Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (68)

MissJ 

všechny recenze uživatele

Nejpamátnější moment tohoto filmu (už ho tady zmiňujete) je, když u táboráku zpívá Vítězslav Jandák, ale přitom slyšíme hlas Karla Zicha...hlavně nenápadně:) Jinak to není špatný film, i když táborová část už mě místy nudila. Dřív byly podobných v TV mraky, zrovna tento si ale vůbec nepamatuju. Zaujme představitelka hlavní role, bohužel další z mnoha, která se nevymanila z pasti dětských rolí. Příjemný zavzpomínání na dobu letních táborů. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Léto, prázdniny, slunce, voda, večery v přírodě... i Plavci zpívají. ♪ :) Jiří Hanibal přispěl do sbírky těch dobových rodinných filmů, které mě neuráží, na jedno zhlédnutí často i poměrně baví, ale současně pro mě jaksi ničím nevyčnívají. Úvodní část z letního koupaliště, koncertu a se vztahy mezi Janou a rodiči mě bavila o něco víc, než ta nasledující z tábora. Možná proto, že jsem narozdíl od mnoha nostalgií poznamenaných spolukomentujících nikdy žádný dětský tábor nezažil? Každopádně „Údolíčko“ má velmi pěknou, pohodovou atmosféru i spolehlivý výkon hlavní dětské herečky Milady Vnukové, ale nezískalo si mě zas natolik, abych byl schopen dát víc, než lepší 3 hvězdičky. Po skončení jsem se sám v duchu zeptal, co by z takového námětu oproti Hanibalovi dokázal vykouzlit Karel Kachyňa...? [65%] ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film s poučným dějem, který je zasazen do pionýrského tábora. Ale o ty pionýry v něm ve skutečnosti nejde. Jde o to, jak snadno mladá dívka uvěří v podstatě jen tak vyřčeným slovům chlapce, do kterého se zakoukala. Skoro bych řekl, že to je taková dětská verze filmu Lásky jedné plavovlásky. Teprve v průběhu tábora si dívka pomalu uvědomuje, že její vytoužený vztah není takový, jak si ho představovala. A právě proces tohoto uvědomování si je ve filmu velmi pěkně a citlivě zpracován. Pravdou také je, že některým věcem dnešní děti rozumět nemohou. Třeba takovému vyplňování Celního a devizového prohlášení. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s kapkou nostalgie a vzpomínkou na dětská léta. 15letá Jana je poprvé v životě zamilovaná, ale musí odjet na pionýrský tábor. Tam jí připadá všechno nezajímavé a otravné a chce, aby ji za trest poslali vedoucí domů. Jenže ony i ty tábory měly něco do sebe a ze svých snů procitne i Jana. Písničky z filmu jsme tehdy zpívali taky a Plavci patřili mezi nejpopulárnější hudební skupiny. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zaplesá každý, komu se líbí patnáctky (čtrnáctky, šestnáctky...) v bikinách. Jandák jako charakterní soudruh pionýrský vedoucí na zpěv nadabován Karlem Zichem. Cílová skupina v roce 2017: nikdo! Přesto ta letní pohoda plynoucí nejen ze Sázavy (není jmenovaná, ale na výlet se jde na Lipnici, tak předpokládám) se dá lehce snést. Kromě Valy, Jandáka, Myslíkové a mladého Ťuldy všichni naprosto neznámí. Líra jsem nepostřehl. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na přehradě Vřesník, v Nezabudicích u Křivoklátu a v Humpolci. Ve filmu se objevil hrad Lipnice nad Sázavou. (Warden75)
  • Filmový debut Otakara Brouska ml. (M.B)

Reklama

Reklama