Reklama

Reklama

Černá napínavá komedie Alfreda Hitchcocka o tom, co všechno se může stát, když se bohatá žena rozhodne najmout podvodníčka a falešnou spiritualistku, aby našli jejího nezvěstného synovce. Bruce Dern a Barbara Harris se zde představí jako mazaný pár švindlířů snažící se obrat starou lady o pěknou hromádku peněz tím, že najdou jejího ztraceného dědice (William Devane). Mezitím zlodějský klenotník (Devane) a jeho krásná přítelkyně (Karen Black) unesou řeckého rejdařského magnáta kvůli výkupnému. Všichni se tak ocitají v nezastavitelném kolotoči záhad, vražd a chaosu, ve kterém se střídá napětí s báječnou zábavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Dělá si ze všeho - včetně sebe a svých filmů - ještě větší šoufky než dřív, ten poťouchlec. A ta zabijácká jízda, kdy se na opuštěné silnici vynoří nejspíš všichni, kdo tou dobou vlastnili v Evropě automobil, a k tomu ještě zbloudilý peloton z Tour de France, a Blanche se věší Lumleymu na krk tak vraždně, že prostě víte, že ji musí mít ukrtuně rád, když to auto sám nestočí ze srázu, to je fenomenální kousek. A jako vždycky ten taškář stejně horoucně drží palce dobrákům a zamilovaným, i kdyby to byli trochu ťulpasové. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hitchcock sa svojim posledným filmom úplne odviazal a zanechal po sebe bodku, ktorá sa úplne líši od jeho predchádzajúcich diel. Neviem prečo sa rozhodli tvorcovia tak nezmyselne znaivniť príbeh, ktorý by mal bez komických prvkov (práca jasnovidky Blanche, záver) úplne iný nádych. Hlavná zápletka je totiž ako stvorená pre rýdzi thrillerový príbeh a dialógy a niektoré scény sú asi najodvážnejšie a najdrzejšie v Hitchovej filmografii. Celé to však stačí len na slušný nadpriemer, ktorému pomohli aj herci. 70%. ()

Reklama

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Jako celek to neni az tak spatne, bez ohledu, zda se jedna o Hitche anebo by se o nej pripadne jednat nemuselo, avsak film trpi predevsim nestastnym vyberem hercu, coz divakovi celkem znesnadnuje identifikaci s postavami - taxikar, ktery kdyz se usmeje, tak poskrabe podlahu, zenska, co ma misto nosu bajonet a nakonec luxusni Mr. Moustache. Ale nas krasnych je malo, ja vim:-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima dávám 4*. Od Alfreda Hitchcocka bych čekal poněkud hustější atmosféru, resp. mrazivější gradaci a snad i romantičtější linii mezi hlavními postavami. Přesto se však jedná o povedený film, u kterého se divák nenudí a u řady scén bude držen v patřičném napětí. Chybička: Když hlavní hrdina se svoji přítelkyní zastaví v baru u silnice a popíjejí pivo, můžeme si všimnout, jak se nelogicky mění hladina nápoje ve sklenici. V jednom záběru je již téměř prázdná a v následujícím v ní přibylo dobrých 5 centimetrů. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Hitchcockov herecký výkon (komická direktívna silueta za sklenými dverami kancelárie) ma presvedčil o vyššom bodovom hodnotení, inak je celý film a hlavne jeho prevedenie trošku prvoplánovým brakom, ktorý mi ani zďaleka neasociuje kvalitnú filmárinu jedného z najlepších režisérov svetovej kinematografie. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Při natáčení filmu si Alfred Hitchcock opět neodpustil jeden ze svých pověstných žertíků, když si vyhrnul košili a vyděsil tak herečku Karen Black svým obrovským, leč podivně hladkým břichem. Neměl totiž pupík, po jedné operaci mu jej sešili. (Tommassi3)
  • Natáčení muselo být odloženo kvůli Hitchcockovým zdravotním problémům. Před zahájením musel být Hitchcockovi zaveden srdeční stimulátor. Byl také na operaci tlustého střeva a odstranění ledvinového kamene. (ČSFD)
  • O roli Julie Rainbird se ucházela Lillian Gish. Úloha však byla přislíbena Cathleen Nesbitt. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama