Reklama

Reklama

Čistokrevní

  • Česko Čistokrevné zlo (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V dokonalých domech s bazény s azurovou vodou a trávníky zastřiženými snad manikúrními nůžkami v Connecticutu žijí podivné bytosti: sociopatky a autistky s vražednými sklony. Týnejdžerky Amanda a Lily se kdysi přátelily, pak se rozešly, a teď matka Amandy zaplatila Lily, aby Amandu (která nožem zabila svého koně), trochu „socializovala“. Po počátečním odmítnutí se mezi dívkami rozvíjí silné pasivně-agresivní pouto: Amanda s diagnostikovanou poruchou osobnosti učí Lily, jak napodobovat city (které jí samé scházejí) – například plakat na povel. Supernadaná Lily má opačný problém, je příliš citlivá, a přitom nesmírně soutěživá: momentálně má velký problém se svým nevlastním otcem Markem, bohatým idiotem, který se k ní chová jako k nevítané přítěži, kterou získal ke své trofejní manželce. Amanda se Lily jednou zeptá, jestli ji někdy nenapadlo, že by ho zabila. Tato myšlenka zapustí rychle kořeny... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (57)

kingik 

všechny recenze uživatele

Perfektně pomalý film. A to bezkrevné tempo je značnou přítěží. Prostě festivalová indie záležitost. Ono sledovat dvě povídavé pipiny, co plánují vraždu bohatého nesympatického zjeba, jenž je otčímem jedné z nich, není úplně bomba zážitek, nicméně Anya Taylor-Joy a Olivia Cooke udrží pozornost před spánkovou paralýzou svým zajímavým herectvím a jejich chladnokrevně smýšlející postavy jsou plusem pro utahaný film. Horší už to je s thrillerovou složkou filmu. Spousta statických záběrů moc filmu neprospívá, napětí se pro jistotu nedostavuje vůbec. Je celkem i znát původní úmysl udělat ze scénáře divadelní hru. Patrně v jevištní podobě by určité psychologické aspekty fungovaly lépe. Málo zkušený režisér Cory Finley prostě na diváka zapůsobit neumí. A dovolí si citovat i slavnější kolegy, kupříkladu závěrečná scéna s vraždou mně připomněla Funny Games. Osvěžením je účast Antona Yelchina, ano, toho týpka, co ho rozdrtilo jeho vlastní auto, pro něhož to byla tečka za jeho kariérou. Určitě pro film nikdy není dobrou vizitkou, když dlouho leží u ledu. Zřejmě se na rozpačitém výsledku podepsaly i postprodukční problémy, film světlo světa totiž spatřil až dva roky od svého natočení. Ve výsledku je nepříliš objevný námět zabalený do iritujících dlouhých scén, mezi nimiž je občas záblesk čehosi zajímavého a originálního. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nájsť si film, ktorý ma zaujme, nenudí a od začiatku až do konca vie podať skvelý príbeh, ktorý v sebe aj má nejakú originalitu ma vie vždy dostať. A myslím si, že práve vďaka tomu veľmi "Thoroughbreds" oceňujem. Ak by som to skrátil, tak to moc originálne nie je. Dokonca je to dosť staré. Je to príbeh dvoch kamarátok, ktoré sa jednoho dňa rozhodnú spáchať vraždu. Konkrétne otčima Lily. Čo však tento film robí vynikajúcim je fakt, že je podaný úplne inak, než by som čakal. Nie je tu žiadne veľké plánovanie. Dialógy sú skvelé a veľmi dobre ukazujú osobnosti Lily a Amandy. A obe majú svoje temné stránky. A hoci z prvej scénky, kde sa dievčatá stretnú by sme to ani nemysleli, všetko sa postupne ukazuje a odhaľuje a najmä sa stráca to všetko ukrývanie emócií a bolestí. A čo to robí ešte zaujímavejším je fakt, že Amanda podľa toho čo povie žiadne emócie nepociťuje. A keď rozpráva úplne bez života, pôsobí to jemne creepy, no súčasne aj tak veľmi racionálne. Neviem ako to lepšie povedať, takže by som to v tomto aj uzavrel. Postáv to moc nemá, no tie čo sú tu, sú dostatočne dobre spracované, stihneme ich spoznať a výsledne to potom zapôsobí. Záverečných 20 minút je pre mňa vrchol filmu. Myslím, že celá tá časť od pitia limonády až po titulky je absolútne fantastická. Mne sa toto sledovalo skvele. A som rád, že som sa v tomto nesekol. Bolo to veľké očakávanie, ktoré nesklamalo a možno ma dokonca miestami prekvapilo ešte viac, než som si myslel. Takže dávam skutočne palce hore a film odporúčam. Pokiaľ minimálne máte radi filmy, ktoré sú trošku náročnejšie, no rozhodne tomu vedia dať inovatívneho ducha. Čo som ešte nepovedal a nehodnotil je hudba. Hudba je tu rovnako vynikajúca. Film s ňou vie výborne pracovať a dokonca miestami ešte umocňuje jednotlivé scénky. Film je skvele natočený, vyzerá vynikajúco, hlavné dve hrdinky sú fantastické a už sa neviem dočkať, čo mi rok 2018 ešte stihne priniesť. Hodnotenie: A ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Pocitově dlouhé, zároveň však silně vtahující, čímž také z více úhlů pohledu zajímavé. Obě hlavní hrdinky jsou výborně zahrané, jejich dlouhé konverzace a pozvolná, za to jasně patrná povahová proměna baví. Vrchol filmu nastává s příchodem taktéž výborného Antona Yelchina, po němž děj směřuje ke z mého pohledu překvapivému závěru. Kamera trefně využívá nádherný interiér domu, v němž často hlavní hrdinky pronásleduje, aby vzápětí vystřihla parádní kompozici, jako je například vrchní záběr na gauč. Vlastně je takovým kontrastem k povaze Amandy a Lily. Neklidnou atmosféru dotváří zvuk společně s mrazivou hudbou, obojí zase výborně využito. Svým tempem náročnější film, který ale mluví hned úvodním dlouhým pohledem na koně, dlouhým a vtahujícím. 75% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režisér a scénárista Finley se o nejtemnější kouty psychologie, kde se sbíhají zlo a přání a vytváří překvapivě hodně napětí. Thoroughbreds není pro lidi se slabým srdcem. Je to psychologický thriller, který zkoumá čeho je lidská povaha schopna když je vyčerpána všechna empatie. Vidíme předstírané úsměvy, krokodýlí slzy impulzivní chování. Občas udeří kousavý vtip jak v černé komedii. Cory Finley ukazuje , že má pozorovací talent. Jestli jste individualisté a jdete si svou cestou, Thoroughbreds jistě otřese vaší stabilitou. Joy a Cooke nás stále nechávají hádat, film není vůbec předvídatelný. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se ve výsledku film chová stejně, jako jeho asociální hrdinky – (jedna) bez citů a (druhá) bez empatie. Poznávat je má něco do sebe, než začne bezemoční pomalost unavovat – zvláště ve druhé polovině, kdy holčiny přicházejí s (dosti stupidními) plány vraždy nesnesitelného otčíma. To už se sklouzává k chladné "indie" nudě, ovšem významově se tvářící. Zaokrouhluji nahoru za obě mladé herečky a poslední roli Antona Yelchina. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama