Reklama

Reklama

Goldstone

(festivalový název)
  • Austrálie Goldstone
Trailer 1

Obsahy(1)

Australský film noir v příběhu ze současnosti odráží i problematickou historii kontinentu. Detektiv Jay Swan, konfliktní muž s domorodými kořeny, je odklizen do australského vnitrozemí s úkolem pátrat po pohřešované osobě. Na cestě do těžebního městečka Goldstone je okamžitě zatčen místním mladým policistou Joshem kvůli požití alkoholu za volantem. Když je Swanův motelový pokoj zničehonic ostřelován, je jasné, že jde o mnohem víc než jen o ztracenou osobu. Oba policisté musejí překonat vzájemnou nevraživost, aby se spravedlnosti dostali na kloub. Film využívá to nejkrásnější z australského vnitrozemí, aniž by zakrýval jeho bolesti a šrámy – ekologické i sociální. (Aussie Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (19)

emma53 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to celé měl na triku Ivan a to včetně hudby, která tu atmosféru bezvadně doplňovala. Ale někdo musel hrát a tak zvolil herce, kde mně sice Josh moc nezapadl, ale ten druhý to hravě srovnal. Jo jo jo, takovým nadšencům alá Ivan já fandím a navíc si konec můžete libovolně domyslet. Jízda po vodě kaňonem mohla být třeba hodinová jaká to byla nádhera. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Takže; máme filmy, ktorých dej sa odohráva tradične vo veľkomestách, potom v mestách a vo vidlákove, no a tento sa odohráva niekde úplne v prdeli, medzi bodom A a bodom B , kde je jedna závora a plot + tri, štyri karavány a desať obyvateľov i s topánkami! Ivan Sen má dosť osobitý rukopis a podľa mňa, tento typ pomaly vlečúcej sa, ale zato drsnej drámy, hocikomu nesadne. Mňa to veľmi bavilo. Už len kôli tým ksichtom, ktoré som nepoznal. Zato herecky zmáknuté na jednotku a bez výhrad! Kamera tiež dosť zaujímavá... Poctivé štyri hviezdy! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Více než noir je tenhle film docela dobrým zdokumentováním toho, jaké problémy existují v australské společnosti a s čím se musejí místní vyrovnávat, kromě alkoholu tedy. Bohužel příběh samotný není tak zajímavý jako záběry na nádhernou Austrálii, ale ani ty z tohohle neudělají skutečně dobrou kriminálku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování skvělého Mystery Road (2013) je vizuálně ještě opojnější, jeho atmosféra ještě melancholičtější a meditativnější, jeho tempo ještě pomalejší, takže až potud bezvýhradná spokojenost. Ovšem jeho děj je ještě povrchnější a jeho dialogy ještě nedotaženější, ačkoliv se snaží předstírat jakousi závažnost a málem filosofující hloubku. Ale možná v tomhle filmu spousta diváků nějakou hlubokou moudrost a existenciální závažnost nalezne, i mě několik momentů inspirovalo k zamyšlení, vyvolalo nějaké asociace. Ale ještě mnohem víc jsem si užíval obrazy, hudbu a celkovou atmosféru, z tohohle úhlu pohledu je Goldstone nadprůměrně podařená, lehce artová, drsně romantická kriminálka. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim proč,ale tyhle stepní krimošky mi i přes svoje pomalý tempo docela seděj.Mystery road stejnýho rejži,Bílé písky,a hlavně tomuhle fimu nejbližší Bouřlivý srdce jsou sice jen lepší průměry,a ani nic objevnýho nám nepřinášej,ale vlastně to uteče jak voda.Takže sem se nenudil,a Ivan Sen je pro mě jeden z kandidátů na větší film.Dofám že nebude za větší prachy točit píčoviny jako D.Vilnév.60%. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama