají něco do sebe. I díky němu je tam větší tvůrčí odvaha ale občas by to chtělo přemýšlet v celku a ne jen v té originalitě. Některý scény a byly hrozně super. Ovládání mysli a to, že není žádné soukromí je super i zpracování těch vzpomínek je super jen škoda opravdu toho zakončení. Čekal jsem něco víc. Utopické sci-fi s hackery mysli zní skvěle ale je tomu opravdu tak? Není. 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama