Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Nejsem kdovíjakej expert na FF neboť jsem hrál jen pár dílů a prakticky nikdy do konce, mám ale slabost pro tyhle japonský CGI velkofilmy neboť v nich většinou funguje vše, a přesně to je i případ Kingsglaive. Největší plus jde samozřejmě k vizuálu neboť se na to hezky kouká a nepamatuju si líp vypadající animovanej film. Příběh je taková klasická zmutovaná pohádka ale politická rovina v první půlce filmu funguje a nenudí a spolehlivě vás napojí na akčnější druhou půlku kde se to řeže tak moc že občas ztrácíte v akci přehled, FF bylo vždycky skoro až knižně laděný takže to něčí pozornost asi neudrží ale. Akce je kapitola sama o sobě neboť šikmooký megalomani to rozjeli naplno a tak tu máme nápaditý boje s armádou a monstrama všech velikostí za pomoci teleportace která tomu trochu dodává šťávu. Emoce fungujou a o dementních postavách zde nemůže bejt řeč neboť každej tady má svoje místo. Nemám problém dát 5 hvězd. P.S. když čtu jaký filmy to tady lidem připomíná tak jdu skoro smíchy na prdel :)) Mně to připomínalo Smrtonosnou past a Gumídky. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Full CGI orgie s omračující vizuální stránkou , nádhernou stylizací kombinující high fantasy styl (styl architektury v Gotickém slohu) s naší realitou (plus nejlepší reklama na nejhezčí Audinu) a revoluční mimikou postav podpořenou kvalitními výkony hvězd: Aaron "Yo Bitch" Paul, Lena "Cersei" Headey a Sean "umřu v každém filmu" Bean. První Japonský film, který má kvalitnější anglický dabing než-li ten japonský. Film je prologem ke hře Final Fantasy XV a neobstojí jako samostatné dílo. Konec příběhu už je díky informacím o hře dopředu vyzrazený a tudíž se ani nemůže snažit předvést nějaké velké zvraty a je spíše vystavěný, tak že doplňuje hlavní příběh hry a na většinu vysvětlujících detailů přijde čas až ve hře a pro nezasvěceného diváka může plejáda latinských jmen působiti kapku chaoticky. Po filmařské stránce je kamera v akčních scénách občas trochu chaotická, ale vyvažují to skvělé prostřihy mezi scénami a přenádherné záběry na majestátní kulisy, plus skvělá práce s hrou světla a stínů. Krásný Soundtrack převážně složený skladatelem Johnem R. Grahamem je střižený spíše v moderním "bum bum" stylu a skvěle se doplňuje s orchestrálním stylem skladatelky Yoko Shimomurou, která skládá soundtrack i ke hře. Fanoušek série Final Fantasy bude jistě spokojený, pro ostatní ruce pryč. P.S. Nezapomeňte na potitulkovou scénu. 72% ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic... Nějak jsem nepochopil jestli tento díl má být odkazem sedmého dílu" Víz Rytíři a Emerald Weapon... A nebo to bylo jen shoda náhod? A Tohle byl prostě jen vlastní osobitý imperiální vesmír...? Prostě jako hra, nové Final Fantasy kleslo na úroveň GTA... No a Film... se přiznám že jsem nepochopil vůbec. Jak proč kdo a jak? Neuvěřitelnej CGI maglajz epické bitvy... skvělá akce, ale ten příběh? Co to sakra mělo být? FF Drama epic opera? Za mě velké zklamání, rozhodně se z toho dalo vymlátit víc... určitě aspoň z postav. Když není příběh a kvalitní postavy, není Final Fantasy... ale jen další tuctové RPG. Aneb... Z králem umírá i Magie... Ale mi ti tu magii propůjčíme i když jí nejsi hoden. Za to zaplatíš však daň nejvyšší... Jako že cože? Uronil jsem slzičku? ne, akorát mě to ještě víc dožralo.. Co vlastně sledujeme, jaké postavy jaký příběh... koho je to příběh? Krále, Oddaného Assasina, Lunafrey? Která nemá ani uzavřený konec... nebo snad záporáka který je doslova v tomto dílem bohem síly... Čerpá tuto sílu snad z krystalu? Co z tím má ten krystal vlastně společného? proč se všichni snaží navzájem zrazovat a zabít? Jen hromady otazníků a negativních vykřičníků.. Závěrečné Povolání rytířů už jsem bral jen jako opravdu dobrý vtip. O_o CGI se letos skutečně nedaří... bohužel: 52% Hvězda navíc aspoň za ty skvělé bitky... ty tři..? Co tam byli? Tu pijovinu z tím krakenem do toho nepočítám... to byla fakt chujovina: ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Neviem hodnotiť. Zaujímavý príbeh. Otrasné dialógy elitnej skupiny. Zároveň zaujímavé slovné hračky dvoch politických lídrov. Super animácia, ale čudná akcia. Akčný začiatok a mega akčný koniec. Ale pomalý a domotaný stred. Postavy sa vydarili graficky ale extra sympatické nie sú. Film točili Američania s Japoncami ale ani jedna kultúra do toho nedala to najlepšie zo seba. Každopádne keď sa za pár rokov natočí ďalší Final Fantasy verím, že okrem animácie sa zlepšia aj iné filmárske aspekty. niečo na hranici 3 a 4*. Dám nižšie lebo dnes sa veziem na trojkovej vlne. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Animace silně promakaná a efektní, ale příběh, dialogy, a především jména jako by vymýšlel dvanáctiletý klučina který rychle potřeboval napsat výpravnou slohovku. V anglickém znění je navíc hodně poznat rozdíl mezi ostřílenými herci v hlavních rolích a těmi ostatními, a rozklížený lip-sync také ničemu nepomáhá. 45% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)

Reklama

Reklama