Reklama

Reklama

Piková trojka

  • Austrálie In the Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Piková trojka je moderní kriminální příběh, odehrávající se na Dolním Mahnattanu. Frannie Avery (MEG RYAN) je učitelkou tvůrčího psaní, která je velmi ostražitá vůči navazování nových známostí. Jednoho dne se však setká s detektivem Malloyem (MARK RUFFALO), který vyšetřuje vraždu v jejím sousedství, a za podpory své nevlastní sestry Pauline (JENNIFER JASON LEIGH) s ním naváže vztah, který je zcela otevřeně sexuální. Osvěžující přímočarost jejich poměru ale hluboce podkopává pokračující a dosud neobjasněná série vražd. Po útoku maskovaného násilníka ale Frannie ztratí důvěru ve všechny lidi okolo sebe. V mladého studenta Cornelia (SHARRIEFF PUGH), který sepisuje práci o nevině masového vraha Johna Waynea Gacyho, ve svého bývalého přítele Johna Grahama (KEVIN BACON), který ji pronásleduje na každém kroku, a především v Malloye, který v ní nyní probouzí nejen vášeň, ale také podezření. Neexistuje nikdo, koho by nezávislá Frannie mohla požádat o pomoc - zarmoucená a vystrašená se proto rozhodne vzít záchranu svého života do vlastních rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obrazově velmi povedené (kamera, střih, flashbacky, zrychlovačky), ovšem režisérka si neporadila s obsahem. Vznikla z toho neslaná nemastná žánrová směska, která sice ztrávit jde, ale déle než pár hodin v paměti asi nevydrží. Na šokující "ženské" drama to postrádá více dramatických momentů, na thriller zase lepší scénář a jako eroťák samotný by se to asi také neuchytlo. Atmosféru to sice mělo fakt dusivou, Meg Ryan se hodně odvázala, ale mohla klidně skákat po hlavě a stejně by se nic na kvalitě filmu nezměnilo. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost...Mark Ruffalo s knírkem byl naprosto odpudivý, jeho řeči taky, a po půlhodině už bylo jasné,kdo je vrah, protože moc postav se v tomhle rádoby erotickém příběhu nevyskytuje. Jen se mi líbily všechny ty možné básničky a slova a úryvky, které si Meg Ryan lepila po celém bytě. Škoda, že tenhle motiv hry se slovy tam nebyl nějak víc rozpracován. Těžko uvěřit, že režisérka tohoto paskvilu natočila i Piano. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Meg si povedala, že je najvyšší čas vztýčiť prosredník všetkým svojím obdivovateľkám. Žiadne pekné vlasy, žiadny očarujúci úsmev. Psycho-art-eroto-triler, ktorý má béčkový detektívny scenár, ale herci a režisérka robia všetko preto, aby z neho spravili jeden z tých divných "európskych" filmov. Nie je to také škandalózne ako by chcelo, ale je to znesiteľná atmosferická klubovka... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní počin, který měl asi ambice mnohem větší, než dokázal naplnit. Jediné, co je v něm konzistentní, je zvláštně odtažitá a hutná atmosféra a specifická vizuální stránka, v níž je všechno jako by rozmazané a některé záběry působí halucinogenně až surreálně. Jinak ale z ničeho nic nevyplývá a nic moc se tu nevyřeší. Kriminální zápletka je jen načrtnutá, nedořečená a na to, s jak brutálními vraždami pracuje, je až s podivem, jak nevýrazná a nenapínavá je. Mezi postavami tu nefunguje vůbec žádná chemie a divák prakticky nemá šanci pochopit, proč se dávají dohromady. Jane Campion jako by se nedokázala rozhodnout, zda točí feministické drama, které má být reakcí na ryze machistické žánrovky, nebo standardní kriminálku s lehce erotickou podzápletkou. O to víc je zarážející, že tu neexistuje jakékoli erotické pnutí a celé je to zoufale nevzrušující a o nějaké romantické náladě a otevřenějších scénách si divák může nechat jen zdát. Meg Ryan je spolehlivá a její obsazení se dá vzhledem k jejímu obyčejnému vzhledu pochopit, stejně tak velmi dobrý je i Mark Ruffalo, jakmile ale mají kooperovat spolu, nefunguje to, neprobíhá žádná chemie a rozhodně není navozen pocit nějaké spalující vášně. Taktéž je zvláštní, že tetování a s ním související klub Piková trojka, které tu hrají podstatnou úlohu, nejsou vůbec vysvětleny a jejich význam zůstává záhadou. Dá se velmi snadno představit, že In the Cut mohlo na papíře vypadat atraktivně a bylo zamýšleno jako artová podívaná s přesahem, výsledkem je ale hodně rozpačitá záležitost s extrémně pomalým tempem, nudnou zápletkou a nezajímavými postavami. 50 % ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neromanticky nadržená hvězda romanticky nenadržených komedií ojíždí pohledem (a v menší míře i tělem) vše, co jen vzdáleně připomíná falus v nezáživném "vytřu vám zrak" thrilleru. Co to mělo u levé bradavky Meg Ryan znamenat?! Odpověď hledejte pod pravou bradavkou. 45% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Fabienne, Colonist ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní roli měla původně hrát Nicole Kidman, ale nakonec se rozhodla film pouze produkovat. (kenny.h)

Reklama

Reklama