Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 90. let v irském Dublinu dosahovala zločinnost vrcholu kvůli nezákonnému obchodu s drogami. V té době začala o tomto ožehavém tématu psát novinářka Veronica Guerinová, známá svými nekompromisními články o církevních skandálech a o korupci. Odvážná žena se pouští do boje s narkomafií a nezalekne se ani mafiánského bosse Johna Gilliana. Má oporu v milujícím manželovi Grahamovi, který se stará o jejich synka, pomáhají jí kolegové z redakce, ale když se ani po několika „varováních“, po nichž skončí v nemocnici, Veronica nevzdá pátrání, stane se terčem surového atentátu. Pohřbu statečné novinářky se účastní tisíce lidí a její vražda vyburcuje celé Irsko k činu. Titulní postavu ve filmu režiséra Joela Schumachera přesvědčivě ztělesnila Cate Blanchetová. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je Veronica Guerin srdcová záležitost. Možná proto, že je to biografický snímek, nehledal jsem na něm chyby, ale naopak klady a to v charakteru ústřední postavy a snažil se ztotožnit s faktem, že někdy je prostě jediná odvážná hrdinka málo, aby se změnil chod věcí a světa. Kolik odvážných se asi tváří v tvář prostému faktu, že proti sobě mají silnější zlovůli, vzdalo a kolik těch, kteří odolali, nakonec skončili v zapomnění dějin a my jen sklízíme, co zasévají ne ti moudřejší a ctnostnější, ale ti silnější a mocnější? To je svět no...a o tom Veronica Guerin je a proto mám pro ni slabost, i přes to mírně patetické zpracování, i přes svůj mírně patetický komentář. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Joela Shumachera dosť drsné, výrazne nezávislé a divácky nie príliš záživné. Ale čo sa sťažujeme, jeho vysokorozpočtovky predsa nenávidíme a tento film je ich pravým opakom. Na to, aby som v roku vzniku filmu navštívil kino, ma téma nepresvedčila, v telke som si ale Veronicu ujsť nenechal a nebol som sklamaný. Bohužial sa mi aj rýchlo vyparila z hlavy. Aj napriek snahe Cate Blanchett. Takže k deju sa už po rokoch vyjadriť nedokážem. Na tú nakladačku ale nezabudnem do konca života. ()

Reklama

maxi6 

všechny recenze uživatele

..............Divoké, kontroverzní, rozdělené krvavé Irsko. Novinářka Veronica v tomto prostředí píše o zdejších praktikách drogových dealerů. Ti ji několikrát varují, aby nešťourala do sršního hnízda, bohužel několik žihadel má své následky.Toto vše nám Schumacher předhodí v prvních minutách filmu. Nevím proč to udělal, zřejmě aby ještě více potvrdil gloriolu na hlavě hlavní představitelky. Vše ostatní pak jaksi ztrácí napětí a gradaci, s vyzrazeným koncem. Naštěstí CB vše jistí svoji přirozenou krásou a hereckým nadáním. Další, co nelze přehlédnout je americký styl scénáře, ve kterém obě dámy nešetří hollywoodskými cukrblíky a závěr filmu alá Steel, je vyloženě na odstřel. Poslední minuty s dlouhými záběry, kde se loučíme se všemi zúčastněnými aktéry, jsou plné patosu a slz, tak to určitě evropský divák asi nikdy nepochopí. Velice by mě zajímal názor na tento film od obyčejného Dubliňana a zda-li byla VG opravdu tak hloupá a naivní holka, jak ji scénáristky vylíčily......asi bychom se moc a moc divili............. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Filmy s podobným námetom a navyše ak sú podľa skutočnosti potrebujú presne to, čo tento má. Kvalitného scenáristu, ktorý dané udalosti pekne sformuje a režiséra, ktorý vie silné filmy točiť. Tu však oba aspekty však zlyhávajú niekde na pol ceste, pretože šlapajú len na polovičné obrátky. To isté platí pre ten všade napchatý írsky hudobný motív. Spočiatku efektný, neskôr vyšiel nazmar. Ideálnou záplatou na to všetko je Cate Blanchett a udalosti, ktoré vo svojej roli predstavila svetu. Záver ma ale nechal chladným. A bol aj zbytočne rozvlečený. 60%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Velkolepý producent, velkolepých snímků, které oplývají velkolepými rozpočty, Jerry Bruckheimer, se pustil do vod civilního snímku. Ať už byl ale život Veronicy Guerin, jejíž jméno mi nic neříká, jakýkoliv, tak rozhodně se v něm odehrálo více zajímavých událostí, než kolik nám jich páni tvůrci představili. Režiséru Joelu Schumacherovi pak tedy nelze vytýkat, že alespoň minimální stopáže dosahuje pomocí zbytečných (scéna s irským pobudou Colina Farrella), samoúčelných (na city útočící procházka mezi fetujícími dětmi) a zbytečně natahovaných (celý konec je podán zpomaleně) scén. Schumacher filmu nevědomky navíc podkopne nohy hned na začátku, kam umístil konec, který měl být o minimálně pět vteřin delší. Utahaným dojmem pak působí herecký výkon Cate Blanchett v hlavní roli, který navíc stahuje míru jakékoliv záživnosti téměř na nulu. Jako dokument dostačující, ale jako filmové drama o lidském odhodlání podprůměr. PS: Další úchvatná hudební kompozice Harryho Gregsona-Williamse. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama