Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Margaret trápí psychické problémy. Vyhledá proto pomoc a odhalí otřesné tajemství o příbuzných, se kterými se královská rodina nestýká. (Netflix)

Recenze (13)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bonham Carter v roli excentrické princezny se v tomhle díle vyrovnává suverénnímu výkonu Vanessy Kirby z první a druhé série. Takže pro fandy téhle hořko-sladké postavy plné lásky, smutku, zloby i velkých emocí, bude "sedmička" to pravé ořechové. Samozřejmě opět se tne do živého a řeší se rodinné vazby a s nimi spojené dávné křivdy a klíčová rozhodnutí, která ovlivnily sled hodně událostí co následovaly. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosud nejsilnější díl celé série. Helena svou nešťastnou princeznu Margot pojala excelentně, v kombinaci s opovržení hodným tématem, odhaleným smutným tajemstvým, které v mých očích definitivně tuto famílii degraduje do kategorie: sobeckých predátorů, kdy "čistota krve" pro ně znamená absolutně vše, kdy jsou proto schopni udělat cokoli, třeba odklidí své nevinné, bezelstné příbuzné z očí veřejnosti stejně, jako to dělal Hitler, nebo komunisti, mi připomnělo, v jaké úctě mám lidi hrdé a laskavé. Nejde o to, že byly holčičky v ústavní péči, protože ony ji evidentně potřebovaly a tato problematika je natolik složitá, že ji nelze zobecňovat. Chce se mi fakt jen věřit, že jim nic nechybělo a že se o ně pečovatelé starali celý život hezky.. Ovšem v kontextu, jakou péči by správně mohly mít a že je místo toho prohlásili za mrtvé, odklidili je z očí veřejnosti jako cosi nepatřičného, to je skutečně k pláči. Já to aspoň oplakala. Doufala jsem, že Margot, ta svérázná, nespoutaná bohémka, moje oblíbenkyně, zvedne zadek a udělá těm malým dětičkám v dospělých tělech, životní radost aspoň svou návštěvou. Chtěla jsem to.... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku jsem měl obavy, že půjde o dějově slabší epizodu, kterou tvůrci využijí jen jako nutnou "vatu", ale ve finále jsem byl více než spokojen. Já se celý život považuji za cynickou svini, ale jak se ukazuje, pořád ještě se mám hodně co učit:-) No, ale nakonec to mohlo být i horší; jinde by třeba došlo i na zplynovací automobily... ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím z jakýho důvodu, ale tahle epizoda mi moc nesedla, i když zápletka s rozkrýváním rodinnýho tajemství, o kterým má ponětí jenom hrstka zasvěcených, byla dost zajímavá. (Až si říkám, kolik věcí ještě královská rodina tají, který se na veřejnost nikdy nedostanou?) Princeznu Margaret vždycky ráda vidím a její existenční krize a výprava do hlouby její duše byla taky zajímavý. Za tím privilegovaným chováním se vlastně skrývá člověk beze smyslu, a když nějakej najde, tak jí ho zase vezmou. Ani se jí nedivím, že se obrátila na chlast, ještě po tom, co zjistila, že její máma se podílela na utajení postižených příbuzných, který zavřeli do ústavu, aby se zachovala čistota královský linie. Koukám, že narodit se do královský rodiny není žádná výhra. Hodnocení: čtvrtá série královskou rodinu nešetří/10 ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavá kamera (napríklad bazén, kvapky dažďa), výborná hudba, strih, kvalitná výprava, kostýmy a vynikajúce herecké výkony aj v tejto epizódke. Konečne trochu viac priestoru pre nešťastnú princeznú Margaret. Škoda, že materstvo ju nenapĺňalo, jej deti sa vôbec nespomínajú...A o tých sesterniciach som vopred vedela zo spoilerov, takže ma to neprekvapilo. Čo na to Royal family? ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Margaret je znudena životom, strhaná a vyžitá. Zdravotné problémy vyplavujú má povrch doterajší životný štýl. Jej osud sledujeme zo sanatória zdravotne znevýhodnených občanov. Mal som pocit, že nájde zmysel života v záštite tohto sanatória ako jej patrónka, avšak seriál rozprestrel úplne iný dej, ktorý má fakt že prekvapil. Kráľovská rodina dostáva ďalší temný twist. ()

Anife 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně zajímavý díl. Jako velký fanoušek královské rodiny i HBC jsem skákala radostí metr vysoko, když jsem se dozvěděla, že po naprosto famózní Vanesse Kirby převezme štafetu právě Helena a tenhle díl dokazuje, že to byla dobrá volba. Margret je vám líto prakticky už od první série a pocit lítosti je silnější a silnější. S tématem dílu jsem nebyla tolik obeznámena jako s jinými, o to víc zajímavé pro mě bylo. Čekala jsem, jaké bude mít propojení psychiatrické nemocnice a dění v Buckinghamském paláci a nestačila jsem se divit. jene z nejtemnějších dílů za celou dobu vysílání, ovšem bravurně zpracovaný. Vždycky jsem měla ráda epizody, kde je ta hlavní Margaret a po maratonu MT - Diana - MT - Diana je to příjemná změna. Škoda jen, že do děje nejsou více zapojeny Margaretiny děti. ()

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem měl raději Vanessu Kirby, ale v této epizodě předvedla Helena Boham Carter excelentní herecký výkon. Nicméně ve 4. sérii je pro mne nejoblíbenější postavou Margaret Thatcherová v podání Gillian Anderson. ()

Reklama

Reklama