Reklama

Reklama

Mamka a taťka

  • USA Mom and Dad (více)
Trailer 1

Když davové šílenství neznámého původu způsobí, že rodiče z poklidného předměstí obrátí svou zlobu proti vlastním dětem, Carly Ryan (Anne Winters) a její bratr Josh (Zackary Arthur) musí bojovat o holý život a bránit se surovým útokům ze strany těch, kteří je přivedli na svět (Nicolas Cage a Selma Blair). (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim se přiznat,že jsem to čekal o dost horší.Hlavně s přihlédnutím k posledním Nikyho filmům.Ale zas taková hrůza to nebyla..Sice by se z toho dalo vykřesat vo dost víc,protože některý scény v druhý půlce filmu fakt postrádaly dynamiku,ale budiž.Co je ale horší,uspěchanej,doslova ukouslej konec.A co bude,jako.To je všechno?50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Každý rodič to zná. Svoje potomky milujeme, ale jsou chvíle, kdy je máme chuť přerazit vejpůl. Většinou to sice myslíme obrazně, ale Taylor to vzal doslova a seslal na matky a otce virus, který rodičovské pudy obrací naruby. A mě se to líbilo. Sice by neškodilo trošku víc krve, ale v tomhle případě to byla jen malá vada na kráse, protože film frčí celkem zběsilým tempem podpořeným našláplou muzikou, takže není čas o nějakých nedostatcích příliš přemýšlet a třeba scéna z porodnice mě dostala mnohem víc, než jakékoliv vymazlené gore. Cage mě v tomto případě bavil, protože poloha šíleného otce mu seděla víc než cokoliv jiného a Selma Blair v ničem nezaostává a navíc stárne do krásy. Během společného ataku na děti se výborně doplňovali. Zlatý hřeb přišel s Henriksenovým nástupem, se kterým se dostavila jedna z nejzábavnějších sekvencí za poslední roky. 80% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si vzpomněl na Mamka a taťka z roku 2008, tohle se mi ale líbilo o něco více. Film hrozně rychle uteče a poměrně brzy začne hon. Zprvu jsem se trochu ztrácel, což byl, jak jsem záhy poznal, záměr. Příjemné postapo, kdy záhadný signál obrátí mateřské a otcovské pudy naruby. Hon na vlastní ratolesti byl zábavný, a místy přeci jen i krvavý, i když samozřejmě křišťálové gore se nekonalo. Rozhodně nejlepší byla scéna, kdy dorazil dědeček s babičkou a vypukla třígenerační mela. Popravdě, co mi vadilo nejvíc, že jsem se nemohl rozhodnout, komu mám fandit. A nevěděli to ani autoři, což mi nakonec nevadilo. Samostatnou hvězdu má ode mne Cage, páč já ty jeho úlety mám rád. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ve světe vypukla masová hysterie a všichni rodiče masakrují své děti. Nicolas Cage a Selma Blair se postupem času snaží o to samé. Nechybí pár fajn záběrů, rychlé tempo i soundtrack a přehrávání samotného Cage. Kdyby se však přidalo víc na brutalitě a nebylo vše mimo záběr, rozhodně bych šel s hodnocením výš. I tak se ale jedná o fajn nedělní pokoukání, které určitě nevypnete po 10 minutách. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Bezpochyby každej rodič chce čas od času toho svýho rozmazlenýho prolhanýho fakana ubodat xmrti. Vzít paličku a pořádně mu polochtat ten jeho nevděčný náladový ciferník. Naštěstí si to příroda dobře zařídila a existuje tu něco jako rodičovský pud, který zabraňuje, aby byly ulice zalité krví našich potomků. Mom and Dad v sebeparodické rovině zkoumá, co by se stalo, kdyby někdo tenhle pud vypnul. Film obsahuje pár momentů, kde jsem regulérně vyprsknul smíchy a může za to především Nicolas Cage a jeho neherecké šílenství, jenže ono to na dobrou zábavu moc nestačí. Dlouho se to rozbíhá, poté následuje krátká honička, pak neskutečně dlouhá část ve sklepě, kde na sebe postavy výhružně křičí přes zavřené dveře a do toho občas dojde na nějakou vtipnou hlášku. Poté následuje další krátká honička a úderný závěr. Nic víc, nedrží to moc pohromadě a je to často utahaný jak šňůra od hajzlu. Celé je to navíc natočené podivnou klipovitou formou studenta FAMU, která působí i díky amatérské kameře a střihu dost lacině. Cením si dobrého nápadu, ale jako celek je to dost odfláknuté. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Natáčalo sa v meste Louisville, Kentucky. (Scraffy)
  • Nicolas Cage v době uvedení filmu řekl, že to je jeho nejoblíbenější film za posledních deset let, který natočil. (BMW12)

Reklama

Reklama